Miten valmistan naudan palapaistin?
Nyt jos joku voisi jonkun hyvän reseptin kertoa. En osaa laittaa lihaa, koska olen kasvissyöjä.
Siitä pitäs saada vielä hyvänmakunenkin, että kehtaa vieraille tarjota...
Kommentit (5)
ainakin itse kutsun tätä paistikastikkeeksi..
Pilkon sen paistin sopiviksi paloiksi. Ruskistan ne voissa. Maustan pippurilla ja suolalla.
Laitan ne palat lautaselle ja teen reunalliseen kasariin kastikkeen eli sulatan voin, lisään vehnäjauhon jonka ruskista ja sitten vettä, ja paljon.
Lisään kastikkeeseen lihat, pari lihaliemikuutiota ja annan hautua kannen alla 2tuntia.
On mureaa ja liha sulaa suuhun. Kaikki ei ehkä tykkää niin kypsästä lihasta, mutta meillä tehdään kuitenkin näin...
siis tietenkin palottelet jos ne ei jo olleet..
et tosta uunista puhun, kun meillä tehdään leivinuunissa, mutta siis hyvin voit ihan liedelläkin niitä muhitella, tai sit tosiaan uunissa. Ihan miten haluat. Leivarissa vaan tulee niin älyttömän hyvää.. :)
- siirrä lihat huoneenlämpöön n tuntia ennen paistoa, siivoa ja leikkaa tarvittaessa lihat
- ruskista lihat pannussa, siirrä uunivuokaan (kannelliseen), laita pannuun kuumaa vettä johon paistat paistoliemet ja siirrä liemi uunivuokaan, lisää sipulilohkot, porkkanapalat, mahd. muut kasvikset.
- lisää suola, rouhi pippurit, lisää 1-2 laakerinlehteä, ehkä hieman chiliä tai paprikaa maun mukaan ja lisää vettä niin paljon että kaikki peittyvät.
- anna porista hiljalleen kannen alla vähintään kaksi tuntia, voit siirtää tunnin jälkeen uuniin vuoan ja tarkista välillä ettei neste pääse loppumaan. Voit lisätä kiehuvaa vettä hieman kypsennyksen aikana.
- voit höystää palapaistia vaikka tomaattipyreellä, tai hyvällä dijonsinapilla maun mukaan jo alkuvaiheessa.
maustat lihan. Vaikka pakastepussiin lihat ja mausteet ja anna olla yön yli jääkaapissa.
Sit aamulla paistat pannulla lihat ja siirrät uunivuokaan. Sinne lisäksi tietenkin nestettä ja vaikka porkkanaa ja sipulia.
Annat muhia uunissa pitkään ja hartaasti. Mausteita sitten lisäät, jos siltä tuntuu.