vauvan ruan pakastamiseen kaipaan apua
Aijon pakastaa perunasosetta, mutta voiko siihen laittaa maitoa (korviketta) ennen pakastamista, vai pakastanko paksumpana ja lisään maitoa vasta sulatusvaiheessa?
kiitos jo etukäteen vastauksesta!
Kommentit (4)
pakastettavaksi ollenkaan, koska muuttuu rakeiseksi.
Eli hyvää siitä et saa kummallakaan tavalla, mutta jos pakastat, niin lisää maito sulatusvaiheessa.
kun se menettää muotonsa pakkasessa tärkkelyksen vuoksi. Vauvalle on helppo kypsentää 1-2 perunaa mikrossakin kun käärii talouspaperiin ja rei'ittää.
(uusia äitejä tulee koko ajan...)aiemmin keskustelussa olevia vinkkejä...suosittelen edelleen keitetyn perunan pakastamista, mutta en sauvasekoittimella, vaan kuten kerroin niin sosemyllyllä tai suoraan höyryävänä siivilän läpi ilman maitoa.
Keitinvettä sekaan tarvittaessa koska kannattaa kuorittuna keittää sopivan pienessä nesteessä ja käyttää sitä hieman esim. siivilästä irtoamiseen.
Vitamiiinit ja kivennäisaineet liukenevat kuorituista keitinveteen, mutta jos ei liikaa vettä niin jälkikäyttö nesteelle löytyy...
Ei kannata painaa lyttyyn kuohkeata sosetta, vaan pakastaessa tipauttaa lusikalla purkkiin tai muuhun astiaan sopiva annos. Kokeile ap, olen tehnyt tosi paljon keitetystä perunasta sosetta pakastimeen.
Sulattaessa lisätään mahdollisesti maito, korvike tms.
http://www.vauva.fi/keskustelut/alue/2/viestiketju/1143883/kaikki_vinki…
Tulee helposti paakkuista/ryynistä tms. pakastimessa. Itse laittaisin maidon jo valmiiksi, ehkä vähentäisi paakkuuntumista.
Peruna on kuitenkin niin edullista, että jos et mahdotonta annosta tee, niin kokeile kaikin mokomin.
Itse pääasiassa pakastin peruna/porkkana tms. soseita ja ihan vedellä ohennettuna.