Väitän: karppaajat eivät ole oikeasti kokeilleet kunnolla virallisterveellistä!!
Väitetään että pasta/peruna/riisi lisukkeena ruualla ei pidä nälkää ja aiheuttaa ahmimishimoa. Että leipä saa ahmimaan ja himoitsemaan sokeria ja herkkuja. Kuinkahan moni karppaaja on oikeasti syönyt 4-5 kertaa päivässä säännöllisesti,joka aterialla jokin proteiinin lähde,kunnollinen aamupala,lounaalla ja päivällisellä iso kasa kasviksia ja esim 1dl täysjyväriisiä ja lihaa/kalaa/kanaa jossakin muodossa, välipalaksi esim marjoja,hedelmiä,pähkinöitä,juonut vettä 2-3l päivässä. Jättänyt vaaleanleivän hyllyyn,tuoremehut hyllyyn...monelle se että koitetaan laihduttaa virallisterveellisesti ei toimi,koska yllämainittuja ei noudateta vaan ajatellaan että virallisterveellinen sallii sokeripommi jugurttien ja paahtoleivän syönnin,että se sallii yhden salaatinlehden ja 3 kauhallista riisiä ja kastiketta lounaaksi,että se sallii muroja aamupalaksi tai jugurtti rusinoita välipalaksi. Näin muutamia esimerkkejä luetelleksani.
Kommentit (384)
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:51"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:28"]
Aina tämä sama saivartelu sokerin osalta. On täysin virallisterveellisten suositusten mukaista syödä sokeria 10 E-% vuorokaudessa. Todella epäterveellistä se joka tapauksessa on, paitsi ehkä virallisterveellistä ruokavaliota noudattavien mielestä. Fogelholm vastustaa WHO:n pyrkimyksiä muutta tuota suositusta pienmmäksi eli 5-E-%. Miksi? Miksi sokeira yleensäkään roikotetaan mukana noinkin suurta määrää suosituksissa? Kyllä suomalaiset suositusten luultavasti tietävät että sokeri on turhaa ja epäterveellistä. Vai tietävätkö?
[/quote]Fogelholm on kyllä sitä mieltä että suomalaisten sokerinsaantia pitäisi vähentää, mutta ei näe sitä ruokavaliosamme suurena ongelmana. Suomalaisten keskimääräinen sokerin saantihan on suunnilee 10E%, joka on nykyisen suositksen ylärajalla. Sen sijaan marjojen ja hedelmien syöntiä pitäisi saada lisättyä reippaasti ja Fogelholm varmaan pelkää sitä että turha sokerin välttely voi estää marjojen ja hedelmien lisäämistä.
[/quote]
Te ette vaan ymmärrä. Tuo 10 E-% tarkoittaa lisättyä sokeria. Siihen kun lisätään 60 €-% hiilareita jotka ovat hyvin pitkälti sokeria niin ollaan sellaisissa määrissä jota kenenkään elimistö ei kestä. Ei tuollaisesta hiilarimäärästä ole olemassa edes pitkän ajan tutkimuksia. Ei siis tiedetä millaista ruokavaliota suositellaan. Myytti hedelmien terveellisyydestä rapisee, ei alkoholiperäiset maksasairaudet ovat maassamme vahvasti alidiagnosoituja. Näiden maksasairauksine aiheuttaja on nimenomaan fruktoosi. Missäs tuotteissa sitä fruktoosia taas olikaan? Hedelmissä.
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:47"]
Miten kukaan voi olla niin tyhmä, että luulee teollisen rypsiöljyn ja margariinin olevan terveellistä? Ellette uskalla voita käyttää, niin olkaa mieluummin ilman.
[/quote]Miten joku on niin tyhmä että luulee eläinravojen olevan terveellistä?
Mitä väliä. Jokainen kantaa vastuun omasta elämästään ja läskeistään. Jos omat verisuonet tukkiutuu eläinrasvalla ja karppauksella, niin mitä se oikeastaan ketään ulkopuolista hetkauttaa.
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:54"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:49"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:45"]
Terveys parani, mutta syyt jäivät selvittämättä. Ruokavaliomuutoksen terveellisyys jäi todistamatta, mutta eihän se sitä tarkoita että se olisi silloin epäterveellistä.
[/quote]
PK-projektin kahtena ensimmäisenä vuonna kuolleisuus kasvoi pohjois-karjalassa verrattuna aikaan ennen projektin alkua. Muualla suomessa kuolleisuudessa ei tapahtunut mitään nousua vaan lasku oli tasaista mutta nopeampaa kuin Pohjois-Karjalassa. Tämä trendi vallitsi koko 70-luvun. Muualla suomessa kuolleisuus laski nopeammin. Vielä tänäkin päivänä sairaimmat ihmiset asuavat Pohjois-Karjalassa.
[/quote]Siinä valheet ja tässä totuus. Voin käyttö kääntyi 70-luvun alussa laskuun kun kasvisrasvat tuli markkinoille ja mitä ilmeisemmin juuri tämä seikka paransi yleisesti kansa terveyttä.
[/quote]
Sinä valehtelet. Kuolleisuus kasvoi Pohjois-Karjalassa projektin ensimmäisinä vuosina.
PK-projekti ei todista mitään.
P.Puska
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:58"]
Lasku loppui noin 10 vuotta sitten ja kääntyi hienoiseen nousuun. Sepelvaltimotaudin kuvaaja noudaatta prikulleen voin käytön kuvaajaa. Sattuma?
Lueppa linkit uudelleen.
[/quote]
Väitätkö THL:n valehtelevan? On sulla pokkaa.
27.3.2014
"Suomalaiset sairastavat aiempaa vähemmän kansantauteja, kuten sydän- ja verisuonisairauksia sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksia, kertoo THL:n sairastavuusindeksi."
Valehtelet.
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 11:04"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:51"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:28"]
Aina tämä sama saivartelu sokerin osalta. On täysin virallisterveellisten suositusten mukaista syödä sokeria 10 E-% vuorokaudessa. Todella epäterveellistä se joka tapauksessa on, paitsi ehkä virallisterveellistä ruokavaliota noudattavien mielestä. Fogelholm vastustaa WHO:n pyrkimyksiä muutta tuota suositusta pienmmäksi eli 5-E-%. Miksi? Miksi sokeira yleensäkään roikotetaan mukana noinkin suurta määrää suosituksissa? Kyllä suomalaiset suositusten luultavasti tietävät että sokeri on turhaa ja epäterveellistä. Vai tietävätkö?
[/quote]Fogelholm on kyllä sitä mieltä että suomalaisten sokerinsaantia pitäisi vähentää, mutta ei näe sitä ruokavaliosamme suurena ongelmana. Suomalaisten keskimääräinen sokerin saantihan on suunnilee 10E%, joka on nykyisen suositksen ylärajalla. Sen sijaan marjojen ja hedelmien syöntiä pitäisi saada lisättyä reippaasti ja Fogelholm varmaan pelkää sitä että turha sokerin välttely voi estää marjojen ja hedelmien lisäämistä.
[/quote]
Te ette vaan ymmärrä. Tuo 10 E-% tarkoittaa lisättyä sokeria. Siihen kun lisätään 60 €-% hiilareita jotka ovat hyvin pitkälti sokeria niin ollaan sellaisissa määrissä jota kenenkään elimistö ei kestä. Ei tuollaisesta hiilarimäärästä ole olemassa edes pitkän ajan tutkimuksia. Ei siis tiedetä millaista ruokavaliota suositellaan. Myytti hedelmien terveellisyydestä rapisee, ei alkoholiperäiset maksasairaudet ovat maassamme vahvasti alidiagnosoituja. Näiden maksasairauksine aiheuttaja on nimenomaan fruktoosi. Missäs tuotteissa sitä fruktoosia taas olikaan? Hedelmissä.
[/quote]Ei vaan sinä et ymmärrä. Olen ennenkin epäillyt että karppaaminen tuntuu tekevän ihmisen vähän yksinkertaiseksi ja agressiiviseksi. Tuo 10E% tarkoittaa sokereita, kuten marjoista ja hedelmistä. Lisättyä sokeria eri tarvi syödä lainkaan, sitä kehoitetaan virallisissa suosituksissa välttämään, se lukee siellä ihan selvästi jos vaan vaivaudut lukemaan.
karppaus on terveellistä
*itkee itkupotkuraivareissa ja hakkaa päätään lattiaan*
"Mehut jättäisin tyystin, poikkeuksena Suomessa puristamalla suomalaisista omenoista tehdyt luomumehut. Muut mehut ovat pelkkiä sokerijuomia."
Lainaus on Antti Heikkilän sokeriartikkelista, tuli vastaan jonkun täällä olleen linkin kautta. Selittäisittekö Heikkilä-uskovaiset, miten luomumehun fruktoosi on erilaista kuin ei-luomumehun?
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:52"]
Mutta missä ne linkit on..? No mä tuun illalla katsomaan, joko virallisterveellisyyden kannattajat on ne löytäneet..
[/quote]http://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/sae/sae64-1.gif
Eikös tuossa näy ihan selvästi että PK projektissa mentiin parempaan suuntaan ja kuolleisuus pieneni enemmän kuin maassa kesimäärin? Ylemmältä tasolta pudottiin maan keskiarvoon ja koko maan tilanne parani kun projeksi laajennettiin valtakunnalliseksi ja tämä tieto on karppaajien itsensä esittelemää.
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:28"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:19"]
En nyt ota kantaa sen enempää kuin, että mielestäni kaikkea kohtuudella. Kuka tahansa pystyy laihtumaan niin karpatessa kuin ei-karppiruoallakin. Molempia olen kokeillut ja molemmat toimii, ainoa ero, jonka havaitsin oli se, että karppauksesta ei sitten ole paluuta entiseen sallivampaan ruokavalioon, koska pudotetut kilot alkavatkin tulla takaisin.
Itse syön säännöllisesti aamupalan, lounaan, välipalan, päivälllisen ja iltapalan. Jokaiseen ateriaan sisällytän hyviä rasvoja, proteiinia, jotain kunnolla kuitupitoista, jotain tuoretta jne ja kyllä, myös siis ihan ruisleipää ja puuroa kuuluu ruokavalioon. Ja voihan sitten halutessaan vetäistä joskus välissä ihan karppiateriankin jos tykkää? Mulla toimii tällainen aivan mainiosti, paino putoaa ja jaksaa hyvin kuntoilla kun saa tankattua hiilarivarastot täyteen ennen ja jälkeen kuntoilun.
Tietysti on asia erikseen jos on jotenkin yliherkistynyt esim. viljatuotteille, mutta siltikin on olemassa peruna, riisi ja kaura, joita usein voi silti käyttää. Noh mielipideasioita nämä lähinnä.
[/quote]
Aina tämä sama saivartelu sokerin osalta. On täysin virallisterveellisten suositusten mukaista syödä sokeria 10 E-% vuorokaudessa. Todella epäterveellistä se joka tapauksessa on, paitsi ehkä virallisterveellistä ruokavaliota noudattavien mielestä. Fogelholm vastustaa WHO:n pyrkimyksiä muutta tuota suositusta pienmmäksi eli 5-E-%. Miksi? Miksi sokeira yleensäkään roikotetaan mukana noinkin suurta määrää suosituksissa? Kyllä suomalaiset suositusten luultavasti tietävät että sokeri on turhaa ja epäterveellistä. Vai tietävätkö?
[/quote]
Meillä on karjalanpaistilihat laitettu monessa sukupolvessa paistovuokaan ja päälle vettä, sipulia, suolaa ja pippuria. Haudutetaan uunissa monta tuntia. Ei tod. tarvitse sitä rypsiöljyäkään.
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 11:14"]
Ei vaan sinä et ymmärrä. Olen ennenkin epäillyt että karppaaminen tuntuu tekevän ihmisen vähän yksinkertaiseksi ja agressiiviseksi. Tuo 10E% tarkoittaa sokereita, kuten marjoista ja hedelmistä. Lisättyä sokeria eri tarvi syödä lainkaan, sitä kehoitetaan virallisissa suosituksissa välttämään, se lukee siellä ihan selvästi jos vaan vaivaudut lukemaan.
[/quote]
Mietippä hetki ihan omilla eikä THL:n aivoilla. Miksi siellä on erotettu hiilihydraatit ja sokerit? Toki suosituksissa kehotetaan välttämään lisättyä sokeria mutta lisätttyä sokeria saa olla 10 E-% energiamäärästä.
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 11:16"]
"Mehut jättäisin tyystin, poikkeuksena Suomessa puristamalla suomalaisista omenoista tehdyt luomumehut. Muut mehut ovat pelkkiä sokerijuomia."
Lainaus on Antti Heikkilän sokeriartikkelista, tuli vastaan jonkun täällä olleen linkin kautta. Selittäisittekö Heikkilä-uskovaiset, miten luomumehun fruktoosi on erilaista kuin ei-luomumehun?
[/quote]Kun se sana on käynyt Heikkilä suussa niin se muuttuu absoluuttiseksi totuudeksi. AAAMEN
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 11:18"]
Meillä on karjalanpaistilihat laitettu monessa sukupolvessa paistovuokaan ja päälle vettä, sipulia, suolaa ja pippuria. Haudutetaan uunissa monta tuntia. Ei tod. tarvitse sitä rypsiöljyäkään.
[/quote]Sitten se on varmasti pelkästään propagandaa että PK:ssa sairastetaan paljon, sillä tuohan on sitten sitä terveellistä karppiruokaa, joka parantaa ihmiset kaikista kansantaudeista.
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 11:18"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:52"]
Mutta missä ne linkit on..? No mä tuun illalla katsomaan, joko virallisterveellisyyden kannattajat on ne löytäneet..
[/quote]http://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/sae/sae64-1.gif
Eikös tuossa näy ihan selvästi että PK projektissa mentiin parempaan suuntaan ja kuolleisuus pieneni enemmän kuin maassa kesimäärin? Ylemmältä tasolta pudottiin maan keskiarvoon ja koko maan tilanne parani kun projeksi laajennettiin valtakunnalliseksi ja tämä tieto on karppaajien itsensä esittelemää.
[/quote]
Ihan epävirallista paskaa. Tutkimuksia tehdään maidontuottajien ja muiden tarpeista ja tutkimustuloksia voidaan tulkita niin, että saadaan haluttu tulos.''
Tosiasia on, että kuolleisuus on noussut sen jälkeen, kun siirryttiin virallisterveelliseen ruokavalioon. Sen näkee jo siitä, että lihavia lapsia on nykyään paljon enemmän.
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 11:11"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:54"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:49"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:45"]
Terveys parani, mutta syyt jäivät selvittämättä. Ruokavaliomuutoksen terveellisyys jäi todistamatta, mutta eihän se sitä tarkoita että se olisi silloin epäterveellistä.
[/quote]
PK-projektin kahtena ensimmäisenä vuonna kuolleisuus kasvoi pohjois-karjalassa verrattuna aikaan ennen projektin alkua. Muualla suomessa kuolleisuudessa ei tapahtunut mitään nousua vaan lasku oli tasaista mutta nopeampaa kuin Pohjois-Karjalassa. Tämä trendi vallitsi koko 70-luvun. Muualla suomessa kuolleisuus laski nopeammin. Vielä tänäkin päivänä sairaimmat ihmiset asuavat Pohjois-Karjalassa.
[/quote]Siinä valheet ja tässä totuus. Voin käyttö kääntyi 70-luvun alussa laskuun kun kasvisrasvat tuli markkinoille ja mitä ilmeisemmin juuri tämä seikka paransi yleisesti kansa terveyttä.
[/quote]
Sinä valehtelet. Kuolleisuus kasvoi Pohjois-Karjalassa projektin ensimmäisinä vuosina.
PK-projekti ei todista mitään.
P.Puska
[/quote]Linkki? Voisiko yksi piikki mennä satunnaisvaihteluun?
Ap on aivan oikeassa. Jokainen tuntemani karppi-ruokailija on aiemmin käyttänyt paljon eineksiä, karkkia, leivonnaisia, alkoholia ja muuta ei niin virallisterveellistä. Osalla ilmiö on joko tai, kuten alkkiksilla. Tippaakaan ei voi ottaa, jos haluaa kuivilla pysyä. Hiilihydraattien kanssa ilmeisesti sama laulu; pala ruisleipää laukaisee armottoman sokerikierteen. Kysehän on siis sairaudesta, ainakin addiktiosta.
Karpit, luuletteko että se lisää teidän uskottavuutta kun väitätte että virallisterveellisessä käsketään koostamaan ruokavalio niin että siinä on 10 lisättyä sokeriä? Kyllä siinä pikemminkin syntyy mielikuva kylähulluista, joka kiihottaa toisiaan vihaan THL:ää kohtaan älyvapailla argumenteilla.
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 11:25"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 11:18"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:52"]
Mutta missä ne linkit on..? No mä tuun illalla katsomaan, joko virallisterveellisyyden kannattajat on ne löytäneet..
[/quote]http://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/sae/sae64-1.gif
Eikös tuossa näy ihan selvästi että PK projektissa mentiin parempaan suuntaan ja kuolleisuus pieneni enemmän kuin maassa kesimäärin? Ylemmältä tasolta pudottiin maan keskiarvoon ja koko maan tilanne parani kun projeksi laajennettiin valtakunnalliseksi ja tämä tieto on karppaajien itsensä esittelemää.
[/quote]
Ihan epävirallista paskaa. Tutkimuksia tehdään maidontuottajien ja muiden tarpeista ja tutkimustuloksia voidaan tulkita niin, että saadaan haluttu tulos.''
Tosiasia on, että kuolleisuus on noussut sen jälkeen, kun siirryttiin virallisterveelliseen ruokavalioon. Sen näkee jo siitä, että lihavia lapsia on nykyään paljon enemmän.
[/quote]
Salli mun nauraa..Kyllä ne lihavien perheitten lihavat lapset syövät kaikkea muuta kuin virallisten ohjeitten mukaan. Ei kai kukaan normijärkinen ihminen edes oleta muuta?
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 11:18"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:52"]
Mutta missä ne linkit on..? No mä tuun illalla katsomaan, joko virallisterveellisyyden kannattajat on ne löytäneet..
[/quote]http://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/sae/sae64-1.gif
Eikös tuossa näy ihan selvästi että PK projektissa mentiin parempaan suuntaan ja kuolleisuus pieneni enemmän kuin maassa kesimäärin? Ylemmältä tasolta pudottiin maan keskiarvoon ja koko maan tilanne parani kun projeksi laajennettiin valtakunnalliseksi ja tämä tieto on karppaajien itsensä esittelemää.
[/quote]
Et taida osata tulkita tuota käyrää ollenkaan. Katsoppa POhjois-Karjalan käyrää vuosina 72-74, kuolleisuus lisääntyi huimasti kun taas muualla maassamme huolimatta voin käytönjatkumisesta kuolleisuus laski tasaisesti. Vuosina 82-85 kuolleisuuskäyrä pompahti jyrkästi ylös kun muualla maassa jatkettiin voi linjalla ja heilahtelua ylöspäin ei merkittävästi ollut. Vielä vuonna 92 Pohjois-Karjalassa saatiin piikki sudänkuolemin määrässä huolimatta 20 vuotta kestäneestä transrasvojen puputuksesta. Muualla maassa, voin syöjillä, on käyrä ollut tasaisesti laskeva vuodesta 76 lähtien. Edelleen, neljänkymmenen keinorasvavuoden jälkeen Pohjois-Karjalan kuolleisuus on muuta maata korkeammalla eikä tule varmaankaan tavoittamaan muuta maata ennenkuin tuo teollisuus rasvojen käyttö loppuu. PK projekti todisti että rasvojen vaihtamisesta ei seurannut mitään hyvää.
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:31"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 10:25"]
http://www.anttiheikkila.com/img/blogi-2011-06-22-kuva2.jpg
Karppaajilla menee vähän omatkin sanat riskiin kun samaan aikaan sekä haukutaan virallisterveellisten hiilihydraattien aiheuttavan sepelvalitimotautia, mutta samalla esitetään käppyröitä joiden mukaan se onkin voimakkaasti laskussa jo paljon ennen karppauksen yleistymistä.
Jostain syysä sydän- ja verisuonisairauksien 20 vuotta jatkunut lasku pysähtyi ja kääntyi nousuun noin 10 vuotta sitten kun tästä karppaamisesta tuli muotia.
[/quote]
Sulla on varmaan ihan omat tilastot kun THL:n pääjohtaja Puska on todennut että sydän ja verisuonitaudit ovat koko ajan laskeneet. Kaivelppa esiin äläkä puhu soopaa.
[/quote]Lasku loppui noin 10 vuotta sitten ja kääntyi hienoiseen nousuun. Sepelvaltimotaudin kuvaaja noudaatta prikulleen voin käytön kuvaajaa. Sattuma?
Lueppa linkit uudelleen.