raparperipiirakkagallup
Ajattelin tehdä raparperipiirakkaa perheelle, mutta kun en itse sitä syö, en tiedä kumpi on parempaa: Sellainen jossa on rahkaa päällä vai sellainen jossa ei ole? Molempia ohjeita löytyy netistä. Jossain ohjeessa näin myös sellaisen, että olikin vaniljanmakuista tuorejuustoa, onko joku kokeillut?
Kommentit (12)
piirakkapohjan päälle raparperit, ja siihen päälle 2 dl kaupan valmista kinuskikastiketta suoraan purkista ja uuniin 200 astetta n. 25 min :)
eli jos jaksat tehdä myös vaniljakastikkeen, niin sellainen pelkällä raparperilla on ok.. mutta jos haluat päästä vähemmällä, käytä rahkaa. Minä olen tehnyt myös sellaista missä on tuorejuustoa (kinuskikissan ohjeella), ihan mielettömän hyvää, mutta vaatii hyytyisaikaa- ei siis kovin nopeasti syötävissä :)
Kermavaahtotäyte ja raparperit käy oikein hyvin yksiin.
Mä käytän kermaviiliä.
1 muna
1/2 dl sokeria
purkki kermaviiliä (saa olla kevyt-)
1-2 tl vaniljasokeria
ja paras on sellainen, jossa normi murotaikinapohja, siihen raparperit, sulatettua valkosuklaata valutetaan päälle. Päällimäiseksi seos, jossa Arlan maustettua rahkaa (raparperi-mansikka), ransakankermaa ja kananmuna. Tästä on tullut nyt älyttömästi kehuja, on todella hyvä, jos tykkää makeasta.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/65950/Raparperipiirakka/ Tosi hyvä pohja ja se päällynen on tosi maukasta!
Eli silkaksi arvailuksi menee, kun valittavina on ainakin rahka, kermaviili, tuorejuusto, ranskankerma, vaniljakastike ja kookosmaito. Argh.
ap
Eikä pakko ole laittaa mitään. Itse en ainakaan saa mitään ongelmia raparperista ilman maitotuotetta.
Voit tarjota myös jäätelön kanssa.
Teit millä ohjeella hyvänsä niin taatusti piirakka tekee kauppansa ;)
Kirjoita raaka-ainevaihtoehdot lappuihin ja tee arvonta hatusta :P
Mä otan kaupasta sen mikä parhaalta näyttää..
ap
missä kuohkea pohja jonka päällä kohtuullisesti niitä raparpereja ja sen kanssa vaniljajäätelöä, joka sulanut melkein kastikkeeksi :)
Raparperipiirakoissa on ihania ohjeita. Yksi lempparini on mamman marjapiiraan ohjeella valmistettu.