Miten tehdään kinuskia kakun päälle?
Olen yrittänyt pari kertaa ohjeella "2dl fariinisokeria, 2dl kuohukermaa, keitä n. 10 min. kokeile pudottaa tippa vesilasiin jne.."
Kaikki onnistuu hyvin siihen asti kunnes valmista kakkua leikataan! Kinuski on niin kovaa, että tarvitaan saha leikkaamaan sitä. Maku on kyllä erittäin hyvä mutta miten kinuskin saa pehmeämmäksi ja helposti (kakkulapiolla) leikattavaksi?
Kommentit (3)
mutta sokeria 1,5 dl ja 0,5 dl tavallista sokeria. Liian kovaa en minäkään tästä ole saanut mutta välillä vähän sitkeää niin ettei leikkaudu nätisti. Silloin luultavasti keitin liikaa. Koskaan en ole tuntia keittänyt, ehkä n. 20 min kunnes sakenee sopivaksi.
Säilykepurkillinen kondensoitua maitoa. Tyhjennä purkki isoon astiaan ja lämmitä mikrossa. Sekoita välillä ja varo yli kiehumista. Valmistuu 10 minuutissa:)
Mä teen tuolla ohjeella, eli 2 dl fariinisokeria ja 2 dl kuohu/vispikermaa. Keitän hiljaisella lämmöllä varmaan lähemmäs tunnin ajan, kunnes on sen verran paksua, että kun pudottaa pisaran kakun päälle, eikä se imeydy.
Lopuksi vielä nokare voita, kuulemma kiiltoa antamaan.
Olen tehnyt tätä monta kertaa, eikä koskaan ole ollut kovaa, ettei olisi pystynyt leikkaamaan. Hyvää on :)