Voisiko joku laittaa kotitekoisen kebabohjeen?
Kommentit (5)
vai mitä ohjetta nyt peräänkuulutetaan?
800G Jauhelihaa (nautaa)
30g Aromisuolaa
1/5 dl Pippurisekoitusta (jotkut käyttävät pelkkää mustapippuria)
Laita mausteet astiaan ja lisää jauheliha.
Sekoita seos hyvin sekaisin ja paina vaikka rystysillä mahdolliset ilmat massasta pois. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä tiiviimmäksi saat jauhelihan sitä parempi.
Tee jauhelihamassasta noin 5cm paksuinen pötkylä ja kääri se TIUKASTI folioon.
Laita pötkylä pellille tai ritilälle 100 asteiseen uuniin ja anna sen kypsyä 3h 30 min.
ÄLÄ yritä nopeuttaa kypsymistä nostamalla uunin lämpöä, koska silloin tuloksena on jauhelihamureke !
1,4 kg naudan (paisti)jauhelihaa/kevytjauhelihaa, jossa voi olla myös possua
1 pss aromisuolaa
90 g mustapippuria
Sekoita liha ja mausteet huolellisesti vaikkapa monitoimkoneella että saat mahdollisimman tasaisen seoksen. Tee mahdollisimman tiivis mureke folion väliin. Folio on siis päällä paistamisen ajan. Laita mureke kylmään uuniin uunipellille ja laita uuni 150 asteeseen. Kun uuni on lämmennyt tuohon, vähennä asteita 100 ja anna kypsyä uunissa neljä tuntia. Tämän jälkeen sammuta uuni ja anna lihan vetäytyä jäähtyvässä uunissa pari tuntia. Sitten vaan syömään.
Toiminut ainakin meillä!
jotta massasta tulee kiinteää ja kebabmaista ! Onnistuu koneella parhaiten, mutta varo ettei kone kärähdä !
-ap