Täytetty minttusuklaakakku
Täytetty minttusuklaakakku
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita
75 g minttusuklaata
2 dl maustamatonta jugurttia
3 munaa
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sulata voi ja lisää siihen suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
3. Lisää jugurtti ja munat ja sekoita puulastalla niin että munan rakenne rikkoutuu.
4. Siivilöi joukkoon kuivat aineet samalla sekoittaen.
5. Vuoraa korkeareunainen pyöreä vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. tunti tai kunnes kakku on kypsä.
6. Kumoa kypsä kakku ja irrota paperi.
Täyte/kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
1 dl maitoa
1. Kuumenna suklaa-maitoseosta kunnes suklaa on sulanut. Sekoita niin että syntyy tasainen massa.
2. Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä suklaatäytettä tasaisesti alemmalle puoliskolle. Laita toinen puolisko päälle ja valuta loppu suklaa-maitoseoksesta kakun päälle.
3. Anna jäähtyä hetki ja koristele suklaan pinta esim. haarukkaa apuna käyttäen.