Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko kukaan testannut Fazerin suklaakakkuohjetta??

03.01.2007 |

Meinasin tilauksesta tehdä kyseisen kakun ja kyselisinkin, onko kukaan maistan sitä? Koska kakku tulee tilaustyönä, haluaisin tietää tuleeko kakusta " syntisen hyvää" .. Itse en ole sitä aiemmin tehnyt ja toiveena oli nimenomaan suklaakakku. Kiitos jo etukäteen jos joku viittii vastata!

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
17.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta tein sitten lopulta 8 munan suklaakakkupohjan, jonka kostutin appelsiinimehulla. Toiseen väliin maitosuklaamousse (200g fazerin sinistä, 2-2,5 dl kuohukermaa tai flora vispiä,5 liivatelehteä ja tilkka vettä sulatukseen) ja ylempään sit samalla ohjeistuksella valkosuklaamousse, mutta kannattaa sulattaaa liivatteet kahvi tilkkaan. Oli ollu kuulemma oikeesti oikeesti tosi hyvää ja nyt on sitten lisätilauksia sadellut:) Niin, ja päälle tein suklaaganachen, 2dl kuohukemaa, 150g tummaa suklaata, 150g maitosuklaata (minusta pelkästä tummasta suklaasta tulee liian.. vahvan makuinen..) Ja edelleen kyselen OLISIKO JOLLAKULLA MYYDÄ KAKKULASTAA?? -Kiitos:)

Vierailija
2/7 |
04.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos tarkoitat kuivakakkua, johon laitetataan fazerin sinistä suklaata, olen tehnyt parikertaa kyseisen kakun. Maultaan ihan hyvä, mutta en oikein ole saanut nousemaan. Liekö sitten uunissa vikaa. Itse en ole fanaattinen suklaan ystävä, joten en ehkä ole oikea sanomaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
04.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun tarkoitan ihan täytekakkua, kolmen suklaan kakkua.. Toiseen väliin maitosuklaa kermis ja toiseen valkosuklaakermis, pohjaan tulee myös tummaa suklaata.. Mietin vaan et jääkö liian " köyhäks" pelkillä suklaakermiksillä.. Ja et tarviisko se liivatteita, että tulis korkeempi, jääkö se litteäksi?!?

Vierailija
4/7 |
05.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja joulunakin annoin lahjaksi monille. On tosi helppo tehdä ja onnistuu minusta lähes aina. Ei kannata antaa olla uunissa liian kauan ja sitten ainakin 1 päivä jääkaapissa niin sit on hyvää. Mun mies vihaa kaikkia tavallisa kahvikakkuja yms. mutta tästä kakusta hänkin kyllä pitää.



Vierailija
5/7 |
12.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiinnostaisi tietää teitkö kyseisen kakun ja millaista palautetta sait? Olisi tarkoitus tehdä se viikonloppuna juhliin, mutta mietityttää onko se jopa liian suklainen..

Vierailija
6/7 |
15.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Löytyisikö ohjetta tai nettiosoitetta mistä voisin sen saada. Yritin etsiä Fazerin sivuilta, mutta ei löytynyt.

Kiitos kovasti jo etukäteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
16.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pohja:

200 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

3 munaa

¾ dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

100 g tummaa Fazer Blocksuklaata



Kostutukseen:

1 dl omenamehua

(2 rkl tummaa rommia)



Täytteet:

Valkosuklaamousse:

100 g valkoista Fazer Blocksuklaata

1 dl kuohukermaa



Maitosuklaamousse:

100 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata

1 dl kuohukermaa



Kuorrute:

150 g tummaa Fazer Blocksuklaata

150 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata

2 dl kuohukermaa

30 g (2 rkl) voita





Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka.



Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja kuivat aineet vähitellen ja lopuksi rouhittu suklaa. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 50-60

minuuttia.



Valmista täytteet. Sulata suklaa ja anna hetken jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon suklaa. Anna jähmettyä hetki viileässä.



Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat omenamehulla, jonka voit halutessasi maustaa rommilla. Levitä alimmaiseen kerrokseen maitosuklaamoussea ja ylimpään valkosuklaamoussea. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.



Valmista kuorrute. Kiehauta kerma ja sulata siihen suklaa. Lisää voi ja anna kuorrutteen jähmettyä viileässä, kunnes se on tarpeeksi paksua levitettäväksi. Levitä kuorrute kakun päälle lastan avulla. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit

tarvittaessa lämmittää sitä liedellä varovasti uudelleen.



Siivilöi kakun pinnalle ohut kerros kaakaojauhetta. Koristele kakku valkoisesta ja

tummasta Minutblockista pursotetuilla suklaajuovilla. Saat juovista kaarevia, kun

jähmetät ne leivinpaperilla päällystetyn kaulimen päällä.