Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

voiko velleja tehda itse? niin saisi eri makuja kuin kaupan vellit. vauvamme ei suostu syomaan soseita niin olisi hyva syottaa eri makuisia velleja.

07.12.2006 |

miten olet tehny vellejä?

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
07.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli laita mitä tahansa puurohiutaleita tehosekoittimeen, ja jauha tosi hienoksi. Sama onnistuu myös sauvasekoittimella, mutta vain pieninä annoksina. Keitä velli niinkuin keittäisit puuronkin (joko veteen, korvikkeeseen tai rintamaitoon), mutta jätät vaan sen löysäksi. Sekaan voi lisätä korviketta/rintamaitoa tarpeen mukaan niin että velli on tarpeeksi löysää. Pitäisi mennä läpi vellitutista, jos hiutaleet on jauhettu tarpeeksi hienoksi!



Hienontamatta vellin saa keitettyä esim. riisi, maissi, vehnä tai ohrajauhoista, mutta keittoaika on vaan pitempi. Ja ei tosiaan kannata aloittaa neljänviljan tms. hiutaleilla, vaan kokeilla ensin kaikki viljat ihan erikseen, että tietää mikä sopii!

Vierailija
2/3 |
08.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

onnistuiko? miten?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
08.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli vellejä voi tehdä kaikista soseista lisäämällä niihin vettä tai rintamaitoa/äidinmaidonkorviketta.



Kasvikset soseutuvat hyvin, mutta lihan soseuttaminen vaatii hyvän sauvasekoittimen tai tehosekoittimen.



Kasviksia voi soseuttaa em. vehkeillä tai vaikka keittämällä ne ihan mössöksi ja sitten vielä painelemalla lusikalla siivilän läpi.