Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Maissivellin teko-ohjeita maitoallergiselle..

21.01.2008 |

Eli osaisiko joku sanoa, missä suhteessa laitan vettä, Maizenaa ja korvikejauhetta? Maitoallerginen lapseni juo Almiron Pepti -korviketta.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
21.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

lääkäriltä tai Nutricialta Almiron Peptid -ohjekirjanen, jossa on ruokaohjeita ja kuinka almironia käytetään niissä.



Tuo opas on siis ilmainen, ainakin me saimme sen lääkäristä 2 v sitten ja oli tosi hyödyllinen!

Vierailija
2/9 |
21.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

minä teen vellin ihan maizena-paketissa olevan ohjeen mukaan (maidon sijassa vettä) eli 3/4 dl maizenaa ja 1 litra vettä tai vastaavasti tästä pienemmässä suhteessa. Sitten kaadan vellin pulloon ja tarvittaessa jatkan vähän vedellä, jos liian paksua ja lopuksi almiron jauhetta sekaan vellin määrän mukaan (1 mitta per reilu 30 ml)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
21.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytyy siis kokeilla. Neuvolasta ja apteekista oli nuo ohjekirjaset loppu ja vellin anto ei vielä ole ihan ajankohtaista, mutta pian aletaan kokeilemaan.. Vielä olisin kysynyt säilyvyydestä. Oletko tehnyt sen käyttövalmiiksi juuri silloin, kun vauva syökin vai voisiko veteen keitettyä velliä säilyttää jonkin aikaa esim. jääkaapissa?

miikkels:


minä teen vellin ihan maizena-paketissa olevan ohjeen mukaan (maidon sijassa vettä) eli 3/4 dl maizenaa ja 1 litra vettä tai vastaavasti tästä pienemmässä suhteessa. Sitten kaadan vellin pulloon ja tarvittaessa jatkan vähän vedellä, jos liian paksua ja lopuksi almiron jauhetta sekaan vellin määrän mukaan (1 mitta per reilu 30 ml)

Vierailija
4/9 |
21.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli ihan tavallista maissisosetta purkista n. puoli desiä ja 120ml vettä + 4 mitallista nutrisoijaa - ei ole tullut mieleenikään tehdä maizenasta mutta täytyypä kokeilla joku kerta!



Tällä samalla systeemillä ollaan joskus tehty perunastakin tai perunaa ja maissia sekaisin. Hyvä velli tuli myös porkkanasta, mutta sitä ei meidän tyttö valitettavasti saa enää syödä.

Vierailija
5/9 |
21.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

olen tehnyt, säilyy kyllä seuraavaan päivään

Vierailija
6/9 |
24.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei



Katsoin Almiron pepti vihkosta vellin ohjeen. Siinä ei tosin ole mainittu tuota maissia, mutta tulee varmasti samassa suhteessa se Almiron.



Velli (1 annos)

2 dl vettä

n.1/2 dl esim.riisi-, ohra-, kaura-, ruis-, vehnä- tai tattarihiutaleita

5 mittaa Almiron pepti -jauhetta



1. Kiehauta vesi, lisää hiutaleet ja keitä velli kypsäksi hiutalepakkauksen keitto-ohjeen mukaisesti.

2. Jäähdytä velli syöntilämpöiseksi ja lisää Almiron pepti -jauhe joukkoon huolellisesti sekoittaen.



Meillä ei myöskään käy muu kuin maissi. Olen löytänyt Risentan maissijauhon. Siitä tulee oikein pehmoista puuroa. Uskon, että saa hyvän vellin vähän vettä lisäämällä. Ja itse olen tehnyt puuron pussin ohjeen mukaan ja käyttänyt vielä vuorokauden kuluttua samaa puuroa. Eli jos teen aamulla, syö poika sitä vielä seuraavana aamuna. Säilytän puuroa siis jääkaapissa.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
24.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Piti vielä mainita, että Almironin lisäisin vasta juuri, kun on tarkoitus antaa velli lapselle. En siis säilöisi sitä jääkaapissa vuorokautta.

Vierailija
8/9 |
28.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli Almironin lisään myös minä vasta juuri ennen tarjoilua eli sitä en seisota vuorokautta jääkaapissa !

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
29.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkuperäiseen viestiin en osaa vastata, meillä käytetään Neocatea ja ohjeethan tulivatkin jo, mutta pieni lisävinkki vielä. Alkoi tuo pelkkä maissi- ja riisivellin syöminen tökkiä, joten lisäilen valmiiseen velliin purkista vielä hedelmäsosetta niin maku vaihtuu aina välillä:o). Parhaiten taitaa upota maissi-ruusunmarjavelli!