Graavattu lohi, kuinka kauan säilyy?
Lohen suolasin jo, mutta ei taida säilyä jouluun asti?
Kommentit (8)
Tajuaa, sellainen joka tajuaa tuoreuden puolesta. Kuten Gordon Ramsay sanoi, there is no such thing as fresh frozen.
Pakkasessa suolan maku tulee intensiivisemmäksi. Vaikka joskus arkilohet voisikin pakastaa myöhemmäksi, suosittelen vakavasti että teet 23.12. tai aikaisintaan 22.12. graavin. 2 päivää säilyy hyvinkin jääkaapissa, kauemminkin mutta älä suolaa liikaa. Mitä kauemmin suola, sitä tönkkösuolatumpi kalastasi tulee. Jos graavaat jo 22.12., ota seuraavana päivänä suolaa pois pinnalta. Tv. kokki. Nyt siis en puhu syömäkelpoisuudesta ylipäänsä tai säilyvyydestä, vaan nimenomaan mausta juhla-ateriallenne. Kyllähän se suolakala useita päiviä siellä suolaantuu halutessasi.
Kannattaa poistaa harmaa kylkirasva(itse suolaan ilman nahkaa) asap, se nimittäin pilaa nopeasti muuten hyvän graavin maun...
[quote author="Vierailija" time="18.12.2014 klo 00:44"]
Tajuaa, sellainen joka tajuaa tuoreuden puolesta. Kuten Gordon Ramsay sanoi, there is no such thing as fresh frozen.
Pakkasessa suolan maku tulee intensiivisemmäksi. Vaikka joskus arkilohet voisikin pakastaa myöhemmäksi, suosittelen vakavasti että teet 23.12. tai aikaisintaan 22.12. graavin. 2 päivää säilyy hyvinkin jääkaapissa, kauemminkin mutta älä suolaa liikaa. Mitä kauemmin suola, sitä tönkkösuolatumpi kalastasi tulee. Jos graavaat jo 22.12., ota seuraavana päivänä suolaa pois pinnalta. Tv. kokki. Nyt siis en puhu syömäkelpoisuudesta ylipäänsä tai säilyvyydestä, vaan nimenomaan mausta juhla-ateriallenne. Kyllähän se suolakala useita päiviä siellä suolaantuu halutessasi.
[/quote]
Jäässä ne kaupan pussilohetkin ovat olleet sinä aikana kun niitä on kuljetettu ympäri maailmaa. Ilmeisesti et voi syödä siis kaupan edullisimpia lohia lainkaan.
Kuka tekee vakuumipakatusta tai pakastetusta lohesta GRAAVIA? Eri asia joku uunilohi. Hyyyyyyh!!!!!
[quote author="Vierailija" time="18.12.2014 klo 01:56"][quote author="Vierailija" time="18.12.2014 klo 00:44"]
Tajuaa, sellainen joka tajuaa tuoreuden puolesta. Kuten Gordon Ramsay sanoi, there is no such thing as fresh frozen.
Pakkasessa suolan maku tulee intensiivisemmäksi. Vaikka joskus arkilohet voisikin pakastaa myöhemmäksi, suosittelen vakavasti että teet 23.12. tai aikaisintaan 22.12. graavin. 2 päivää säilyy hyvinkin jääkaapissa, kauemminkin mutta älä suolaa liikaa. Mitä kauemmin suola, sitä tönkkösuolatumpi kalastasi tulee. Jos graavaat jo 22.12., ota seuraavana päivänä suolaa pois pinnalta. Tv. kokki. Nyt siis en puhu syömäkelpoisuudesta ylipäänsä tai säilyvyydestä, vaan nimenomaan mausta juhla-ateriallenne. Kyllähän se suolakala useita päiviä siellä suolaantuu halutessasi.
[/quote]
Jäässä ne kaupan pussilohetkin ovat olleet sinä aikana kun niitä on kuljetettu ympäri maailmaa. Ilmeisesti et voi syödä siis kaupan edullisimpia lohia lainkaan.
[/quote]
joo. Ei taida norjasta tulla tuoreena. Olen huomannut vakuumiin pakatut yllättävän hyvälaatuisiksi kun taas useammankin fileen olen tiskillä palauttanut takaisin. Lohen ei kuulu haista festarip...lle.
En kyllä koskaan itsekään graavaisi valmiiksi pakattua kalaa. Sehän olisi sama kuin jos sushiravintolat käyttäisivät pakastelohta. Ei suola "kypsennä" graavissa, tuoretta on oltava. Pakastelohta käyttäisin viimeisimmäksi, hätätilanteessa jos mitään muuta ei ole tarjolla ja jostain syystä pakko kalaa saada. Vakuumipakattu menee pannulle ja uuniloheen, muttei graaviin. Aina tuoretta mieluiten. Joskus saadaan jopa itse kalastamaa taimenta ja lohta.
Joskus on tulluut graavattua vakuumipakattua lohta. Silloin emme ole tarvinneet kuin pienen palan kalaa ja muuta ei ole ollut tarjolla.
Kokeilkaas joskus graavata särkeä. Joo, ruotojen nyppimisessä on hommaa mutta on todella hyvä ruokakala.
Laita huomenna pakastimeen ja ota 23. päivä pois. Graavatun lohen voi ihan hyvin pakastaa ja kukaan ei tajua mitään