Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

400 g jauhelihaa = x g kuivaa soijarouhetta?

Vierailija
14.01.2015 |

Jos resptiin tulee 400 g jauhelihaa ja käytänkin soijarouhetta, kuinka paljon laitan sitä turpoamaan? Turpoaako noin kaksinkertaiseksi, eli 200 g kuivaa soijarouhetta olisi 400 g "märkää"? Kokemuksia?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
14.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuvittele, että se turpoaa noin puolet ja sitten kuvittele 400g jauhelihapakkaus ja sen verran niitä turvonneita soijaruoheita

Vierailija
2/4 |
14.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei, se 200 g kuivaahan olisi aivan valtava määrä. Laittaisin n. 2 dl rouhetta ja n. 3 dl vettä. Pussin ohjeessa taitaa olla suhde 1:2, mutta minusta silloin tulee liian vetistä, eli laittaisin 2:3.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
14.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Okei, kiitos. Pelaan yleensä keittövaa'alla ja grammoilla, eli 70 g (2 dl) soijarouhetta ja 300 g vettä, tällä mennään. :)
- ap

Vierailija
4/4 |
04.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletteko muuten huomanneet, että 400 grammaa raakana punnittua jauhelihaa ei sitten paistettuna olekaan enää 400 grammaa? Jäljellä on enää noin 265 grammaa jauhelihaa paistettuna, koska paiston aikana lihasnesteitä kaasuuntuu pois...

Tästä siis päästään takaisin varsinaiseen kysymykseen: Kun soijarouhetta vain imeyttää veteen riittävän pitkään, niin 265 grammaa valmista jauhelihan korviketta saadaan punnitsemalla noin 90 grammaa soijarouhetta noin 175 millilitraan vettä.

Aina voi vähentää jonkin verran veden määrää, jos on liian kiireinen ihminen, ettei ehdi odottaa ruuan kypsymistä, jolloin vetisyys kyllä katoaisi...