Ohje hyvään ruokaisaan salaattiin?
Illanistujaisiin olis tulossa tarjolle, ei muita rajotuksia paitsi ei herne-maissi-paprikaa... Siis mielellään tuoreitakin aineksia mukana!
kiitos :)
Kommentit (5)
Tässä minun lempisalaattini:
jäävuorisalaattia
broileria paloina
oliiveja
paprikaa
pastaa
tomaattia
kurkkua
sekaan kermaviilistä tehty kastike, johon on sekoitettu valkosipulia ja currya
Kerrossalaatti Hömpön tapaan
3,5 dl makaronia (keitä)
1 jäävuorisalaatti
2,5 dl kinkkusuikaleita
6 keitettyä munaa
1 pussi pakasteherneitä (jäisinä)
2,5 dl edamjuustoraastetta
1-2 makeaa sipulia
2 dl majoneesia
1 prk kermaviiliä
2 rkl rokeria
2,5 dl emmentaljuustoraastetta
1 pkt pekonia (paistettuna, murusina)
Keitä makaronit, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kaada laakean astian pohjalle.
Leikkaa salaatti ja laita makaronien päälle.
Lisää sitten kerroksittain kinkku, munat pilkottuina, herneet, juustoraaste ja pilkottu sipuli.
Sekoita majoneesi, kermaviili ja sokeri keskenään ja levitä viimesen kerroksen päälle reunoja myöten.
Lopuksi ripottele emmentaljuustoraaste kastikkeen päälle ja pekonimuruset. Peitä
hvyin ja jäähdytä jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua.
Tätä tein just tänään. Herneet siitä voi varmaan jättää pois halutessaan. Hyvää on!!!
Tässä:
Jäävuorisalaattia
Rucolaa
Kirsikkatomaatteja
Paistetua pekonia
Vesimelonia
Viinirypäleitä
Paistettuja keitettyhä porkkanoita
Siemensekoitusta (paahda pannulla sekoita lopuksi tilkka soijakastikketta sekaan)
Kastikkeeksi oliiviöly-balsamico-sitruunamehu-pippuri-suola sekoitus
Meillä oli viime viikonloppuna pohjana fetasalaatti, johon lisäsin keitettyjä kokonaisia ohrasuurimoita ja grillattua broileria, kastikkeeksi basilikalla tai sitruunalla maustettua oliiviöljyä. Tosi hyvää ja ruokaisaa. Viime kesän suosikiksi nousi vihersalaatti, johon lisättiin paistettua pekonia ja paahdettuja leivänpaloja. Viimeksi maitulle käy kastikkeeksi loitavasti Isoäidin salaatinkastike.
paria erilaista vihreää salaattia, esim. jääsalaatti, lollo rosso, tammenlehtisalaatti tms.
keitettyjä punajuuria, kuutio ja marinoi öljy-etikkavinaigretessa, esim. oliiviöljyä, viinietikkaa, dijonsinappia, hunajaa, mustapippuria, suolaa, herbs de provence.
kurkkua
omenaa
purjoa
vuohenjuustoa
rucolaa
saksanpähkinöitä
Asettele salaatin ainekset revittyinä/pilkottuina laakealle vadille yllä mainitussa järjestyksessä. Punajuurien on hyvä antaa marinoitua useamman tunnin ennen salaatin kokoamista.