Mistä marsipaani löytyy tavallisesta ruokakaupasta? Onko hankala" työstää" ?
Ihan uusi juttu meikäläiselle, mutta ajattelin kokeilla :)
Kommentit (5)
Joku vuosi laskiaiseksi tuntuu marsipaani loppuneen koko kaupungista! Nyt viisastuneena ostin etukäteen. :)
Taas ei tiedä kuka vitsailee ja kuka ei...
Siellä missä on mantelit, leipomissuklaat, värit yms. sieltä löytyy marsipaani
Työstöohje
Seulo teesiivilällä puhtaalle työtasolle hieman tomusokeria ja vaivaa marsipaani kaksin käsin pyöreäksi puolipalloksi. Ennen kaavilointia alle ja päälle sirotellaan tomusokeria ja aletaan kaulitsemaan marsipaania. Huolehdi että ei tartu pöytään tai kaulimeen kiinni lisäten tarvittaessa tomusokeria.
Kaulintapaksuus on 2-2,5 mm kakkuihin. Jos teet pyöreän kakun niin kaaviloi ympyrän muotoon siten että mittaat kakkupohjan halkaisijan ja lisäät siihen 2x sivun korekuden + 2 cm leikkausvara. Marsipaani laitetaan valkoisen rasvakreemin päälle (käpykakku suklakreemin) . Kerma kostuttaa marsipaanin ja se on seuraavana päivänä märkä ja ruma joten ei sovellu marsipaanilevyn alle.
Marsipaanista voit muovata erilaisia hahmoja muovailuvahan tapaan.
Silmät hahmoille voi tökätä cocktail-tikulla tai jos käytössäsi on askartelukaupasta ostettuja työvälineitä ne sopii tähän hyvin (pestyinä).
Marsipaanista saa muotilla kuvioita jotka voi siirtää kakun päälle, leiki eri väreillä. Kiinnitä marsipaanikoristeet joko pelkällä valkuaisella tai pikeerillä jonka valmistat tomusokerista ja valkuaisesta ja viinihappoliuoksesta.
Opettele työstämään myös ruusut terälehti kerrallaan sisälehdestä alkaen reunoja kohden jne.
Löytyy mausteiden ja muiden leivontatarvikkeiden vierestä. On helppo työstää. Kiva kakku tulee vaikka, kun kaulitsee levyksi ja ottaa piparimuoteilla kuvioita kakun päälle. Marsipaani kuivahtaa helposti eli säilytä hyvin peitettynä.