Mistä tietää, että mango on kypsää?
Siis kaupassa vai pitääkö kypsyttää vielä kotona? Miten syötte sitä (pelkästäänkö)?
Kommentit (5)
tehdä vaikka mitä. Soseuta, ja laita vaikka kakun väliin, tai kermaiseen rahkaan; ihanaa hedelmäsalaatissa viipaloituna, mangopirtelökin on hyvää. Googlaa mango recipes, niin saat ideoita. Ja hyvää se mango on viipaloituna vaikka lettujen kanssakin!
vihreitäkin mangoja käytetään ruoanvalmitukseen aasian maissa. Ja hyvää on. Mutta silloin mango kypsennetään esim. paistamalla, ja se jää kirpeähköksi.
Kauhean lössö mangon ei kuulu olla, riittävän napakka.
mango ei muutu kokonaan keltaiseksi kypsyessään ainakaan meidän oloissa(lue kaupan hyllyssä)
kun se tuntuu pehmeältä painettaessa ja alkaa tuoksuakin kyllä. Kypsyy siis kotona huoneenlämmössä.
Mango ei välttämättä vaihda väriä eli sen perusteella ei voi tietää, onko kypsää vai ei.
Kannattaa kuorimisen/paloittelun jälkeen laittaa mangolihat jääkaappiin n. puoleksi tunniksi - joskus siinä on sellainen erikoinen sivumaku, joka häviää kylmässä ollessaan.
Minä syön ihan pelkästään, joskus Weetabixin kanssa tai teen pirtelöä. Ihana hedelmä, ainoa joka mulle maistuu banaanin lisäksi :)
raaka on kovaa kuin peruna.