Pitääkö kalat puhdistaa heti?
Kasvissyöjän jääkaappiin ilmestyi tuliaisina eilen läjä muikkuja. Kaverina niillä oli semmoinen kylmäkalle. Tänään meinasin sitten paistaa ne ruoaksi, mutta kun kasvissyöjänä en ole kalaa ikinä valmistanut, meni sormi suuhun.
Eli olisiko niiden mahat pitänyt tyhjentää heti eilen, jolloin ne ilmeisesti ongittiin, vai onko ihan ok, että minä silvon ne nyt ja paistelen? Eli siis " pahenevatko" ne jotenkin, jos viettävät vuorokauden jääkaapissa perkaamattomina?
Saa nauraa ja saa syyttää uusavuttomaksi, mutta neuvot olisivat nyt tarpeen.
En kehtaa soittaa miehelleni ja kysyä :D
Kommentit (3)
Muikku siivotaan näin: Nytkäytät pään irti ja mukana tulevat suolet yms. Jos haluat vielä varmistaa,voit avata vatsav ja sitten pyörität ne muikkuset ruisjauho-suolaseoksessa ja paistat voissa.
Eli näin huonosti neuvottuna. Otat kalan käteesi vatsa ylöspäin. Laitat saksen sisään persreiästä ja leikkaa vatsan auki päähän asti. Otat kaikki suolet ym paskat pois niit että ruodot jää sinne sisälle näkyviin. Suolien joukossa on sappi, mitä ei pidä rikkoa, muuten tulee kalaan kamala maku. Tosin muikussa sappi on taatusti niin pieni että varovasti vatsan leikkaamalla, et saa sitä kyllä rikki menemään.
Onnea koitokseen, kaikki on joskus olleet ekakertalaisia. ja muikku on kuitenkin helpommasta päästä :)
Mutta jos on ollut koko ajan kylmänä (alle +5) niin eiköhän ne ole ihan syötäviä kun suolistat heti ne ja paistat saman tien.