Joku todella kalorinen ja mahtava suklaakakku-resepti jouluksi. Löytyykö keneltäkään?
Eli teen lähes aina porkkanakakun tai jotain hyydytettävää liivate-kakkua. Nyt kuiten haluaisin valmistaa jouksuksi jonkun syntisen ihanan ja makean suklaakakun missä olisi vaikkapa paljon suklaata ja voita:-) olisiko jollakin suositella reseptiä?
Kommentit (4)
Suklaakakku
3 dl maitoa
11/2 dl sokeria
50 g (11/4 dl) kaakaojauhetta (esim. Pirkka kaakao, sitä tummaa ts. ei näitä kaakaojuomajauheita)
Kiehauta ja jäähdytä seos.
180 g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 rkl vaniljasokeria
41/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Sekoita margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Lisää jäähtynyt suklaaseos. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan.
Paista n. 170 asteessa. Tarkkaa paistoaikaa on vaikea sanoa, koska se riippuu käytettävästä vuoasta. Keskiarvo kahvikakuksi paistettaessa on n. 45 minuuttia ja sacheriksi n. tunti tai vähän yli. Kokeile välillä tikulla.
Ohje saattaa kuulostaa vaikealta, mutta on kuitenkin mukava tehdä, eikä mikään vaikra. Monimutkainen kyllä, mutta takaan että näin hyvää kakkua et ole maistanut!! Ja jos jaksat väsätä suklaanauhoja koristeeksi, saat kakusta todella juhlavan ja näyttävän näköisen! Ohje on Ihana Suklaa-kirjasta.
Pekaani-suklaa-kinuskikakku
Uuninlämpö: 160 astetta
Paistoaika 55 minuuttia
Vuoka: halkaisijaltaan 23cm, voideltu, vuorattu leivinpaperilla ja jauhotettu.
Määrä: 16 palaa
Säilyy: jääkaapissa 3-4 päivää, pakasteessa 1-2kuukautta, jos kakkua ei ole täytetty eikä koristeltu
Ainekset
Pohja
140g taloussuklaata
75g tummaa eli väkevää suklaata
90g suolatonta voita
5 munaa
180g hienoa sokeria
1tl vanilijasokeria
90g vehnäjauhoja
½tl suolaa
3/4tl leivinjauhetta
3rkl smetanaa
Kuorrutus ja koristelu
150g pekaanipähkinöitä
180g tummaa suklaata
3½dl kuohukermaa
45g voita
Koristeluun: talous- maito- ja valkoisesta suklaasta tehtyjä nauhoja
1. Pohja: Sulata kattilassa talous- ja tummasuklaa sekä voi.
2. Laita munat, sokeri ja vaniljasokeri suureen astiaan vesihauteeseen. Vatkaa kunnes seos on paksuuntunut ja kaksinkertaistunut. Lisää joukkoon suklaaseos.
3. Siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe kolmeen kertaan. Lisää jauhoseos varovasti suklaaseokseen kolmannes kerrallaan. Sekoita joukkoon smetana.
4. Kaada taikina valmisteltuun vuokaan. Paista 160-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia tai kunnes kakun keskelle upotettuun tikkuun ei tartu taikinaa. Jätä kakku vuoassaan ritilälle kymmeneksi minuutiksi ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.
5. Kuorrutus: Paahda pekaanipähkinöitä uunissa noin 10 minuuttia. Rouhi pähkinät karkeiksi.
6. Paloittele suklaat astiaan. Kiehauta kerma ja ja kaada suklaan joukkoon. Sekoita varovasti. Sekoita joukkoon voi. Ota seoksesta 2½dl erilleen ja sekoita rouhitut pähkinät jäljelle jääneeseen seokseen. Vatkaa seoksia kunnes ne ovat tarpeeksi paksuja levitettäviksi.
7. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi ja laita yksi kerroksista ohuelle kakkualustalle tai tarjoiluastialle. Täytä kerrosten välit pekaanipähkinäkuorrutteella. Kuorruta kakun pinta ja reunat. Koristele kakku suklaanauhoin ja sirottele pinnalle kaakaojauhetta.
Suklaanauhat tehdään niin, että jokainen suklaa sulatetaan erikseen. Voipaperista leikataan nauhoja, noin 2-3cm leveitä ja 15cm pitkiä. Sitten paperinauha vaan kastetaan suklaasulaan niin, että toiselle puolelle tarttuu suklaata (toinen pää jää ilman suklaata, näin nauhaa on helpompi käsitellä). Sitten nauhat laitetaan jähmettymään jonkin kaarevan esineen päälle, esim. kaulin tai limsapullo. Itse olen käyttänyt myös kananmunakennoja. Sitten nauhat asetellaan epämääräiseen järjestykseen kakun päälle. Ja tosiaan kannattaa tehdä ainakin maitosuklaasta ja valkoisesta suklaasta, niin tulee näyttävän näköinen!
Toivottavasti jaksat vaivautua kokeilemaan, sillä tätä leivot sitten aina kun tarvit jotain näyttävää ja todella ylellistä kakkua... !!!
Se voipaperi tietysti irrotetaan sitten kun suklaa on kovettunut (esim. jääkaapissa) ja kannattaa olla varovainen ettei suklaanauhat katkea!
Kuvat ja ohjeet lokakuun kohdalla osoitteessa www.Lintu75.vuodatus.net