Hyvä sienisalaatin ohje. Mistä suolasieniä? Tai mistä muista sienistä?
Kommentit (3)
omat suolasienet, mutta ilman suolaa =) Voit laittaa sen purkillisen ja sitten jos haluat niin mukaan pilkottuja tuoreita herkkusieniä, Eli:
Sieniä
ihan pieneksi silputtua sipulia
Kastike:
Vatkattua kermaa TAI valutettu kermaviili TAI molempia sekaisin
rouhittua maustepippuria
suolaa
ripaus sokeria
korkillinen etikkaa
Sipulin ja etikan määrä riippuu omasta mausta eli voit maistaa välillä.
Salaatti maustuu jääkaapissa mukavasti joten tee ajoissa valmiiksi, vaikka edellisenä iltana. Älä unohda sokeria =)
joulun seutuja eli suosittelen kysymään ihan tavallisesta ruokakaupasta tai käymään torilla tai kauppahallissa.
Perussienisalaati syntyy pilkkomalla sipulia pieneksi hakkelukseksi (usein 1 sipuli per salaatti riittää, mutta oman maun mukaan siis), samoin suolasienet. Suolasienet joko liotetaan kylmässä vedessä yön yli tai ryöpätään (eli kiehautetaan kuumassa vedessä minuutin pari) liian suolan poistamiseksi ennen pilkkomista. Mitä pienemmäksi hakkaat, sen tasaisempi tulos (tämä on kyllä makuasia). Sienisalaatin sekaan laitetaan vatkattua kermaa (jossa on ripaus sokeria mukana =ristimaku) ja maustetaan valkopippurilla. Muita mausteita voi olla ripaus etikkaa (lisää varoen), sinappi ja valkosipuli. Jotkut laittavat salaattiin myös pilkottua omenaa pehmentämään makua.
Teen usein kesällä sienisalaattia näinkin yksinkertaisesti;
paketillinen herkkusienia
kesäsipuli varsineen
purkillinen ranskankermaa
valkopippuria
suolaa
Sekoitan kaikki hienonnettuna kulhossa ja annan maustua muutaman tunnin. Tulee tosi hyvää!