Parhaat lohkoperunaideat
Miten teette itse lohkoperunat?Mikä perunalaji?mitkä mausteet jne?
Vai miten saisi kaupan lohkiksista parempia mausteilla jne?
Mä tykkään hirveästi lohkoperunoista, mutta kaipaisin uusia maku-ideoita ja maustamistapoja jne.
Kommentit (8)
Tai mieheni mukaan ainakin kun haikaili niitä, mitä Ruotsissa silloin joskus sai.
Eli: mitä tahansa perunaa ja minkälaista öljyä voi käyttää, mutta mausteet on pelkästään reilusti suolaa ja kuivattua tilliä.
Ja sitten ne lohkot pitää " asetella" pellille kuoripuoli alaspäin. (Tämä on sitten taas lasten hommaa; pitäähän sitä oppia tekemään yhdessä ruokaa:-)
J
Tai mieheni mukaan ainakin kun haikaili niitä, mitä Ruotsissa silloin joskus sai.
Eli: mitä tahansa perunaa ja minkälaista öljyä voi käyttää, mutta mausteet on pelkästään reilusti suolaa ja kuivattua tilliä.
Ja sitten ne lohkot pitää " asetella" pellille kuoripuoli alaspäin. (Tämä on sitten taas lasten hommaa; pitäähän sitä oppia tekemään yhdessä ruokaa:-)
Ja kastikkeita ei me käytetä, vaan nautitaan muun ruuan lisukkeena. Eriyisesti kalan tai pihvien kanssa.
Eli tämä ohje on ihan minun oma mukaelmani.
- Perunalajikkeena AINA rosamundaa
- Mausteina; suolaa, perunamaustetta+grillausmaustetta
- 1rkl öljyä
Potut pestään ja lohkotaan ja laitetaan ne kulhoon tai isoon pakastepussiin, lisää mausteet (määrä riippuu perunoiden määrästä) ja öljy. Sekoita hyvin.
Paista uunissa noin 30min 225-250 astetta
Ja kastikkeeksi ehdottomasti Lidl:n suht tulista Viherpippurikastiketta. Nami!
Perunat pestäään hyvin ja kuorineen lohkoiksi. Ihan mitä perunaa nyt sattuu kaapissa olemaan
Kulhoon loraus öljyä ja paaaljon seuraavia mausteita:
Paprikajauhetta
chilimausteseosta
ripaus Chili- tai Cayennejauhetta (tykätään tulisesta)
vähän valkosipulijauhetta
sekoita mausteet öljyyn ja sitten perunat. Levitä perunat pellille ja kääntele kerran paistamisen puolessa välissä. Uunissa 225 asteessa 45 min. Suolaa valmiit perunat jos haluat
Meillä kastikkeina käy HP ta Sweetchilisause
Pese perunat hyvin ja lohko kuorineen (ihan mikä peruna vaan käy, paras tuo Rosamunda).
Kulhoon öljyä ja mausteita (suolaa, pippuria, kanelia, paprikaa, inkivääriä). Sekoita perunat kulhossa, nosta uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista noin 175-200 asteessa ½-1 tuntia.
jauhoinen perunalajike (muukin käy mainiosti kuin rosamunda)
rypsiöljyä
italian yrttisekoitus (suolaton)
sormisuolaa (tai muuta isokiteistä)
kuori ja lohko perunat, kuivaa ne huolella. joukkoon 2 rkl öljyä, sekoita niin että öljy leviää tasaisesti. sekoita joukkoon mausteet. uuniin noin 200 astetta ja 45 min (riippuu ihan perunoiden määrästä). jos vuoassa iso määrää, kannattaa sekoittaa välillä että paistuvat tasaisesti.
eli jauhoista perunaa (rosamundasta tulee parhaat mutta van goghistakin tehdään), pestynä lohkoiksi ja kulhoon. päälle ripotellaan paprikajauhetta ja lorautetaan sopivasti öljyä. jos haluaa valkkariperunoita niin joukkoon voi lisätä myös veitsellä (ei valkosipulipuristimella!) pilkottua valkosipulia. paistetaan 225 asteessa reilu puoli tuntia.
kastikkeena meillä on HP valkosipulikastike.
Tai mieheni mukaan ainakin kun haikaili niitä, mitä Ruotsissa silloin joskus sai.
Eli: mitä tahansa perunaa ja minkälaista öljyä voi käyttää, mutta mausteet on pelkästään reilusti suolaa ja kuivattua tilliä.
Ja sitten ne lohkot pitää " asetella" pellille kuoripuoli alaspäin. (Tämä on sitten taas lasten hommaa; pitäähän sitä oppia tekemään yhdessä ruokaa:-)