Mistä nakeista/makkarasta paras keitto?
Kommentit (14)
sekaan lisäksi lihis, potut ja hernemaissiporkkana niin vot lähtee nälkä.
hätätapauksessa muukin siskonmakkara kelpaa.
Huom. Ei kuitenkaan ne valmiiksi kypsytetyt siskonmakkarapallukat! Käsittämätön tuote, kypsä raakamakkara O_o
http://www.kivikylan.fi/etusivu/ajankohtaista/testimenestysta_taas_wanh…
lisäks perunaa,sipulia,keittojuureksia ja liha/kasvisliemikuutio.
Mausta oman maun mukaan esim.tomaattipyreellä,persiljalla tms.
lisäksi perunaa, porkkanaa, sipulia, lanttua/palsternakkaa ja selleriä. Persiljaa ja voi laittaa myös valkosipulia.
Tosin mulla on se ongelma, että en tykkää makkarasta yleensä ja chorizo ehkä on se vähiten makkaramainen makkara.
Muuta? Perunaa, juureksia, sipulia, mahdollisesti paprikaa ja vähän tomaattia. SUolaa, pippuria, timjamia, meiramia.
tänään syödään , Korpelaa on
lisäsi perunoita, liemivalmistetta, keittojuureksia, päälle persiljaa
minusta keittoruuista tulee parasta kun perunat pilkotaan tarpeeksi pieniiksi kuutioiksi ja lisäksi samalla lisätään yksi pieneksi silputtu sipuli liemeen samalla kun lisätään perunatkin!
Ja Aromattia lisään vielä liemeen mukaan, sen jälkeen kun olen lisänyt nakit/siskonmakkarat. Tuo liemeen vain lisää makua.
Tykkään että liemi ei maistu vain laihalta litkulta, vaan oikeasti maistuu niiltä nakeilta ja keittovihanneksilta, eli maukas liemi.
Ja yhden max kaksi extralihaliemikuution laitan kattilalliseen (koska en halua että liemi maistuu vain lihaliemeltä)
...nakeista tulee mautonta soppaa. Sitten tarvii jotain Aromattia (natriumglutamaattia), että saa muka makua.
Eli raaka-makkaraa sen olla pitää. Meilläkin on tänään siskonmakkarasoppaa ja huomenna kanssa.
Liemeen saa kivasti makua laittamalla joukkoon juuriselleriä.
ja uskollisesti pilppuan kaikki keittovihannekset itse (yleensä lanttua, porkkanaa, juuriselleriä, palsternakkaa, sipulia ja tietysti perunoita), koska se vaan maistuu mielestämme paremmalta kuin valmiit keittojuurekset. Teen aina ison keiton ja käytän koko makkarapaketin, vaikka meitä ei ole kuin 2 - 3 syöjää. Minusta kestää hyvin lämmittämistä, paremmin kuin normi nakkikeitto.
koko perheen suosikki. Teettekö muuten kirkaslientä vai laitatteko maitoa? Meillä on perinteenä maitopohja. Nam!
Muuta:
Perunaa, sipulia, valkosipulia, chiliä, porkkanaa lanttua, selleriä, laakerinlehtiä, mustapippuri, maustepippuri, valkopippuri, suola.
On parasta.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/199283/Makkarakeitto%20Habanero/
Saa ainakin kesällä. Koeta pyytää kauppiasta tilaamaan.