Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hyviä kuidun lähteitä?

Vierailija
12.09.2012 |

Minulla epäillään vilja-allergiaa, ja olen sen takia tällä hetkellä viljattomalla ruokavaliolla. Eliminaatiodieetillä yritetään selvittää, olenko allerginen kaikille kotimaisille viljoille vai vain jollekin tietylle.



Nyt minua on alkanut mietityttämään saanko tarpeeksi kuituja kun en syö viljoja. Syön paljon hedelmiä ja kasviksia, niissä lienee paljon kuituja?



Mitä hyviä kuidun lähteitä tiedätte kotimaisten viljojen ulkopuolelta? Onko esim. riisi hyvä kuidun lähde? Entäpä pellanvansiemenet, kannattaisiko ruveta lisäämään niitä jogurttiin?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
12.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toki jos vatsa menee ummelle ilman on syytä lisätä mutta muuten minusta koko kuituhömpötys on aika turhaa. Jos syö paljon kasviksia ja hedelmiä ja vatsa toimii, niin tuskinpa sitä tarvii väkisin niihin suosituksiin yrittää pyrkiä.



Riisistä täysjyväriisi on hyvä kuidun lähde, valkoinen ei.

Vierailija
2/6 |
12.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toki jos vatsa menee ummelle ilman on syytä lisätä mutta muuten minusta koko kuituhömpötys on aika turhaa. Jos syö paljon kasviksia ja hedelmiä ja vatsa toimii, niin tuskinpa sitä tarvii väkisin niihin suosituksiin yrittää pyrkiä.

Riisistä täysjyväriisi on hyvä kuidun lähde, valkoinen ei.

koska mulla on ärtyvä paksusuoli joka ei kestä paljoa kuitua. Hyvin sitä näinkin elää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
12.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

se o hyvä

Vierailija
4/6 |
12.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toki jos vatsa menee ummelle ilman on syytä lisätä mutta muuten minusta koko kuituhömpötys on aika turhaa. Jos syö paljon kasviksia ja hedelmiä ja vatsa toimii, niin tuskinpa sitä tarvii väkisin niihin suosituksiin yrittää pyrkiä.

Riisistä täysjyväriisi on hyvä kuidun lähde, valkoinen ei.

Vatsa toimii kyllä hyvin, ajattelin lähinnä tulevaisuutta jos kuidun vähyys joskus alkaa tuntumaan. Täytyypä kysyä asiasta lääkäriltä seuraavassa kontrollissa.

Vierailija
5/6 |
12.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sitä viljamömmöä ole pakko syödä ja se ei suinkaan ole mikään ainut vaihtoehto.

Vierailija
6/6 |
12.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuidun lähteinä kannattaa suosia luontaisesti runsaskuituisia elintarvikkeita:



täysjyväriisi, -pasta, mysli





marjat ja hedelmät





juurekset, kasvikset





pavut, linssit, herneet





leseet, siemenet







Kuidun terveysvaikutukset







Kuitu alentaa kolesterolia



Liukoinen kuitu pienentää veren kolesterolipitoisuutta. Se sitoo ruoan mukana tulevaa kolesterolia ja elimistön tuottamia, kolesterolin muodostamiseen tarvittavia sappihappoja ohutsuolessa. Kuituun sitoutunut kolesteroli kulkeutuu pois elimistöstä ulosteen mukana.



Kuitu edistää sydänterveyttä

Runsas kuidun saanti vähentää sepeltaudin vaaraa ja tyypin 2 diabeteksen ilmaantuvuutta. Ravintokuidulla voi olla myös syöpää estäviä ominaisuuksia.



Kuitu edistää vatsan toimintaa ja tasapainottaa verensokeria



Liukenematon kuitu edistää vatsan toimintaa, sillä se lisää ulostemassaa. Lisäksi kuitu tasapainottaa ravinnon imeytymistä pitemmälle aikavälille ja näin verensokerin nousu on hitaampaa.



Kuitu auttaa painonhallinnassa



Kuitu täyttää vatsaa ja lisää kylläisyydentunnetta.



Kuitu saattaa auttaa välttämään paksusuolensyöpää.