Opin tekemään hyvää ruokaa vasta kun
tajusin laittaa reilusti suolaa, voita ja kermaa.
Ennen tein aina niiin kevyttä ja niiin vähäsuolaista. Ei ihme että oli kamalaa.
Kommentit (11)
alkoi oikeasti noudattaa reseptejä ja löysi ne parhaat kokkikirjat ym.
Hyvää tulee vähemmällä voilla ja kermallakin kun vaan käyttää kunnolla mausteita. Rasva tosin irrottaa makuja, joten ihan ilman rasvaa ruoka ei vaan maistu yhtä hyvältä. Suolan käyttö on opittua, sitä voi vähitellen vähentämällä oppia käyttämään vähemmän.
kun luovuin kaikesta natriumglutamaatista. Aiemmin mun lempimauste oli aromisuola, joten kaikki ruoka maistui aikalailla natriumglutamaatille. Nykyään osaan maustaa ruokaa hyvin, käytän yrttejä ja monipuolisesti muita mausteita. Hyvää!
Mutta suolan pitääkin sitten olla hyvälaatuista, esim. merisuolaa tai ruususuolaa, se on hyväksi kropalle eikä tee verenpainetta.
'suolaa maun mukaan', laitoin sitten pikkiriikkisen. Mikse niissä voi lukea että vaikka teelusikallinen?
Itse opin taas tekemään ruokaa oikein silloin kun jätin voin käyttämisen miltei kokonaan. Tietyissä tapauksissa sitä käytän kyllä, esim. pihvien ja kalan paistamisessa käytän öljy/voi seosta ja leivonnassa käytän voita. Muutoin olen käyttänyt öljyjä.
Kun jätin voin miltei kokonaan pois, opin käyttämään muita mausteita. Vähensin myös suolaa ja nykyään osaankin tehdä maukasta ruokaa ilman rasvaa ja suolaa. Käytän enemmän yrttejä ja muita mausteita. Suolaa saa lisätä sitten ne jotka sitä haluavat, meillä on pöydässä sormisuolapurkki ihan näitä varten.
Mutta kuten sanoin. Kukin tavallaan.
AP:n ruoka kuulostaa ihan paskalta. Jos itse joutuisin tollasen mielikuvituksettoman voivammasen vieraaksi, iskisin lautaset lattialle ja pakottaisin isännän vetään lautasellisen mun paskaani.
Oikea ruoka tehdään hyvistä raaka-aineista, tuoreista kasviksista ja laadukkaasta lihasta, mausteita unohtamatta ja aikaa ja rakkautta käyttäen. Ei suolla ja voilla kuten AP:n kaltainen aivovammainen sikapossu vääntää.
AP:n ruoka kuulostaa ihan paskalta. Jos itse joutuisin tollasen mielikuvituksettoman voivammasen vieraaksi, iskisin lautaset lattialle ja pakottaisin isännän vetään lautasellisen mun paskaani.
Oikea ruoka tehdään hyvistä raaka-aineista, tuoreista kasviksista ja laadukkaasta lihasta, mausteita unohtamatta ja aikaa ja rakkautta käyttäen. Ei suolla ja voilla kuten AP:n kaltainen aivovammainen sikapossu vääntää.
jotenkin oli joka tuutista aivopesty, että suola on paha ja voi on paha. VÄlttelin niitä kuin ruttoa =) Vaan meni hyvät sisäfileet haaskkuun ja ihmettelin vaan miten en osaa.
t: ap, aivovammainen sikapossu
Aina kun käymme hänen luonaan, on maha kipeä ja ruoansulatus tiukilla ja olen älyttömän turvonnut. Siskoni sanoo samaa, että menee pari päivää heidän sulatellessaan niitä ruokia.
Mutta jokainen tavallaan. Itse en ole käyttänyt voita pariinkymmeneen vuoteen ja suolaakin aika vähän. Oma perhe pitää kevyistä, kasvisvoittoisista ruoista.
Eli jos joku tykkää, että omalla kielellä kerma, voi ja suola tuntuu hyvältä niin sehän on hieno homma. Itse en vain mielellään syö sellaista ruokaa, koska maha on kipeänä ja en edes pidä niin raskaasta ruoasta.
ps. en ole edes niiden pihvien ystävä.
tein sitä rakennusmiehille joka arkipäivä parin vuoden ajan. Oli vain pakko oppia, kun ei vieraille olisi halunnut mitään kovin pahaa tarjoilla.
Käytin keittokirjaa, opettelin maistamaan aina ennen tarjoilua ja yritin tietenkin oppia virheistäni.
Kyllä sitä paljolla toistolla vaan kummasti oppii.
AP:n ruoka kuulostaa ihan paskalta. Jos itse joutuisin tollasen mielikuvituksettoman voivammasen vieraaksi, iskisin lautaset lattialle ja pakottaisin isännän vetään lautasellisen mun paskaani.
Oikea ruoka tehdään hyvistä raaka-aineista, tuoreista kasviksista ja laadukkaasta lihasta, mausteita unohtamatta ja aikaa ja rakkautta käyttäen. Ei suolla ja voilla kuten AP:n kaltainen aivovammainen sikapossu vääntää.
sitten hyvää ruokaa syönyt ikinä joa et oo voita ja kermaa käyttänyt
Maku on oikeasti tärkeää ruoassa, ei syöminen ole pelkkää energian haalimista vaan aito esteettinen kokemus. Ehdottomasti pitää käyttää suolaa, voita & kermaa, kevyttuotteilla voi suoraan heittää vesilintua!