Minkä kanssa laitan punkkua pöytään ja minkä valkkarin?
Kommentit (19)
Ota vielä jälkiruokien kanssa joku ihana ja makea likööri.
ei meillä oo alkupaloja erikseen, kaikki on samaan aikaan pöydässä vaan. No mut jos laitan pullon valkkaria ja pullon punkkua niin voiko anoppi kaataa siitä mitä haluaa?
voi perse ahdistaa kun pääsin naimaan rikkaampaan sukuun... en mä tiedä miten olla emäntänä niin että anopille kelpais.
vaalea liha (kala, kana) valkkari
tai sitten vaan mistä ite tykkää =)
jos ei erikseen alkuruokia syödä. Tai kysyt anopilta ihan: "Saisko olla punaista vai valkoista viiniä?"
mutta en tykkää siitä, joten punaviiniä.
koko aterian vetää läpi kuoharilla tai shampanjalla?
En varmaankaan itse tekisi niin, tuntuisi hieman liian kuplivalta, siis koko aterian ajan tarjoiltuna?
koko aterian vetää läpi kuoharilla tai shampanjalla?
En varmaankaan itse tekisi niin, tuntuisi hieman liian kuplivalta, siis koko aterian ajan tarjoiltuna?
Se on nyt vähän mistä kukin tykkää.
meijän lapsuuden kodissa oli aina kaikki samaan aikaan pöydässä, ei eritely alkupaloja joulupöydässä.
Oisko hienompaa jos laittaisin jotain ensin alkuun ja sitten vasta laatikot ja kinkut pöytään? Osaan kyllä laittaa ruokaa, se ei nolota... mut noi muut käytöstavat kyllä vähän. Kattaukset sunmuut kun ne tuntuu olevan anopille niin tärkeitä.
ap
Ota vielä jälkiruokien kanssa joku ihana ja makea likööri.
Kannattaa varautua likööriin ja konjakkiin.
meijän lapsuuden kodissa oli aina kaikki samaan aikaan pöydässä, ei eritely alkupaloja joulupöydässä.
Oisko hienompaa jos laittaisin jotain ensin alkuun ja sitten vasta laatikot ja kinkut pöytään? Osaan kyllä laittaa ruokaa, se ei nolota... mut noi muut käytöstavat kyllä vähän. Kattaukset sunmuut kun ne tuntuu olevan anopille niin tärkeitä.
ap
Alkuun salaatteja, kaloja, mätiä, keitettyjä perunoita jne.
Sitten vasta laatikot ja kinkut yms.
Ensin kylmät ruoat, sitten vasta lämpimät. Ja tosiaan, kysy vaikka, haluaako puna- vai valkoviiniä.
anoppi ihan varmasti vetäisi innoissaan konjakit. vetää varmaan ne kaikki vinitkin pöydästä... mikähän vois olla sellainen konjakki millä voisin tehdä vaikutuksen? Ei mitään maailman hienointa/kalleinta mut sellasta mitä kehtaa tarjota ihan ylpeesti?
Tää anoppi on oikeesti aika hankala tapaus, on muka niin hienoo rouvaa mut kuitenkin niin moukka et huomauttelee jos on väärin haarukat ja veitset ja punkut ja valkkarit sekasin.
ap
joulupöydässä on kullakin erilaiset perinteet, eikä anopin tapa ole yhtään oikeampi. Perinteisesti Suomessa on jouluna pantu pöytään paljon ruokaa ja ne on saaneet olla siinä pitkäänkin (tätä ei kannata nykylämpimissä taloissa kyllä tehdä). Ja varmaankin olutta kaveriksi. Kartanoissa tms. tai ruotsinkielisillä on omat perinteensä ja nykyisin taas jotkut noudattavat kansainvälisiä päivällistapoja alkuruokineen ja viineineen. Oikeaoppiset kattaukset ym. perinteiset anopin aikaiset juhlaohjeet löytyy esim. Kotiruoka -keittokirjasta, joka taitaa melkein kaikillä äidin ostamana olla?
anoppi ihan varmasti vetäisi innoissaan konjakit. vetää varmaan ne kaikki vinitkin pöydästä... mikähän vois olla sellainen konjakki millä voisin tehdä vaikutuksen? Ei mitään maailman hienointa/kalleinta mut sellasta mitä kehtaa tarjota ihan ylpeesti?
Tää anoppi on oikeesti aika hankala tapaus, on muka niin hienoo rouvaa mut kuitenkin niin moukka et huomauttelee jos on väärin haarukat ja veitset ja punkut ja valkkarit sekasin.
ap
Perusvarma on Renault konjakki. Martell.
mutta moniko tunkee lautaselleen yhtäaikaa kaikki kalat, rosollit, laatikot, kinkut, kalkkunat jne. Meillä on ollut kylmät ruoat aluksi tarjolla, laatikot ja kinkku ja kalkkuna lisukkeineen tulevat myöhemmin. Minä jätän alkupalat pöytään, jos joku haluaa vielä laatikoiden kanssa esim kalaa.
kahdet lautaset ja aterimet. Itse en haluaisi syödä silliliemessä lillunutta kinkkua vaikka moni niin tekeekin.
Ensin alkupalat eli lohi, sillit, mäti, rosolli, salaatit ja perunat ja ruislimppu. Näiden kanssa tarjoilen aikuisille olutta.
Sen jälkeen kinkku, laatikot, sienisalaatti, edelleen salaatit ja rosolli etc. Näiden kanssa tarjoillaan punaviiniä.
Lopuksi hieman myöhemmin kahvia, jotain jälkiruokaa ja jotain likööriä tai konjakkia maun mukaan, itse tykkään sherrystä.
Mieltymyksiähän on erillaisia ja ei ole virhe kysyä etykäteen mitä kukin haluaa ruokajuomaksi. Vettäkinu tulee olla tarjolla.
joten outoa että mies ei osaa neuvoa ja auttaa. Haiskahtaa vähän ...
Tai koko ateria läpi kuohuviinillä tai shamppanjalla.