Nyt apua äkkiä!
On ensimmäinen joulu kun kinkun valmistus lankesi minulle..
Olen koko päivän mulkoillut tuota 7kg kinkkua ja miettinyt mikä olisi paras tapa valmistaa se. Netissä on 1000 ja 100 eri ohjetta, mitä siis noudatan?
Kuorrutuksen hallitsen täysin, mutta miten se paisto, kauan per kg, ritilällä ja alle pelti missä on hiukan vettä?
Mikä lämpöaste? Milloin sitä lasketaa ja kuinka paljon?
Olisin enemmän kuin kiitollinen jos joku voisi neuvoa..
Kommentit (9)
Yleensä täällä on mielipide joka asiaan, mutta nyt kun tarvitsee oikeasti neuvoa niin kaikki vaikenevat..
Kinkku oltava huoneen lämpöinen kun uuniin.
Uunissa 175 asteessa tunti ekalle kilolle ja puoli tuntia seuraaviulle kiloille. (luuton kinkku)
Sisälämpötila oltava 63-65 kun otan pois uunista koska lämpötila nousee sen jälkeen vielä pariastetta ja mä en siedä ylikypsää kinnkua.
Ritilänpäälle kinkku ja alle pelti jossa vettä ettei hyvä liemi pala siihen kiinni.
Liemestä sit tietty kastike NAM :)
En kyl yleensä tartteis tota mittaria koska olen jo sata kertaa tehny ja aina on valmis kun kellosta kattoo ajan
Ja paistomittari teitysti kinkussa kokoajan jotta voit seurata lämpöä :)
Tuhat ja sata eri ohjetta tulee...
Missä vaiheessa setä lämpöä alennetaan?
ja onko se eka kilo nyt 1,5h vai 2h?
Vierailija:
Tuhat ja sata eri ohjetta tulee...
Missä vaiheessa setä lämpöä alennetaan?
ja onko se eka kilo nyt 1,5h vai 2h?
Kuten näet, että näissäkin annetuissa ohjeissa oli eri paistolämpötilat.
Valitse yksi ohje ja seuraa sitä!!! Sama se lopputulos kuitenkin aina on,,,,, ellet ihan käsi ole;)
T: se sata kertaa samalla lailla paistanut...
tuijota niinkään kelloon vaan lihalämpömittariin!
Mulla saman tyylinen ohje kuin kakkosella ja meidän mieleinen kinkku tulee niin.
Sun ohjeesta ei tiedä pitääkö kinkku laittaa uuniin 2 vai 10h ennen syömistä....
arvio, valmishan kinkku on sitten, kun sisälämpö on 77 astetta.
Eräs, jolla pian kuuden kilon kinkku valmiina uunista otettavaksi.