Kokemuksia jäätelökoneista?
Millaista jäätelöä niillä saa, verrattuna pakettijädeen?
Kommentit (8)
... ja kyllähän sillä hyvää jätskiä saa.
Plussat
+ lisäaineettomuus !!
+ voi itse tehdä haluamiansa yhdistelmiä
+ omat marjat mahdollista hyödyntää
+ voi tehdä ihanaa jogurttijäätelöä (massa on nopea sekoittaa)
+ saa halvemmalla laadukkaampaa jätskiä (vertaan nyt siis Mövenpickiin / Ben&Jerry'siin / Carte d'Oriin, halvimmat vaniljajäätelöthän maistuvat pahvilta)
+ mahdollisuus tehdä luomujäätelöäkin haluamassaan maussa
Miinukset
- elementti pitää jäädyttää, ja se vie muistaakseni vuorokauden
- kermajäätelö massa vaatii, kun aiemmin mainittiin, keittämistä (eli vie aikaa ja saattaa palaa kattilassa pohjaan)
- en pakastaisi itsetehtyä jäätelöä, ainakaan kovin pitkäksi aikaa
- luonnollisesti kone pitää pestä, mutta ainakaan Philipsissä ei ollut montaa osaa ja ne oli helppo pestä
Harmi että saa niin vähän tehtyä kerralla (pienet kulhot).
Käytin kondensoitua maitoa mausteena enkä mitään kermamassoja keitellyt. Ihan namia!
Harmi että saa niin vähän tehtyä kerralla (pienet kulhot). Käytin kondensoitua maitoa mausteena enkä mitään kermamassoja keitellyt. Ihan namia!
Suuri kiitos vinkistä, mulla on yksi kondmaitopurkki kaapissa roikkunut jo kauan, nyt tiedän mihin sen käytän :)
Tuo jäätelömassa keittäminen on sen verran ärsyttävää puuhaa, että on jäänyt kaapin perälle. Jos kone toimisi "aineet sisään ja painaa nappia" periaatteella, niin homma olisi varmasti ihan toinen. Tuo elementin jäädyttäminen ei minusta ole se kynnyskysymys, koska senhän voi säilyttää varmuuden vuoksi aina pakastimessa, jolloin se olisi milloin tahansa käyttövalmiudessa.
Mansikka-aikaan saa ihanaa jäätelöä.
Tuo jäätelömassa keittäminen on sen verran ärsyttävää puuhaa, että on jäänyt kaapin perälle. Jos kone toimisi "aineet sisään ja painaa nappia" periaatteella, niin homma olisi varmasti ihan toinen. Tuo elementin jäädyttäminen ei minusta ole se kynnyskysymys, koska senhän voi säilyttää varmuuden vuoksi aina pakastimessa, jolloin se olisi milloin tahansa käyttövalmiudessa.
Oletko kokeillut jogurttijäätelöä (froghurt)? Sen massaa ei keitetä (pelkkä sekoitus), on hyvää ja vähäkalorisempaa kuin kermajätski.
Riippuu siitä millaisen litkun teet. Jos tekee sellainen kananmunaa sisältävän suuritöisen ja pitkään jäähdytettävän ennen jäätelökoneeseen laittoa, tulee ihan hyvää.
En ole saanut hyvin onnistumaan niitä nopeita "kermaa-maitoa-mausteita-suoraan-koneeseen" versioita. Niistä tulee hileistä, ei ollenkaan kermaista.
eli parasta kotitekoinen jäätelö on minusta vastatehtynä pehmiksenä. Jos sen laittaa pakastimeen, jäätyy kovaksi ja rakeiseksi. Hyvää on edelleen mutta ei meinaa saada pois purkista. Tavallista jätskiä ei minusta kannata tehdä itse, kaupasta saa parempaa ja halvemmalla. Mutta jos haluaa erikoisempaa, esim. sokeritonta, maidotonta sorbettia, kokeilee eri mausteita niin sitten kannattaa. Myös slushia (jäähilejuomaa) saa jäätelökoneella kätevästi.