Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi monet itseään hyviksi kokeiksi luulevat ovat tosiasiassa surkeita

Vierailija
11.02.2008 |

Meilläkin on tuttavapiirissä muutama pariskunta, jotka on niin kiinnostuneita ruuanlaitosta ja kuitenkin niiden pöperöt on surkeita, ai makua, liha sitkeää ja kasvikset raakoja yms. Sitten on muutama ystävä, ihan tavallisia pulliaisia jotka laittavat perheelle ruokaa koska on pakko ja kaikki maistuu taivallisen kotoisan ihanalle.

muutenkin ärsyttää tää ruokatrendi, menee maku koko jutusta jos pitää etsiä ympäri maailmaa että löytäisi sen erikoisimman suolan. Miten noita kokkeja edes koulutetaan, minulla on kokkiystävä joka ei tiennyt kuka oli Brillat-Savarin? Toinen suurtalousemätä tarjoilee puolijäisiä lättänöitä leivonnaisia, ihmeen epäpätevää sakkia siinäkin porukassa.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
11.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

mittaavat millintarkasti tarvittavat aineet ja käyvät ostamassa kaupasta tuotteen, jos aivan tismalleen juuri oikeaa (vaikka maustetta) ei ole kotona. Saavathan he ruokaa näin valmistaa, mutta en kutsuisi sitä harrastamiseksi, ennemminkin opetteluksi... Heillä ei taida olla käsitystäkään siitä, että ruokaa voi laittaa edes hitusen luovasti, rennosti, hauskasti, varioiden! Tai että yksi ruoanlaittoon liittyvä taito on korvata tuotteita toisilla, tehdä pieniä ja suuria muutoksia tai loihtia hyvää sapuskaa välillä niukemmistakin aineista.

Vierailija
2/9 |
11.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enkä nyt usko, että sillä on niin väliäkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
11.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne tietää yhden ainoan hyvän ruokareseptin ilmeisesti. Se on valkosipuliperunat ja joku pihvi (pippuripihvi)?



Joka lauantai jaksaa kehua, " meillä syödään tänään hyvää ruokaa" , ja se on sitten toi mainitsemani ruoka, niin ja kaverin mieshän on tietty ihan sikahyvä laittamaan ruokaa. No, tiedä vaikka oliskin, en ole maistelemaan päässyt, mutta aika ykspuolisesti osaa ruokaa tehdä jos se on aina toi sama.

Vierailija
4/9 |
11.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja kun teen sen hyvin, on makukin suht kohdallaan :). Teen ihan perusruokia, mutta nekin voi mokata helposti.

Vierailija
5/9 |
11.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

en ole hyvä kokki, kun lapset ovat vielä pieniä, on ruokalistalla peruskotiruokia. Sitten kun joku tulee kylään, niin ruokalistan keksiminen on älyttömän vaikeaa! Ja varsinkin sellaisen ruuan keksiminen, joka ei ole perusmättöä, mutta olisi suht simppeli valmistaa.

Vierailija
6/9 |
11.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omia reseptejä testataan ja testataan. Tehdään pieniä muutoksia ja joskus suurempiakin. Opiskelen samalla, että miten joku muutos vaikuttaa makuun.



Olen oppinut jo aika hyväksi pihvin, kastikkeen ja muusin tekijäksi. Koskaan ei tule sitkeää pihviä. Mies ei syö pihviä ravintolassa, koska minä osaan tehdä parempaa:) Toinen viikonloppuruoka on pitsat ihan vaan siksi että me tykkäämme niistä! Pitsan tomaattikastikkeen resepti on salaisuuteni, sillä olen nähnyt niin paljon vaivaa sen eteen = opiskellut asiaa luovasti.



Arkiruoat ovat erikseen. Hyvää, nopeaa ja helppoa kuten jauhelihakeitto, lihapullat, uunikalat... Usein kevyempiäkin kuin viikonlopun ruoat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
11.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset


Nythän kokkaaminen on pitkään ollut erittäin muodikasta ja monet, joilla on tarve päteä trendiharrastuksissa tekevät ison numeron kokkaamisistaan. Jotkut sitten ovat lahjakkaampia, jotkut vähemmän lahjakkaita. Tähän trendiin on aika vahvasti kuulunut myös aika erikoisten ja etnisten ruokien suosiminen ja vasta viime aikoina ovat perusmaut tulleet taas hiukan enemmän muotiin. Ja se on kyllä erittäin tervetullutta. Monenlaista tässä onkin jo päässyt näiden ruokahraastajien luona maistelemaan ;)



Ei kyllä tietysti pitäisi sanoa mitään, kun omat bravuurit ovat lämpimät voileivät, mitä tahansa lähikaupan palvelutiski päivän ruoaksi myy ja pitsan tilaus. Mies onneksi on parempi kokki, joskin sitten välillä vähän liiankin luova ja ohjeita soveltava. Toki arkiruoan tekee hyvää, mutta innostuu aina kokeilemaan kaikkea jäynää ja joskus on sitten tämä minun bravuurini eli pitsan tilaus tarpeen.

Vierailija
8/9 |
11.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä ei tarjoilla erikoisruokia etelänapamantereelta, jos tulee vieraita voin tarjota lihapullia, aina ovat tehneet kauppansa.



Häihimme jaksoin tehdä sitten " fiinimpää" ruokaa, muuten en edes päätäni vaivaa mitä tekisin vieraille. Siittä mitä kaapissa on. Koskaan ei ole ruoka jäänyt syömättä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
11.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

toinen pilaa sisäfileenkin.