Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

MITEN IHMEESSÄ SAAN KAKKUPOHJAN ONNISTUMAAN? HELP!!!!

Vierailija
24.05.2007 |

Tein täysin ohjeitten mukaan 6 munan täytekakkupohjan, vatkasin munat ja sokerin kuohkeaksi vaahdoksi niin että vaahtoon jäi se " kahdeksainen" kun kokeilin :P :/ ja siivilän läpi vehnä- ja perunajauhot. Puolikarkeat. Rainbowta. Sekoitin lopuksi vielä varovasti vatkaimella ja kaadoin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, paistoin 200 asteessa 35 min.



Tulos:

epätasainen, ei juurikaan noussut pohja joka palanut mustaksi reunoilta. Ei suinkaan mehevä ja ilmava pohja.



Nyt on hyvät neuvot kalliit!! Auttakaa miten saan tehtyä kunnollisen pohjan, lauantaina juhlat ja kaksi täytskäriä pitäisi saada tehtyä!!! APUA!!

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
24.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

itse pyöräytän niin vähän kuin mahdollista taikinakaapimella, sen verran että jauhot juuri ja juuri sekoittuu.

Vierailija
2/10 |
24.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu olen yrittänyt joskus taikinakaapimella sekoittaa mutta sitten kun kaataa vuokaan niin on sellaisia jauhokohtia siellä täällä kun en osaa taitavasti sekoittaa...

minusta ei kyllä tule leipuria koskaan vaikka niin kovasti olisi intoa yrittää, useimmiten aina menee pieleen :((

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
24.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä laita perunajauhoja. Muistitko leivinjauheen?



Teen tällaisella ohjeella:



6 munaa lasiin

yhtä paljon kuin munia lasissa niin sokeria

vatkaa kuohkeaksi

yhtä paljon kuin munia lasissa niin vehnäjauhoja + 2 tl leivinjauhetta

varovasti sekaisin

175 astetta



Sori sekavasti selostettu.

Vierailija
4/10 |
24.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uuniin 175 asteeseen ja kuuden munan kakkua paista 40-45 min. Leivinpaperi siihen päälle lopussa, jos meinaa pinta tummua.

Vierailija
5/10 |
24.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun lisäät jauhot sokeri-munavaahtoon, niin ÄLÄ SEKOITA, mielummin nostelet kevyesti vaik puuhaarukalla. Ja kun laitat uuniin, niin tee se varoen, uunia ei saa avata paistamisen aikana, mitähän viel..... ainii, älä täräytä peltiä/kakkuvuokaa mihinkään ku otat sen uunista.

Toivotaan, et näistä jotakin apua!

Vierailija
6/10 |
24.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pahus vieköön kun ei nyt onnistunut :( Kovasti leivottavaa huomiselle ja siivotakin pitää ja lapset siinä sivussa hoitaa.

Kiitos kaikista vinkeistä, pistän ne korvan taakse :)

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
24.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

vuokaan. Mä olen kyllä sittemmin vaan vatkannut ne jauhot vispilän hitaammalla kierroksilla sinne muna-sokeri seokseen, yritän tehdä sen niin suit-sait kun mahdollista.



Vierailija
8/10 |
25.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kelpaisiko takuuvarma kondiittorin ohje kotioloihin

Laita kokonaiset huoneenlämpöiset kananmunat lämpimään veteen (40-45 asteiseen) ja anna olla siinä viitisen minuuttia jos jääkappikylmät niin kauemmin.



Vatkauskulho ja vatkainkoukut puhtaat ( voit huuhtoa kuumalla vedellä eikä tarvitse kuivata)



Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen. Kunnosta vuoka, leikkaa vuoan pohjan kokoinen leivinpaperi ja laita se vuoan pohjalle, sipaise rasvaa vuoan sisäreunoille, ei tarvitse jauhottaa.



6 kpl kananmunia

2 dl sokeria

3,5 dl vehnäjauhoa ( vaihtoehtoisesti 2,5 dl vehnäjauhoa 1 dl jotain tärkkelystä [ohrakas, maizeina, perunajauho] )



1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis kun vaahtoon jää huippuja tai jälki.

2. Lisää jauhot tai jauho-tärkkelysseos siivilöiden vaahtoon ja sekoita varovasti vain sen ajan kun jauhot ja muna-sokerivaahto on sekaisin.

3. Kaada massa paistovuokaan ja tasoita pinta.

4. Laita vuoka ritilälle uunin alimmalle tasolle ja paista sitä 50-55 minuuttia. (Jos haluat voit kokeilla tulitikulla onko kakkupohja kypsä, tikkuun ei tartu mitään.)

5. Nosta vuoka uunista ja anna pohjan levätä vuoassa kymmenisen minuuttia jonka jälkeen kierrät vuoan ja kakun välistä paletilla tai veitsellä. Kumoa pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä.



Kun täytät kakkupohjan repäise leivinpaperi pois kakun pinnasta.



Kakkupohjaan ei tarvitse laittaa leivinjauhetta koska kananmunien nostatusvoima riittää kohottamaan pohjan kuohkeaksi. Vatkauksessa sidotaan ilmaa ja muna huolehtii lopusta. En käytä leivinjauhetta kakkupohjiin koskaan, eikä leipuri- ja kondiittorikoulutuksessa käytetty ei myöskään niissä leipomoissa joissa olen työskennellyt.



Vaikka pohjasta tekisi raskaamman lisäämällä siihen voisulaa ei sittenkään tarvita kohotusainetta.



Myös kahvikakut, kansanomaisesti kuivakakut, lepuutetaan uunista ottamisen jälkeen vuoassaan vaikkapa 20 minuuttia ennen kumoamista mikä estää lisahtamisen. Niiden paistolämötila on 160 astetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
25.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos vatkaat kauan niin vehnäjauhoihin alkaa muodostua sitkoa ja sitä ei tässä tapauksessa tavoitella



(sitkoa tavoitellaan hiivataikinohin)

Vierailija
10/10 |
25.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meilläkin on lauantaina synttärit, ja pitäisi ehtiä leipoa, siivota ja hoitaa lapsetkin. Äsken juuri otin täytekakkupohjan uunista, ja kello on jo kohta yksi yöllä!! :D Huomiselle onkin sitten sata ja yksi juttua hoidettavana, hoh hoijaa...

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kuusi kaksi