Hedelmäsoseen tekeminen itse?
Eli haluaisin tehdä itse vauvalle (7kk) hedelmäsoseet. Kasvis- ja lihasoseet teen itse. Tyhmänä ensikertalaisena mietin, että miten?! Eli jos haluan tehdä esim. päärynäsosetta niin keitänkö tuoreet päärynät ennen soseuttamista vai miten? Ja mitenkäs niiden pakastus? Onnistuuko? Olisin kiitollinen kokeneimpien neuvoista! :)
Kommentit (5)
Päärynästä yksinään tulee helposti aika vetistä, esim. omena joukossa sitoo sitä hiukan. Ja mieluummin vähän raaempia hedelmiä kuin ylikypsiä. Keitetty sose säilyy jääkaapissakin muutaman päivän oikein hyvin.
Pakastimessa säilyy kaikki muutaman kuukauden, keititpä tai et. Kypsät hedelmät on ehkä vatsaystävällisempiä.
Kaupan soseethan sisältävät lähes aina jotain tärkkelystä, jolla soseesta on tehty kiisselimäisempää (eli joko perunajauhoa tai maissitärkkelystä) ja hedelmäpitoisuus ei ole läheskään 100%.
Minä olen myös raastanut raat hedelmät ja marjat olen ottanut sauvasekoittimella. Eilen tein luumu banaani soseen, eli kuorin luumut paloittelin ne ja banaanin. Keitin hetken pienessä määrässä vettä jotta luumut pemenisi ja sitten soseutin. Oli hyvää:)
Olen myös tehnyt kiisseliä pakastemustikoista ja makeuttanut fruisanalla (hedelmäsokeria jota saa kaupasta). Olen laittanut aika vähän vettä kiisseliin jotta ei tulisi liian laimeaa.
Keittäminen tuhoaa vitamiinit.
Omenaa ja päärynää voi raastaa raastimen pienimmällä terällä jolloin siitä tulee mössöä.Tai isompia määriä sauvalla.
olen vaan sauvasekoittimella pehmentänyt kypsää päärynää tai omenaa. Omenaan muistaakseni hurautin joukoon omaa maitoa tai korviketta mauksi ja pehmeydeksi. Myös luumut surrasin siltään kuorittuna sekoitimella ilman keittämisiä.Kannattaa kokeilla myös rohkeasti jo valmiiksi pehmeitä hedelmiä, esim kypsää avocadoa voi raaputtaa lusikalla banaanin tavoin, kärsimyshedelmää eli passiota olen maistattanut ja kakia eli persimonia..
Mä en ole koskaan hedelmäsoseita pakastanut, kun meillä on aina tuoreita hedelmiä ja olen niitä myös vauvoille antanut.
Banaanin olen muussannut haarukalla ja esim. omenaa ja päärynää raastanut. Sauvasekoitinkin tästä huushollista löytyy, mutta mun mielestäni raastamalla saa ihan yhtä hyvin, jos vain lapsi suostuu karkeampaa ruokaa nielemään.