Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

glukoosista

04.03.2006 |

Osaisikohan joku valaista tietämätöntä.

Meilllä poika vajaa 2v ja kärsiin vilja-allergiasta (vehnä, ohra,ruis) ja vähän muustakin.

Meillä ollut koko alkuvuoden kovaa ripulia vaikka tietoisesti ei ole näistä em. viljoista saanut mitään.

Nyt mulle selvisikin että olen antanut tyhmänä luontaisesesti gluteenittomia tuotteita, joissa onkin gluteenia ja sitähän ei vilja-allergikko voi käyttää.

Iho oireilee nykyisin aika pahasta ja vatsaa ei saa millään kuntoon. Ravitsemusterapeutille on kauhea jono ja nyt alkoinkin miettimään että jos onkin myös maidolle allerginen, vaikka saanut melkein vastasyntyneestä tuttelia. Allergia paheni vasta lähempänä vuoden ikää ja nyt joulun jälkeen pahentunut radikaalisti. Jos kerran rasvattomassa maidossa (kuten varmaan muissakin) on myös glukoosia niin kaiken järjen mukaan poika ei voisi siis sitä silloin juoda! Satuin vaan tänään lukemaan erästä kirjaa, jossa asiasta mainittiin. Voisiko siis maito ollakin tämän allergian tuottaja??









Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
06.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkoiko oireilu pahentua juuri vuoden iässä, kun siirryitte tuttelista tavan maitoon? Nimittäin tuttelitkin on tavallaan pikottuja, ja jotkut lapset sietävät sitä, mutta eivät sitten pysty käyttämään tavanmaitoa. Mutta jottei tämäkään asia olisi yksinkertainen, niin maitoallergia (mahdollinen kenties?) on voinut pahentua tavan maidosta, jolloin ei enää tuttelikaan sopisi. Kannattaa kyllä lääkärissä selvittää tuo mahdollinen maitoallergia. Voithan yrittää saada lapsen oireilun rauhoittumaan esim. korvaamalla maidon hetkeksi esim. riisimaidolla (joku merkki saattaa sisältää ohraproteiinien jäämiä, joten älä osta sitä) ja katsoa, joska yhtään helpottaa.



Ja siitä vilja-allergiasta sen verran, että aina kun ostat tuotteita lapsellesi, joka on vilja-allerginen, niin tuotteiden pitää aina olla LUONTAISESTI GLUTEENITTOMIA. Pelkät gluteenittomat käyvät ainoastaan keliakiaa sairastaville, sillä sisältävät kotim.viljoja, ainoastaan gluteeni on poistettu. Ja glukoosit yms tärkkelyssiirapit on usein valmistettu viljoista, joten niitäkin kannattaa välttää, tai selvittää tuotteiden glukoosin alkuperä. Voi nimittäin joskus olla peruna, maissi tai joku muu. Jos haluat itse tutustua allergia kirjallisuuteen, niin suosittelen esim. lainaamaan kirjastosta tällaisen: Aila Paganus ja Helena Voutilainen:ALLERGIA JA KELIAKIA Ruoka- ja keittokirja.



Tässä kirjassa on paljon tietoa allergioista, sekä todella paljon hyviä ruokaohjeita. Suosittelen!

Vierailija
2/7 |
08.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän tosiaan ainoastaan ja vain luontaisesti gluteenittomia tuotteita. Oireet alkoivat joulukuussa, jolloin poika oli 1.5v ja oli juonut tavallista maitoa juo reilun puoli vuotta. Ekaksi epäilin tattaria, sillä olimme aloittaneet tattarileivän syönnin - luontaisesti gluteenittoman sellaisen, mutta oireet vain jatkuivat vaikka lopetin tattarin käytön. Käytiin etelässä ja sen jälkeen homma " levisi" . Enää en tiedä mille on allerginen, koska mun mielestä saa vähän kaikesta jotain allergiaoireita. Mulla oli omat ruat sielläkin mukana, mutta silti sai joka päivä jotain " ylimääräistä" . Ennen vain leuka oireili, mutta nykyisin on vatsa, kädet, koko kaula, silmän alukset, posket... punaisia laikkuja täyteen ja osassa kuivia karheutumia.

Ton riisimaidon aloitankin tässä samantien ja kokoilen pari viikkoa onko mitään vaikutusta. Kelaan juuri tänään soitin ja sanoivat että väh. 1.5 kk aikaisemmin pitää jättää uusi sairaan lapsen hoitotukijatkoanomus, ettei ehdi katketa. Saahan sen tietenkin sitten takautuvastikin....

Täytyy pyytää ottamaan uuden prick-testit sekä verikokeet jos niistä saisi jotain tolkkua. Meillä ei viljoja vuosi sitten näkynyt missään muussa kuin varsinaisessa altistuksessa eli mannapuuroa lääkäriasemalla ikeneen ja koko naama oli parin minuutin jälkeen turvoksissa:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
08.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se glukoosihan tosiaan voi olla valmistettu viljoista, niinkuin tärkkelyssiirapitkin. Niissä ei pitäisi olla viljan proteiineja muuta kuin jääminä, mutta herkät allergiset reagoivat niihinkin, meidän lapset eivät ole reagoineet.

Mutta muitakin aineita kannattaa selvittää, erityisesti tietenkin näitä tavallisimmin allergisoivia. Minulla esim. palkokasvit olivat sellaisia, joita en ymmärtänyt jättää pois, kun en allergioista tiennyt mitään, eikä kukaan neuvonut. Enkä hoksannut heti munaakaan, vaikka se on kaikista tavallisin. Pojalle oli vain maito, muna, kaura, soija ja herne -allergiat, mutta niiden selvittämiseen meni pitkään, kun en osannut hakea oikeita asioita.

Tytön kohdalla onkin tavallaan helpompaa, kun pitää kokeilla niin päin mitä SAA syödä yksi kerrallaan, eikä miettiä mikä pitää jättää pois. Hitaasti se vaan etenee.



Mutta voisitko laittaa lapsen viikoksi-pariksi ihan yksinkertaiselle ruokavaliolle esim. lihaa, perunaa, marjoja, riisiä tms. mitkä eivät epäilytä, niin selviäisi onko vika ruokavaliossa vai jossain muussa?

Vierailija
4/7 |
04.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


" Nyt mulle selvisikin että olen antanut tyhmänä luontaisesesti gluteenittomia tuotteita, joissa onkin GLUKOOSIA (ei gluteenia, kuten aluperin vanhingossa kirjoitin) ja sitähän ei vilja-allergikko voi käyttää"



Vierailija
5/7 |
04.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

vehnän tärkkelystä (josta gluteiini poistettu)ja luontaisesti gluteeniton ei sisällä mitään gluteenia



glukoosi on käsittääkseni rypälesokeria, eli ei sisällä gluteiinia...?



Vilja-allergiassa ilmisesti viljan proteiini aiheuttaa oireet, eli tuosta gluteiinista ei oireita edes saa..?



Maito voi aiheuttaa oireita proteiininsa takia (maitoallergia) tai laktoosin takia.



Toivottavasti e ihan höpöjä sinulle kirjoittanut, joku tietävämpi korjatkoon.

Vierailija
6/7 |
05.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiedän, että glukoosi on rypälesokeria, mutta onko glukoosisiirappi ja glukoosi sitten eri asia. Tässä ao. jääteloauton sivuilta otettu pätkä.



Vilja-allergia

Vilja-allerginen on herkistynyt viljojen (vehnä, ruis, kaura, ohra) valkuaisille. Oireita voi aiheuttaa joku näistä viljoista tai kaikki yhdessä. Vilja-allergisen pitää välttää kaikkia elintarvikkeita, joissa on on jossain muodossa yllä mainittuja viljoja.

Tämän vuoksi vilja-allergikko ei voi syödä jäätelöitämme, joissa on tärkkelyssiirappia (glukoosisiirappia), maltodekstriiniä tai tuotteita, joissa on vohvelia tai keksiä.



Kiitos kuitenkin vastauksestasi. Sitä alkaa olemaan niin vainoharhainen kaiken suhteen ettei enää oikein tiedä mitä antaa. Vain kaurapuuro ja mustikat näyttävät sopivat meille 100% varmasti:))

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
05.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin tämä pätee glukoosi-fruktoosisiirappiin mitä onkin todella monessa paikassa.



Meidän poikamme on myös vilja-allergikko (+ maito, muna, soija ja joukko hedelmiä/vihanneksia) ja me teemme niin että emme anna mitään mikä ei olisi tuoretavaraa. Eli kaikki liha on tuorelihaa, leipä sellaisesta jauheseoksesta missä ei ole mitään muuta kuin jauhoja ja nostatusainetta jne. Ainoa valmisruoka mitä käytämme on Vatajan kinkku ja nakki, ne joissa päällä lukee että ovat viljattomia jne.



Näin ollen tietää että mitään viljaperäistä ei pojalle anneta. Jos sinulla on tiettyjä tuotteita mitä käytät, ole yhteydessä valmistajaan ja kysy mistä glukoosi(-fruktoosisiirappi) on valmistettu.