Lue keskustelun säännöt.
puuron ja lihasoseiden aloitus
18.08.2008 |
hei!
Minkä ikäisenä muut olette aloittaneet antamaan puuroa?oletteko tehneet itse vai ostaneet kaupasta? Entäs minkäikäisenä soseista joissa on lihaa mukana? Oletteko jättäneet vellin pois kun olette antaneet puuroa?
kertokaa kans mitenkä olette päivän mittaan vauvaanne syöttäneet,siis millon soseet,puuro,maito,velli yms...
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ikää hällä 5,5 kk, pullolle siirtyi 2 kk sitten. Kiinteiden maistelu alkoi 6 vk sitten, ja nyt päivässä on kaksi ruokailuhetkeä, eli lounas (brosku-kasvissose), ja iltapuuro (muksu riisipuuro ja päällä hedelmä tai marjasose).
Ruoka-aineita käytössä (kuten niitä aloitettu): porkkana, peruna, päärynä, maissi, riisi, omena, broisku, aprikoosi.
Velliä en anna "raakana", kuin harvoin, yleensä sekoitan aamumaitoon n 25% velliä, iltamaitoon 50%. Päivässä menee velliä/korviketta 5 pulloa (n 150 ml kerta), ja yöllä yksi. Kiinteiden määrä on lounaalla n puoli pientä pilttipurkkia, ja puuron teen noin puoleen desiin vettä + pari rkl sosetta. Eli määrät vielä pieniä, vaikka noita ruoka-aineita on saatu kivasti kehiin.
Itse olen sis pienelle antanut vauvojen puroa, joka on ihan hienojakoista, ja sitten n 8 kk iästä alkaen tavallisista hiutaleista ihan pehmeäksi keitettynä. Soseita en juuri kenellekkään ole tehnyt, eli hyvin pitkälti kaupasta olen niitä roudannut. Tässä kyllä suurin syy ihan oma mukavuudenhalu, jota siis en ole sanut poiskitkettyä vielä kolmannenkaan kohdalla. Hyvin kuitenkin ovat 2 vanhempaa oppineet syömään samoja ruoka perheen kanssa sitten kun se hetki on ollut käsillä.