Kuinka syödä hyvin, mutta pienellä budjetilla?
Minä ja mies molemmat rakastetaan ruoanlaittoa ja halutaan tehdä mahdollisimman paljon itse. Kuitenkin rahatilanne on sen verran huono, ettei ruokaan jää paljoa rahaa. Olemme tehneet isoja annoksia ja sitten laittaneet pakkaseen. Nyt kuitenkin tekisi mieli kokata välillä jotain muuta perus makaroonilaattikkojen, lasagnen yms. tilalle.
Olisiko teillä antaa hyviä vinkkejä, kuinka syödä mahd. hyvin pienellä budjetilla.
Upeaa olisi, kun vaikka kerran viikossa voisi tehdä ruoan niin, että siihen kuuluisi myös alku- ja jälkiruoka. Saa linkittää reseptejä tai kertoa omia pienen budjetin suosikkejaan.
Tuntuu esimerkiksi valion sivuilta reseptejä lukiessa, että aineksiin menee hirveästi rahaa. Äskenkin tuli tehtyä vähän parempaa ruokaa ja sitä varten kävimme kaupassa. Kaupasta lähti mukaan pelkät ruoan ainekset ja summa olikin 20e. Huomiselle ruokaa vielä riittää, mutta minusta aika kallis kuitenkin.
Kommentit (10)
Alkuruoaksi juustoinen kasvissosekeitto http://www.valio.fi/reseptit/juustoinen-kasvissosekeitto/
Pääruoaksi lohta tarjouksesta: lohimedaljogit, lohkoperunat uunissa, vihreä salaatti ja alusta itse tehty kalakastike
Jälkiruoaksi: banaanirahkalettuja vaikka mansikkahillolla http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi/2014/03/proteiiniletut.html?m=1
Halvat ainekset, terveellinen koostumus :) kalaa saat ehkä metsästää mut kyl niitä tarjouksia on :)
Linssikeitto,tosi hyvää!Simpukoita jos teet (sinisimpukat joskys halpoja jopa),niin liemi talteen ja siitä esim.katkarapukeitto.
Kukkakaali on halpaa ja siitä saa tehtyä älyhyvää (pyrettä, pizzapohjaa, lisuketta). Lisäksi kasvikset valmistettuna juuri oikein (rapeaa, ei löllöä) ovat hyviä! Käytä halpoja aineksia, mutta valmista ne hyviä. Kalaa saa halvalla välillä. Itse en jaksa pakastaa, niin ostan tuorekalaa vain tarjouksesta. Jos ei oo tuoretta, niin sitten tyyliin seitä pakastealtaasta suoraan käyttöön.
Suosittelen hankkimaan kaappiin reilusti säilyviä ja hyviä perusraaka-aineita, kuten tuoreita juureksia, linssejä, kuiva-aineita, mausteita, ruokajugurttia-ja kermaa sekä tarjousten mukaan muita tuoretuotteita. Hyvällä ja edullisella perusvalikoimalla saa paljon aikaan eri reseptejä muunnellen ja ostoskoria edullisesti täydentäen. Tällä systeemillä olen ruokkinut suuren perheeni edullisesti ja hyvää ruokaa on aina riittänyt.
Niin parasta kun tulee kesä ja tuoreiden vihannesten hinta laskee. :)
Teen yleensä parin päivän lounasruuat (4 annosta), siihen menee useimmiten yhteensä 8-12 euroa. Lohkoperunoita, uunijuureksia, pitkään haudutettavia lihoja. Kaalipohjainen (porkkanaa, sipulia, kaalia, miksei parsakaaliakin ja paprikaa) broileriwok on tosi hyvää, etenkin jos kanan viitsii pyöräyttää tärkkelykselssä ja paistaa vähän runsaammassa rasvassa. Samoin hapanimelä kana, jossa kurkkua ja tomaattia (löytyy thairuokakirjoista). Viinillä saa hyvää makua vaikka ihan perustomaattipohjaiseen jauhelihakastikkeeseen, ja yhdestä pullosta riittää useampaan ruokaan, kun pakastaa sopiviin annoksiin. Burgundinpatakaan ei lopulta ole kovin kallista, samantyyppisen padan saa valmistettua edullisesti karjalanpaistilihoista. Paljon kasviksia, ja kun jättää kermat ja juustot pois arkiruuasta, ruoka on automaattisesti edullisempaa. Itse savustettua kalaa, perunoita ja tsatsikia, ei ole hinnalla pilattua sekään ateria. Tietty jos syötte kuin hevoset, mikä tahansa ruoka tulee kalliiksi ;)
Paahdettu punajuuri balsamicokastikkeella on tosi kiva pienen budjetin alkupala, näyttää tosi nätiltä kun asettelee valkoiselle lautaselle ja laittaa päälle jotain yrttiä (esim. rucola) jota voi kasvatella itse keittiössä.
Pääruokia vähän vaikeampi nimetä kun en tiedä mikä on sinusta hyvää tai missä hintaluokassa liikutaan.
Kaalipata ja -kääryleet ovat herkkuamme. Kaalia, sipulia, riisiä/ohraa, jauhelihaa. Aina yhtä hyvää ja ainekset eivät maksa maltaita. De luxe-versio syntyy, kun lisää pataan hieman pekonia, valkoviiniä ja prinssinakkeja.
Pulled pork on aika halpaa, se iso kilon lihaköntti maksaa jotain 6-8e? Siitä voi kehitellä jotain uuniperunan tai lohkoperunoiden kanssa tai tehdä vaikka täytettyä leipää?