Omenapiirakka UUNIPELLILLE!?!
Siis ihan perus juttu:
Taikinaa pohjaan ja omppoja, kanelia ja sokeria päälle. Mutta mulla on ohjeita ja kaikki on pieniin halk. 25 senttisiin vuokiin tarkotettuja.. !
SIIS APUVA: onko kellään ohjetta uunipellilliseen perus omppupiirakkaan??
Terv. 2 omenapuun satoa paistettavana.. *huoh*
Kommentit (6)
3 dl piimää
3 dl sokeria
1 dl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Päälle:
3-4 omenaa
hieman sokeria, kanelia ja kardemummaa
Sekoita piimä, sokeri ja öljy taikinakulhossa. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Kuori omenat ja poista niiden siemenkodat omenaporalla. Siivuta säteittäin muutaman millin paksuisiksi lohkoiksi.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi. Asettele omenasiivut pellille ja paina vähän taikinan sisään. Ripottele päälle hieman sokeria, kanelia ja kardemummaa.
Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
OMENAPIIRAKKA
4 munaa
5 dl sokeria
1 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
200 g sulatettua margariinia
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon maito. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan ja lisää taikinaan. Lopuksi lisää sulatettu margariini. Pinnalle omenasiivuja, kanelia ja sokeria. Paista 200 asteessa 20 - 30 min kunnes pinta on kauniin ruskea.
No tuli hauskoja variaatioitakin!
Kohta uuni kuumenee.
uunipannuun(iso perhe). Teen tavallisen pyöreäpohjaisen piirakan ohjeellax2. Eli kylmästi vaan kaikkea kaksinkertainen määrä. Ihan hyvää on tullut.
Resepti taitaa olla aika lähellä kääretorttupohjaa (tais tulla 200g rasvaa, jota en aina noin paljoa laita) siihen päälle omenasuikaleita, kanelia ja sokeria uunissa 200 astetta n. 30 min.