tillikastike kalalle
Miten tehdä oikeasti hyvä herkullinen tillikastike kalalle?
Kommentit (9)
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 13:46"]Mä teen ihan valkokastikkeen (voilla, jauhoilla ja täysmaidolla) johon puristan vähän sitruunamehua ja silppuan nipun tuoretta tilliä joukkoon. hyvää on!
[/quote]
Niin ja toinen hyvä on sellainen jossa tehdään voin, jauhojen ja kalaliemen avulla kastike, johon loraus kermaa, nippu tilliä ja sitruunaa. Ja suola+pippuri tietysti.
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 13:46"]Mä teen ihan valkokastikkeen (voilla, jauhoilla ja täysmaidolla) johon puristan vähän sitruunamehua ja silppuan nipun tuoretta tilliä joukkoon. hyvää on!
[/quote]
Kiitos vinkistä! :) ap
Makukysymys. Mutta voita ja kermaa käyttäen tulee todennäköisemmin hyvää kuin kevytkasvirasvasekoitteella.
Minä teen usein nopean kermaviilikastikkeen: reippaasti tilliä, sitruunaa, pippuria, suolaa ja hiukan sinappia. :)
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 13:52"]Minä teen usein nopean kermaviilikastikkeen: reippaasti tilliä, sitruunaa, pippuria, suolaa ja hiukan sinappia. :)
[/quote]
Tätä mäkin teen ihan vaan kalapuikoille, tulee edes hitusen fiinimpi ateria :)
Tilli on aivan liian vahva mauste useimmille kaloille, kokeilkaa persiljaa. Tilli sopii vain höttölohen kanssa, jota ei muutenkaan pitäsii syöfä. Ja hiukan silakalle, ja toki sillille.
Itse hurautan joskus blenderissä tai sauvasekoittimella sitruunamehua, öljyä, suolaa, pippuria ja runsaasti tilliä. Tästä syntyy ihanan voimakkaan vihreää tilliöljyä. Loistava kastike varsinkin vaalealle kalalle. Sopii paremmin kesään kylläkin.
Teen samaa muistakin yrteistä, basilikaöljy on ihanaa, sitä salaatteihin, ja persiljaa/timjamia käytän lihalle.
Kermaviilin voi korvata myös turkkilaiselle jugurtilla (on tosin rasvaisempi).
Mausteina voi käyttä esim. sinappikurkkusalaattia tai wasabia. Lisäksi vaihtelua voi hakea esim. chilikastikkeesta.
Perusversio siis tili, sitruuna, suola, pippuri (sinappi)
Mä teen ihan valkokastikkeen (voilla, jauhoilla ja täysmaidolla) johon puristan vähän sitruunamehua ja silppuan nipun tuoretta tilliä joukkoon. hyvää on!