Miksi heti syötyäni ruisleipää alkaa pierettää?!
Normaalisti en kärsi ilmavaivoista, mutta ruisleivän syönnin jälkeen aina sama juttu. Ja nämä pierut muuten haisee ihan saakelin pahalta! (eikö ollutkin kiva tieto). Nimimerkillä, söin juuri pari siivua jälkiuunipaloja.
Onko muilla samaa?
Kommentit (21)
Mulla keksit, suklaat ja pullat aiheuttaa samaa :(
No mitä väliä? Ruislepä on hyvää, terveellistä, Siitä saa kuituja ja se sulaa hitaasti, joten pitää kauan nälkää poissa. Ouluaiset jälkiuuni täysjyvä on ehkä maailman paras leipä.
Ruisleipä ei ole vatsaystävällistä ruokaa, kuten ei muutkaan gluteenipitoiset viljat, palkokasvit tai tietyt raa'at hedelmät.
Vierailija kirjoitti:
No mitä väliä? Ruislepä on hyvää, terveellistä, Siitä saa kuituja ja se sulaa hitaasti, joten pitää kauan nälkää poissa. Ouluaiset jälkiuuni täysjyvä on ehkä maailman paras leipä.
Täysin järjetöntä syödä jotain, josta voi huonosti, vaikka joku kuinka väittää sitä terveelliseksi.
Ruisleivässä ei ole mitään muuta terveellistä kuin kuitu. Sen todisti EFSA jo vuonna 2011 https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2082
Ruisleivän syöminen sekoittaa suolistobakteeriston toimintaa. Käytännössä et voi hyödyntää kaikkea sitä roskaa, jota ruisleivässä on ja se roska päätyy suolistobakteereille, jotka tuottavat erilaisia kaasuja ja suoliston epiteeliä tuhoavia entsyymeitä sivutuotteina. Kuitu onneksi nopeuttaa ulosteen liikkumista, eli haitalliset entsyymit eivät välttämättä kerkeä tekemään tuhoa, mutta selvästi divertikkeleiden määrä ja ruisleivän syönti korreloivat keskenään.
Jätä siis ruisleipä kauppaan.
Mulle taas tulee ruisleivästä ihan järkyttävä hikka.
Vierailija kirjoitti:
Ruisleivässä ei ole mitään muuta terveellistä kuin kuitu. Sen todisti EFSA jo vuonna 2011 https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2082
Ruisleivän syöminen sekoittaa suolistobakteeriston toimintaa. Käytännössä et voi hyödyntää kaikkea sitä roskaa, jota ruisleivässä on ja se roska päätyy suolistobakteereille, jotka tuottavat erilaisia kaasuja ja suoliston epiteeliä tuhoavia entsyymeitä sivutuotteina. Kuitu onneksi nopeuttaa ulosteen liikkumista, eli haitalliset entsyymit eivät välttämättä kerkeä tekemään tuhoa, mutta selvästi divertikkeleiden määrä ja ruisleivän syönti korreloivat keskenään.
Jätä siis ruisleipä kauppaan.
Melkoista pelottelua! Pitääkö meidän kuolevaisten elää kaurapuurolla ja vedellä, vai miten?
Kaikkea jos syö vähäsen niin tuskin on suurta vaaraa, sanon minä. Kohtuus niin roskaruoan kuin viinan kanssa niin hyvä tulloo.
Jotkut viljat on vaan hankalampia vatsalle kuin toiset. Mä huomaan, että ruis ja vehnä on sellaisia, jotka turvottaa vatsaa ja pierettävät. Sen sijaan kaura ja riisi mulla ainakin sulavat helposti eivätkä aiheuta mitään tuollaista.
Tästä viisastuneena, jos on treffi-iltana ruokavaihtoehtoina pasta- ja riisiruoka, niin menen aina riisillä! :D
Yleinen ongelma liian vähän kuituja syövillä. Syö enemmän kasviksia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruisleivässä ei ole mitään muuta terveellistä kuin kuitu. Sen todisti EFSA jo vuonna 2011 https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2082
Ruisleivän syöminen sekoittaa suolistobakteeriston toimintaa. Käytännössä et voi hyödyntää kaikkea sitä roskaa, jota ruisleivässä on ja se roska päätyy suolistobakteereille, jotka tuottavat erilaisia kaasuja ja suoliston epiteeliä tuhoavia entsyymeitä sivutuotteina. Kuitu onneksi nopeuttaa ulosteen liikkumista, eli haitalliset entsyymit eivät välttämättä kerkeä tekemään tuhoa, mutta selvästi divertikkeleiden määrä ja ruisleivän syönti korreloivat keskenään.
Jätä siis ruisleipä kauppaan.
Melkoista pelottelua! Pitääkö meidän kuolevaisten elää kaurapuurolla ja vedellä, vai miten?
Kaikkea jos syö vähäsen niin tuskin on suurta vaaraa, sanon minä. Kohtuus niin roskaruoan kuin viinan kanssa niin hyvä tulloo.
Ihminen ei tarvitse leipää eikä viljoja mihinkään.
Syödä saa mitä haluaa, mutta jos joku ruoka-aine ei sovi ja pierettää, närästää, saa ihon kukkimaan, huulet rohtumaan ja ties mitä, niin parempi olla syömättä, vaikka kuinka terveellisyydellä kehuttaisiin.
Terveellisyys on ylipäätään markkinakoneiston kehittämä myytti. Ei mitään muuta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruisleivässä ei ole mitään muuta terveellistä kuin kuitu. Sen todisti EFSA jo vuonna 2011 https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2082
Ruisleivän syöminen sekoittaa suolistobakteeriston toimintaa. Käytännössä et voi hyödyntää kaikkea sitä roskaa, jota ruisleivässä on ja se roska päätyy suolistobakteereille, jotka tuottavat erilaisia kaasuja ja suoliston epiteeliä tuhoavia entsyymeitä sivutuotteina. Kuitu onneksi nopeuttaa ulosteen liikkumista, eli haitalliset entsyymit eivät välttämättä kerkeä tekemään tuhoa, mutta selvästi divertikkeleiden määrä ja ruisleivän syönti korreloivat keskenään.
Jätä siis ruisleipä kauppaan.
Melkoista pelottelua! Pitääkö meidän kuolevaisten elää kaurapuurolla ja vedellä, vai miten?
Kaikkea jos syö vähäsen niin tuskin on suurta vaaraa, sanon minä. Kohtuus niin roskaruoan kuin viinan kanssa niin hyvä tulloo.
Ruisleivästähän on tässä ketjussa kyse. Jos sitä ei syö, niin sun mielestä syötäväksi jää vain kaurapuuro??
Jos joku ruoka saa ihmisen elimistön voimaan huonosti, niin miksi sitä pitäisi syödä edes kohtuudella?
Hyviä ajatuksia. Yritän olla ilman.
Itselleni sopii heikosti tietyt ruoka-aineet; ja saattaa aiheuttaa ilmavaivoja.
Mut se mietityttää, miksi ilmavaivat alkaa noin nopeasti syömisen jälkeen.
Suolistoni on monta metriä pitkä, kulkeeko ilma suolistoni alusta loppuun todellakin niin nopeasti.
Vierailija kirjoitti:
Ootko kokeillut paahtaa ruisleivän ennen nauttimista, auttaisko yhtään? Tuore ruisleipä on kyllä tehokas kaasuttaja, ja joillekin ei sovi ruis ollenkaan (tai vaan tietyt merkit).
Tai voi jättää sen ruisleivän syömättä. Järjetöntä syödä sellaista, joka aiheuttaa vaivoja.
Vierailija kirjoitti:
No mitä väliä? Ruislepä on hyvää, terveellistä, Siitä saa kuituja ja se sulaa hitaasti, joten pitää kauan nälkää poissa. Ouluaiset jälkiuuni täysjyvä on ehkä maailman paras leipä.
Terveellistä se voi olla heille, jotka sitä kestää, ei sellaiselle, jonka elimistö siitä kärsii.
Anna pierun paukkuva. Torstaina hernekeittova, pieru paukkuva.
Mulla tulee myös järkyttävät ilmavaivat ja ripulia. Jos syön valkoista "pullaleipää", sämpylää tai vaikka ohrarieskan, ei ongelmia.
Riippuu jopa leivästä tuleeko ilmavaivoja. Mulle tulee Vaasan ruisleivästä, joten sitä en syö.
Perinteinen ruisleipä ilman hiivaa ei aiheuta ilmavaivaa.
Joskus tulee ihan kuumalta tuntuvia pieruja :D
Ootko kokeillut paahtaa ruisleivän ennen nauttimista, auttaisko yhtään? Tuore ruisleipä on kyllä tehokas kaasuttaja, ja joillekin ei sovi ruis ollenkaan (tai vaan tietyt merkit).