Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Arkiruuan lisukesalaatti

Vierailija
21.01.2015 |

Mitä te teette arkiruokanne lisukesalaatiksi/kasviksiksi, jolla siis puolet lautasesta pitäisi lautasmallin mukaisesti täyttää? Meillä on vain kahden hengen perhe, joten jos tuosta ainaisesta jäävuorisalaatista yrittää tomaattia, kurkkua, rucolaa, sipulia, siemeniä, ituja, paprikaa ja fetaa lisäämällä saada maukasta ja monipuolista, emme ehdi sitä mitenkään syömään. Toisaalta jos tuosta jenkkisalaatista käyttäisi vain puoli kerää, niin muut ainekset lisäämällä salaatista saisi sopivan kokoisen mutta se toinen puolikas ehtisi kuitenkin pilaantua jääkaapissa. Kaupassa käymme kahdesti viikossa.

Tottakai pienet tulommekin vaikuttavat, eikä siis ole mahdollisuutta kaupan "lihatiskiltä" kasata monipuolisia salaatteja. Arkisalaatti onkin meillä useimmiten pelkkää jäävuorisalaattia tai kaalisilppua salaatinkastikkeella sekä porkkanaraastetta rusinoilla tai ilman. Valmiiksi pakatut salaattisekoituspussit eivät kiinnosta, vaikka kokonsa puolesta olisivat juuri sopivia. Olemme ihan sekasyöjiä mutta vaihtelun vuoksi teemme myös toisinaan kasvisruokia joten joskus sentään monipuolisemmin he-viäkin.

Kaikenlaisia vinkkejä arkisalaatteihin otetaan ilolla vastaan :)!

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
21.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitetyt/paistetut/höyrytetyt juurekset ja vihannekset, esim höyrytetty parsakaali on ihanaa!

Vierailija
2/11 |
21.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen usein salaatin sijaan keitettyjä vihanneksia. Silloin ei tarvita pastaa/riisiä/perunaa, eikä sitä salaattia. Esim. Keitetyt Lanttukuutiot ovat älyttömän hyviä. Samoin uunijuurekset (porkkanaa, punajuurta, sipulia, lanttua). Jäävuorisalaatti on hyvää paistettunakin esim. Wokin sekaan, sen tilavuus pienenee viidenneksen :) käytän yleensä niin, koska tosiaan menee helposti pienessä perheessä pahaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
21.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan oikeasti en ole koskaan tajunnut miksi salaattiin laitetaan niin usein salaattia, tomaattia ja kurkkua? Meillä ei ole koskaan ruuan kanssa lisukesalaattia, syömme kasvikset muuten päivän mittaan. Mutta miksi ostat jonkun jäävuorisalaatin? Ja kyllähän sen syö vaikka yksin parissa päivässä. 

Vierailija
4/11 |
21.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko aina pakko ostaa juuri jäävuorisalaattia, jos se kerä on liian suuri? Osta jotain salaattia ruukussa. Saa vähän vaihteluakin, kun salaatteja on useita sortteja. Oma suosikkilisukesalaatti arkeen on paprika, kurkku, salottisipuli/punasipuli, mustapippuri, feta ja jokin vaihteleva salaattilajike.

Vierailija
5/11 |
21.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parsakaali ja kukkakaali pakasteesta ovat mielestäni hyviä ja säilyvyys on taattu.

Toinen on kaali. Ihan rehellinen keräkaali, meillä kaikki tykkäävät syödä raakana, paistettuna on ehditty vain pari kertaa kokeilla, kun menee salaattina niin näppärästi. Coleslaw siitä ja porkkanasta, juuri laitoin paprikaa kaveriksi ja neljäsosan pienestä kerästä suikaloin rasiaan.

Ja se säilyy lohkoinakin todella hyvin jääkaapissa vaikkei joka päivä tulisi syötyä, toisin kuin ne happanevat jäävuorisalaatit sun muut jotka usein jo ostaessa näyttävät aika huonolta.

Vierailija
6/11 |
21.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jaa sitä kaalia ja porkkanaa jo käytitkin. Onkos tuo nyt pakko kovin erilaisia syödä, kun sinne ruokaankin tunkee kasvista mukaan.

Joku salaatinlehti ja tomaatti kuulostaa todella hölmöltä, saati jos sinne isketään juustot ja ties mitä ihmeellisyyksiä, joita miellän vain ruokaisan salaatin, siis pääruokana tarjottavan ainesosiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
21.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lantturaaste+sitruunamehutippa sekaan!

Vierailija
8/11 |
21.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä kannatan tuota keitetyt vihannekset -vaihtoehtoa. Itse käytän useimmin porkkanaa ja kukkakaalia, välillä taas keittojuureksia. Myös erilaiset ruukkusalaatit on vaihteluksi hyviä ja nehän on suht pieniäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
21.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tosiaan, empä ole noita höyrykasviksia pitänyt kovinkaan varteenotettavina vaihtoehtoina mutta eihän se höyrytys taida ravintoaineille mitään vähennyksiä tehdä :D. Tosin keitetyllä kukkakaali+pinaattimuusilla tulee joskus korvattua perunamuusi. Lanttua meillä ei ole ikinä missään muodossa, jostain syystä sen maku ja haju saa oksennusrefleksin aikaan.

Kai salaattiin laitetaan salaattia, tomaattia ja kurkkua lähinnä tottumuksesta ja mielikuvituksen puutteesta? Taikka ihan siksikin, kun salaatissa olisi hyvä olla jotain vihreää, punaista, keltaista... siis montaa eriväristä kasvista. Erilaiset rakenteetkin tuntuvat kivalta suussa, siis kun salaatti ei ole vain salaattia.

Jäävuorisalaatista pidämme mieheni kanssa molemmat. Maistuu ihan hyvältä ja rapeuskin on kiva. Jäävuorisalaatilla en siis tarkoita sitä rapeaa lehtisalaattia, vaan kerässä myytävää. Ruukkusalaatit taas jäävät hintansa puolesta useimmiten kauppaan, niistä kun tulee niin onnettoman pieni salaatti että syötäisiin kerrasta. Vaihteluna toki kivoja nuo eri ruukkusalaatit.

Lisäksi tykkään kun ruuan kanssa on salaattia, tulee ruokaakin otettua vähemmän lautaselle ja siltin vatsa täyttyy. Meillä ei molemmilla juuri ole mahdollisuutta syödä monipuolisesti kasviksia päivän mittaan (esim kahdesti viikossa: 8-20 koulua, suoraan töihin, klo 24 kotimatkalle, muina päivinä 8-16 koulua ja töitä 18-24) ja siksipä monipuolinen illallinen on meille päivän tärkein ateria :). Koulussa kun ei pisimpänä päivänä ole edes ruokatuntia, eikä vartin välitunnilla ehdi toiseen kouluun syömään (omassa koulussa ei ruokalaa).

Kiitos vastanneille, paljon on tullut hyviä ideoita ja varmasti saan jo näilläkin vinkeillä lautasistamme monipuolisempia :)! 

-AP-

Vierailija
10/11 |
21.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile coleslaw-tyyppista kaalisalaattia. Okei, ei ehka maailman terveellisin salaatti, mut sairaan hyvaa. :)
Tai ratatouille-tyyppinen salaatti, jossa siis pannulla tai uunissa paahdettuja kasviksia (kesakurpitsa, munakoiso, paprika, tomaatti...) ja esim. rucolaa. Monesti lisaan vuohenjuustoa ja syon ihan niin. Naihin molempiin loytyy ohjeita netista.  
Ja sitten vahan arkisempi salaatti: salaattia, porkkanaraastetta, kurkkua ja vihreita oliiveja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
21.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri nyt sulattelen vihannessekoitusta, jossa oli puolet höyrytettyä punaista paprikaa ja puolet höyrytettyä fenkolia. Kastikkeeena liraus oliiviöljyä ja sitruunamehua. Hyvää oli.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yhdeksän viisi