Kiehautatteko aina herne-maissi-paprikat...?
Kun teette makaronisalaattia tms. kylmää ruokaa, niin laitatteko herne-maissi-paprikat suoraan sellaisenaan joukkoon, vai kiehautatteko ne ensin, sitten jäähdytys ja sitten makaronien sekaan?
Oon vuosikaudet kaatanut ne aina pussista suoraan makaronien sekaan. Nyt huomasin pussin kyljestä, että ne pitäis kiehauttaa.. =/ Ei ole kyllä koskaan pakki mennyt sekaisin mistään vihannespussin bakteerista.
Mikä pöpö vois pakkasvihanneksissa säilyä vaanimassa?
Kommentit (30)
Ei kai suomalaisissa, käsittelemättömissä ruoka-aineissa pitäisi mitään isompaa vaaraa olla..
Joskus ulkomaisissa pakastemarjoissa on ollut norovirusta ja hepatiitti-A:ta.
Mä en oo koskaan kiehauttanut, pistän ihan sellaisenaan. Äiti taitaa välillä keittää(?) ne.
No en kiehauta. Jos sä ostat torilta herneitä tai kaupasta kokonaisen paprikan niin kiehautatko ne ennen syömistä? Ihan sama asia.
Kai niissä listeriaa vois olla, mutta en ole kyllä kiehauttanut. Musta herneet menee ällöttäviksi, jos ne keittää. Haalealla hanavedellä huuhtonut sen verran, että vähän sulavat.
Laitan muovikippoon vähän vettä ja kaadan ne pakasteainekset sinne. Laitan mikroon että ikäänkuin kiehahtavat sitten lävikköön ja ruuan sekaan tai niin vain.
Evira suosittaa kiehauttamaan, mutta mitäpä nekään tietää..:
Kyllä av-mammat tietää paremmin! =)
[quote author="Vierailija" time="11.11.2014 klo 18:16"]
Evira suosittaa kiehauttamaan, mutta mitäpä nekään tietää..:
Kyllä av-mammat tietää paremmin! =)
[/quote]
No siis en minä ainakaan tiennyt, että ne pitäisi kiehauttaa. Olen kai aina ajatellut, että ne on jo valmiiksi pesty, kun on paloiteltukin. Ja ostan kyllä yleensä aina suomalaista hemapaa.
Keitän aina, vaikkei meillä nyt ketään riskiryhmäläistä olekaan syömässä. Ja itse pidän niistä kun kiehuvat kauemminkin kuin vain kiehautus. Eli makaronisalaattia tehdessä heitän ne sinne makaronien joukkoon loppuvaiheilla.
Mä en ole tullut ajatelleeksi että ne pitäisi kiehauttaa, joten olen vain syönyt jäisinä makeanhimoon. Ne herneet ja maissit on aika hyviä jäisinä, mutta ehkä en halua ottaa enää listeriariskiä vaikka en riskiryhmään kuulukaan.
Sulanut paprika on pahaa ja vetistä, siksi käytän vain maissia ja/tai herneitä. Kippaan ne pussista lävikköön ja kaadan vedenkeittimellä kiehautetun veden päälle.
Ne paprikat ja varsinkin maissit varmaan onkin juu suomalaisia :D
Kyllähän maissipelto suomalaiseen kansallismaisemaan kuuluu ;)
Kyllä Suomessakin viljellään maissia ihan onnistuneesti, mutta tosiaan noissa pusseissa on varmasti halpaa tuontimaissia.
Kiehautan kaikki pakasteet. (Paitsi tietty esimerkiksi täytekakkupakasteet :)
Kiehautan. Joitakin suomalaisia herneitä enkä parempi laatuisia maisseja en kiehauta. Nuo sekoitukset kiehautetaan. Älkää vain syöttäkö niitä ulkopuoliselle kiehauttamattomina.
[quote author="Vierailija" time="11.11.2014 klo 19:04"]
Kyllä Suomessakin viljellään maissia ihan onnistuneesti, mutta tosiaan noissa pusseissa on varmasti halpaa tuontimaissia.
[/quote]
Ei viljellä Suomessa pakastemaissia, ei. Kokeilumielessä on viljelty lähinnä rehumaissia.
[quote author="Vierailija" time="11.11.2014 klo 19:09"]
Kiehautan. Joitakin suomalaisia herneitä enkä parempi laatuisia maisseja en kiehauta. Nuo sekoitukset kiehautetaan. Älkää vain syöttäkö niitä ulkopuoliselle kiehauttamattomina.
[/quote]
Parempilaatuinen? Ei se laatu listeriaa katso.
[quote author="Vierailija" time="11.11.2014 klo 20:04"]
[quote author="Vierailija" time="11.11.2014 klo 19:14"]
[quote author="Vierailija" time="11.11.2014 klo 19:04"]
Kyllä Suomessakin viljellään maissia ihan onnistuneesti, mutta tosiaan noissa pusseissa on varmasti halpaa tuontimaissia.
[/quote]
Ei viljellä Suomessa pakastemaissia, ei. Kokeilumielessä on viljelty lähinnä rehumaissia.
[/quote]
Kyllä viljellään Suomessa ihmisravinnoksi tarkoitettua maissia. Tosin (arvaus) kaikki pakastemaissi on tuotu (halpaa ja hyvää) ulkoa. Ihan tosi, ei Suomessa voi viljellä maissia (pakaste!) muutaman kymmenen sentin kilohinnalla.
[/quote]
Asuessani vielä Etelä-Suomessa lähistöllä oli maatila, jolla viljeltiin maissia ihmisten syötäväksi. Tähkiä sai käydä sieltä ostamassa ämpäreissä. Oli ihan hyvää ja makeaa. Tosin siitä on jo niin kauan, etten muista kartanon nimeä enkä edes kuntaa, mutta jossain siellä Varsinais-Suomessa se oli.