Menestyisikö gluteeniton kahvila?
Riittäisikö asiakkaita jos kahvila panostaisi gluteenittomiin leivonnaisiin?
Kakkuja, viinereitä jne ja jotain pientä suolaista purtavaa?
Kommentit (15)
Tuskin. Ehkä isossa kaupungissa jos mukaan toisi joitain muitakin esim pähkinä- kananmuna- ja maitoallergisille kelpaavia tuotteita. Tai että gluteenittomat leivokset olisivat niin hyviä että niitä voisi markkinoida myös niille jotka eivät esim. keliakiaa sairasta. Itse olen joskus huvikseni maistanut gluteenittomia pullia, kakkuja jne ja kaikki ne haaleat kasat ovat maistuneet pahalle.
Ainakin Helsingissä on tällainen ja menestyy ainakin sen verran, että on edelleen pystyssä. Jos tuotteet ovat hyviä ja sellaisia, että gluteenittomuus ei haittaa makua ja niitä voi syödä sellaisetkin, joille gluteenittomuus ei ole tärkeää, niin varmaan menestyisi.
Kyllähän esim. täytekakut, kääretortut, suolaiset piiraat ja kahvikakut on helppo tehdä niin, että gluteenittomuus ei haittaa eikä pilaa makua.
[quote author="Vierailija" time="10.07.2014 klo 11:40"]Tuskin. Ehkä isossa kaupungissa jos mukaan toisi joitain muitakin esim pähkinä- kananmuna- ja maitoallergisille kelpaavia tuotteita. Tai että gluteenittomat leivokset olisivat niin hyviä että niitä voisi markkinoida myös niille jotka eivät esim. keliakiaa sairasta. Itse olen joskus huvikseni maistanut gluteenittomia pullia, kakkuja jne ja kaikki ne haaleat kasat ovat maistuneet pahalle.
[/quote] Kyllähän gluteenittomasta saa ihan törkeän hyviä leivonnaisia! Esim marjapiirakan pohja on niin suussasulavan ihana kun leipoo gluteenittomista jjauhoista että maun takia teen mieluummin niistä kuin tavallisista jauhoista :) ja kakkupohjat ja kääretortut perunajauhoista, juustokakun pohja mantelijauhoista jne...
googleta montako prosenttia ihmisistä on tuollaisia.
en tekisi varmaan tuollaista mutu tuntumalla, laittaisin normaalia ja gluteenitonta koska iso osa potentiaalisista asiakkaista voisi kuitenkin syödä ihan normaalia.
En tiedä, mutta mieluummin viljaton kuin gluteeniton. Itse en käytä gluteenittomiakaan viljoja, ja kaipaisin kahvilassa silti leivonnaisia. Ettei aina tarvitsisi tyytyä pelkkään kahviin tai palaan suklaata. Ratkaisu on raakakakut, mutta niitä ei saa juuri mistään.
Jos kahvilaa markkinoisi raakakakuilla eikä termillä gluteeniton, se ei turhaan karsisi pois niitä asiakkaita, jotka epäilevät gluteenittomien leivonnaisten olevan jotenkin huonompia kuin tavallisten.
Kyllä, jos panostettaisiin myös vege- ja raakaruokaan (raakakakut, viherpirtelöt) eli mahdollisimman prosessoimattomista tuotteista valmistettaisiin terveellisempiä herkkuja. Ei siis pelkästään gluteenittomia kopioita gluteeniherkuista. Monet raakaravinnin syöjät, vegetaristit ym välttelevät myös gluteenia ja tällaiselle kahvilalle olisi tilausta suuremmassa kaupungissa, ehkä eniten Pk-seudulla. Siihen vielä tilaustuotteet ja esim. sunnuntaibrunssit. Tietty pitäisi olla edullinen vuokra ja valmis itse tekemään yli 12-tuntista päivää, että lähtisi pyörimään kannattavasti.
[quote author="Vierailija" time="10.07.2014 klo 11:45"]
[quote author="Vierailija" time="10.07.2014 klo 11:40"]Tuskin. Ehkä isossa kaupungissa jos mukaan toisi joitain muitakin esim pähkinä- kananmuna- ja maitoallergisille kelpaavia tuotteita. Tai että gluteenittomat leivokset olisivat niin hyviä että niitä voisi markkinoida myös niille jotka eivät esim. keliakiaa sairasta. Itse olen joskus huvikseni maistanut gluteenittomia pullia, kakkuja jne ja kaikki ne haaleat kasat ovat maistuneet pahalle.
[/quote] Kyllähän gluteenittomasta saa ihan törkeän hyviä leivonnaisia! Esim marjapiirakan pohja on niin suussasulavan ihana kun leipoo gluteenittomista jjauhoista että maun takia teen mieluummin niistä kuin tavallisista jauhoista :) ja kakkupohjat ja kääretortut perunajauhoista, juustokakun pohja mantelijauhoista jne...
[/quote]
Tarkoitinkin että juuri tuollaisilla tuotteilla saisi ehkä laajennettua asiakaskuntaa. Itse olen tosiaan aina kahvilassa saanut ihmeellisiä möykkyjä joita ei ole voinut syödä loppuun. Kiva kuulla että keliaakikoille on tarjolla ihan oikeasti maistuvia leivoksia. :)
t. 3
Varmaan haasteesi on kannattavuus, jos gluteenittomien raaka-aineiden kustannukset ovat suuremmat ja aiot myydä paljon tuoretuotteita, joista tulee myös hävikkiä. Mutta ehkä pääset plussalle isossa kaupungissa, jos tuotteet on maistuvia, asiakaskunta löytynyt ja ehkä muitakin ruokarajoitteisia kuin vain gluteenittomat huomioitu?
Ysi jatkaa: käyttäisin ennemmin mantelijauhetta kuin gluteenitonta jauhoa eli kasin kanssa samoilla linjoilla
En usko, että kukaan lähtis tällaista yrittämään. Ainakaan tienestit mielessä, kyllä tavan vehnäpullalla saa elannon helpommin.
Suvussani on tosiaan maitoallergikkoja, diabeetikkoja, muna-allergisia ja keliaakikkoja. (Onko toi edes sana vai keksinkö omiani...?)
Haasteena aina leipoa niin että jikaiselle löytyisi jitain. Aika hyvin olen onnistunut, ja nyt pyörittelen huvikseni mielessäni ajatusta että tätä "taitoa" hyödyttäisi jotenkin :)
+ keliaakikot olisivat kiitollisia asiakkaita (toisivat mukanaan myös ns. terveet tuttavansa kahvittelemaan)
+ voisit saada tilauksia myös juhlatarjoiluihin ja sitä kautta lisätuloja?
+ gluteenittomuus on tällä hetkellä muoti-ilmiö eli muitakin kuin keliaakikkoja kiinnostaa gluteenittomuus
+/- erilaisuus voi olla hyödyksi tai haitaksi markkinoinnissa, monilla on ennakkoluuloja gluteenittomia tuotteita kohtaan, joten markkinoinnissa tulee olla tarpeeksi hienovarainen?
- kahvilan pitäminen ei ole kovin kannattavaa Suomessa
- gluteenittomien tuotteiden tekeminen on kalliimpaa
Ysi jatkaa taas: Yrittäjäkurssille! Tutustu naisyrittäjälainaan ja starttirahaan. Voisit aluksi testata reseptejä kotona ja sitten perustaa toiminimen ja hankkia luvat pitopalvelun pyörittämiseen kotoota eli tekisit tilaustuotteita keräten kokemusta ja luoden asiakaskuntaa ja mainetta. Tai vuokraisit aluksi pienen keittiön. Kun homma lähtee pyörimään, voisit laajentaa turvallisemmin kahvilatoimintaan. Viidakkorumpu toimii mainoksia paremmin!
Täysin gluteeniton tuskin.