Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Löytyisikö leipomoalan tietäjiä?

Vierailija
23.05.2014 |

Monissa leipomoiden rieskoissa, ohra- ja kauraleivissä ja ehkä joissakin muissakin leivissä leivän koostumus on sellainen "kovan sitkeä". Omat leipäni ovat kyllä hyviä ja säilyviä, mutta koostumukseltaan pikemminkin "pehmeän sitkeitä".

 

Osaako joku leipomoihminen kertoa, mikä on kovemman leivän salaisuus? Paistolämpötila, paistoaika, lisägluteeni, askorbiinihappo..  

nimim. "ikuisesti kiitollinen"

 

 

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
23.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ammattilaistasoinen uuni tekee ihmeitä, etenkin puu-uuni tms. erikoisempi.

 

Leipiä voi paiston aikana mm. suihkuttaa vedellä (suihkepullo), pinta tulee rapeaksi tämän ansiosta kotiuunissakin. Toimii erityisesti ruisleivälle.

Vierailija
2/3 |
23.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten pitkä paistoaika rieska-tyyppisillä leivillä leipomossa on?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
23.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tällainen kotileipoja kommentoi, että vaivaaminen on kanssa olennaista. Leipomoissa tehdään koneella, jolloin saadaan tarpeeksi ilmaa taikinaan. Kannattaa opetella oikea vaivaustekniikka, jotta saa ilmaa tehokkaasti taikinan sisään. Se, mitä koulussa opetettiin, ei päde, vaan on parempi ns. hipelöidä taikinaa, venytellä sitä - ei paiskoa tai hakata nyrkeillä.