Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mihin käyttäisin KURKUMAA?

Vierailija
23.07.2014 |

Minulla on kilon säkki kurkumaa, jota ostin halvalla itämaisesta liikkeestä sen ylistettyjen terveysvaikutusten vuoksi? Kurkuma maistuu kuitenkin helposti melko karvaalle. Onko teillä reseptejä joihin kurkumaa voisi laittaa vaikka hieman enemmänkin? (Lähes kaikissa löytämissä resepteissä, esim. "kurkumainen kasviskeitto" sitä laitetaan ½ tl).

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
23.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja juu, kysymysmerkki väärässä paikassa - TIEDÄN! Yt. AP

Vierailija
2/18 |
23.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kurkkuma on todella mieto mauste. Hieman lakritsimainen. Itse käytän sitä keitoissa ja esim jauhelihassa ja todellakin useita ruokalusikallisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
23.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei juurikaan maistu, eli voi käyttää aika vapaasti. Riisiä voi esimerkiksi värjätä sillä, monessa paikassa tehdään näin kun sahrami on kallista.

Vierailija
4/18 |
23.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.07.2014 klo 23:31"]

Minulla on kilon säkki kurkumaa, jota ostin halvalla itämaisesta liikkeestä sen ylistettyjen terveysvaikutusten vuoksi? Kurkuma maistuu kuitenkin helposti melko karvaalle. Onko teillä reseptejä joihin kurkumaa voisi laittaa vaikka hieman enemmänkin? (Lähes kaikissa löytämissä resepteissä, esim. "kurkumainen kasviskeitto" sitä laitetaan ½ tl).

[/quote] Tuolla maaralla selviat loppuelamasi mutta taitaa mauste valjahtya. Tietysti voit ruveta kurkumakauppiaaksi.

Kurkumaa kaytetaan pienia maaria koska muuten koko ruoka muuttuu kitkeraksi. Pienia maaria voit kayttaa riisin varjaamiseen kun teet biryania.

Vierailija
5/18 |
23.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos jo näistä! :) Omasta mielestäni se antaa kyllä melko karvaan jälkimaun... Eikä vika voi siis olla juuri tässä kurkumapussissa, koska olen sitä aikaisemminkin ostanut eri merkkisinä. Käytän sitä lähinnä juuri keitoissa, mutta kaipailisin jotain tarkkaa reseptiä johon tulee paljon kurkumaa? T. AP

Vierailija
6/18 |
23.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
23.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Curryihin kannattaa laittaa kurkumaa,on oikein maukas mauste melkein missä vain. Kurkuma pitää vain paistaa öljyssä ensimmäisenä (melkein kaikki maustett kannattaa lämmitellä samoin) että aromit pääsevät vapautumaan eikä jauhe jää kitkeräksi.

Vierailija
8/18 |
23.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.07.2014 klo 23:33"]

Kurkkuma on todella mieto mauste. Hieman lakritsimainen. Itse käytän sitä keitoissa ja esim jauhelihassa ja todellakin useita ruokalusikallisia.

[/quote] Oletko varma etta kaytat kurkumaa/turmericia? Olen asunut Intiassa ja kokkaan curryja saannollisesti mutta en kylla pystyisi syomaan ruokaa missa on useita RUOKAlusikallisia turmericia. Voi tietysti olla etta kaytat jotain lansimaiseen makuun laimennettua tai muuten vaan lantrattua sekoitusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
23.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan näitä, mitä löytyy suomalaisista maustekaupoista. Laimeaa on.

Vierailija
10/18 |
25.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.07.2014 klo 10:02"]

Minä neuvoisin sinua hankkimaan pieniä lasipurkkeja, annostelemaan kurkumaa niihin, ja antamaan ystävillesi ja naapureillesi kurkumaa niissä. Itse syön paljon riisiä ja maustan sen aina kurkumalla, ja käytän yhden pienen maustepurkillisen kahdessa vuodessa. Joten jaa sitä maustetta muille ennenkuin se "pahenee".

[/quote]

 

Luulisin, että AP:lla on aivot ja hän tietää että mausteen voi a) heittää roskiin b) antaa pois. Tyhmempikin osaa päätellä, että hän haluaa kurkumaa elimistöönsä ja pohtii missä muodossa se olisi kivuttominta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
25.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.07.2014 klo 23:42"]Curryihin kannattaa laittaa kurkumaa,on oikein maukas mauste melkein missä vain. Kurkuma pitää vain paistaa öljyssä ensimmäisenä (melkein kaikki maustett kannattaa lämmitellä samoin) että aromit pääsevät vapautumaan eikä jauhe jää kitkeräksi.

[/quote]

Juuri näin

Vierailija
12/18 |
25.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse käytän kurkumaa kaurapuurossa. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
25.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

laittaisin kalaruokiin!

Vierailija
14/18 |
24.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun lisäät sen kurkuman lisäksi kookosmaitoa siihen ruokaan, niin se kitkeryys tasoittuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
24.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä neuvoisin sinua hankkimaan pieniä lasipurkkeja, annostelemaan kurkumaa niihin, ja antamaan ystävillesi ja naapureillesi kurkumaa niissä. Itse syön paljon riisiä ja maustan sen aina kurkumalla, ja käytän yhden pienen maustepurkillisen kahdessa vuodessa. Joten jaa sitä maustetta muille ennenkuin se "pahenee".

Vierailija
16/18 |
24.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mummo leipoi pullaa kun olin lapsi. Laittoi taikinaan kurkumaa ja me syötiin aina keltaista pullaa;)

Vierailija
17/18 |
17.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko kellään tiedossa, millainen annostus kurkumalla on särkylääkkeenä?

Vierailija
18/18 |
17.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jotkut taitaa tehdä sellaista tahnaa, jota ottavat lääkkeenä. Itse käytän mausteena  moneen ruokaan, ei ole mielestäni kovin vahvaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yhdeksän kahdeksan