Voinko tehdä sämpylätaikinan edellisenä iltana?
Ja paistaa sämpylät sitten aamulla? Vai meneekö taikina yön aikana huonoksi? Anteeksi jos on typerä kysymys, en ole kova leipomaan. :)
Kommentit (12)
Kyllä, ja tulee jopa maukkaammat sillä tavalla! Käytä kylmää nestettä ja vähemmän hiivaa kuin yleensä. Peitä hyvin kelmulla.
Kiitos kiitos! Tuota leipää joskus kokeilinkin, ja mielestäni tekemäni sämpylät ovat parempia kuin se leipä, jonka sain aikaiseksi.
ap
Googlaapa pataleipä: sen taikina tehdään 12-24h ennen paistamista. Ei tartte alustaa taikinaa, koska sitko ja hyvä maku tulee odottamalla.
Kylmäleivonta on arkea ravintoloissa yms. Löydät netistä paljon ohjeita kun laitat tuon hakusanan Googleen.
[quote author="Vierailija" time="16.07.2014 klo 12:56"]Ja paistaa sämpylät sitten aamulla? Vai meneekö taikina yön aikana huonoksi? Anteeksi jos on typerä kysymys, en ole kova leipomaan. :)
[/quote]
teen taikinan illalla ja pyöritän sämpylöiksi pellille valmiiksi. Peitän isolla liinalla ja muovipussilla. Kohoavat yön aikana ja aamulla sitten uuniin.
Voit, mutta joko tee kylmään veteen tai laita jääkaappiin yöksi.
Mä teen usein taikinan illalla jääkaappiin ja aamulla leivon.
[quote author="Vierailija" time="16.07.2014 klo 13:08"][quote author="Vierailija" time="16.07.2014 klo 12:56"]Ja paistaa sämpylät sitten aamulla? Vai meneekö taikina yön aikana huonoksi? Anteeksi jos on typerä kysymys, en ole kova leipomaan. :)
[/quote]
teen taikinan illalla ja pyöritän sämpylöiksi pellille valmiiksi. Peitän isolla liinalla ja muovipussilla. Kohoavat yön aikana ja aamulla sitten uuniin.
[/quote]niin siis laita yöksi jääkaappiin.
[quote author="Vierailija" time="16.07.2014 klo 13:12"]Hiivaleipä ei onnistu
[/quote]
Kyllä mulla onnistuu! Kylmä neste, pieni nokare hiivaa, paistumaan kuumennetulle pellille tai pataan. Kaikki kehuvat paistamiani leipiä.
Kuulemma voi, mutta mulla ei onnistunut.