Fiksut leipurit apua kaivataan!
Eli olen tekemässä tällä ohjeella juustokakkua :)
Pohja on digestivejä ja voita.(määrät heitän yleensä ihan lonkalta), painellaan seos ison vuoan tai pikkuisten pilttien pohjalle ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään.
Sitten sulatetaan 400g valkosuklaataja sekoitetaan keskenään suklaa, 400g maustamatonta tuorejuustoa sekä2,5dl kuohukermaa... kaadetaan pohjan päälle ja annetaan jähmettyä väh. 4 t jääkaapissa.
Haluaisin siis korvata tuon tuorejuuston maitorahkalla ja mietin onnistuuko se kun tuohon ei tule ollenkaan liivatetta?
kiitos jos joku tietää!
Kommentit (18)
Minä kokeilin kans joskus sekoittaa rahkaa ja suklaata, ei ollut hyvää.
Hei, saisinko ohjetta tuollaiseen kakkuun johon ei tule liivatetta?
[quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 11:18"]Joo, rahkakin tekee aika tukevaa tahnaa kermavaahdon kanssa. Jääkaapissa se vielä jähmettyy entisestään. Muista kuitenkin, että rahka on aika hapanta maultaan, tuorejuustot taas ei välttämättä ole. Itse koitin joskus rahkaa ja suklaata, ja suoraan sanottuna tuli sillä kertaa aika kamalaa :)
[/quote]
Kiitos vinkistä! :) ajattelin tehdä noita vauvakutsuille ystävälleni pilttipurkkeihin ja teen juustolla osan, mutta raskaana oleville tuorejuustoa ei suositella niin täytyy kokeilla tuota rahkaa :) varmaan jos laittaa päälle hilloa tms niin vähän antaa makua :) ap
[quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 11:21"]Hei, saisinko ohjetta tuollaiseen kakkuun johon ei tule liivatetta?
[/quote]
Siis tuossa se ohje jo on! Kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan oikeasti noin helppoa! :) -ap
Laita maustettua rahkaa, niin ei oo niin hapanta.
Entä jos käytät Valion niitä makurahkoja? Esim mansikka, vanilja ja sotket sen suklaaseen ja kermaan! Toimii :)
[quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 11:24"]Laita maustettua rahkaa, niin ei oo niin hapanta.
[/quote]
Joo täytyy laittaa! Kiitos! :) -ap
Suklaa toimii myös jähmettävänä ainesosana. Valkosuklaa kaikista heikoiten, mutta jonkun verran sekin. Maitosuklaa vähän enemmän ja tumma suklaa kaikista parhaiten. Siinä on siis yleensä helppo vaihtoehto liivatteettomalle hyydykekakulle: tehdä siitä suklaan makuista.
Pastöroidusta maidosta tehtyjä tuorejuustoja voi syödä raskauden aikana, joten jos teet kotimaisesta tuorejuustosta, voit tehdä kaikille samanlaisia.
[quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 11:41"]Pastöroidusta maidosta tehtyjä tuorejuustoja voi syödä raskauden aikana, joten jos teet kotimaisesta tuorejuustosta, voit tehdä kaikille samanlaisia.
[/quote]
Erityisesti Valion sivulla sanotaan, että Valion violaa voi käyttää raskaana. Tietääkö joku miten on olympian laita?
Käytä vähän enemmän kermavaahtoa kuin ohjeessa ja vähän vähemmän rahkaa. Ei maistu läpi mutta jämäköityy kyllä. Ei tarvitse liivatetta kun suklaa kovettaa.
Monia Valion juustoja voi nauttia turvallisesti raskauden aikana
• Valio raejuustot. Valio raejuusto valmistetaan pastöroidusta maidosta ja valmistusprosessissa on useita lämpökäsittelyvaiheita. Siksi raejuusto katsotaan listerian suhteen vähäriskiseksi tuotteeksi.
• Valio Viola® tuorejuusto. Valio Viola® tuorejuusto pastöroidaan valmistusprosessin aikana ja pakataan kuumana. Siksi tuote on turvallinen raskaana oleville ja imettäville naisille.
• Valion kypsytetyt kovat juustot kuten Valio Polar®, Valio Edam, Valio Oltermanni®, Hyvä suomalainen Arki™ juusto, Valio Turunmaa®, Valio Salaneuvos®, Valio Emmental sinileima, Valio Emmental punaleima ja Valio Lappi® ovat turvallisia myös raskauden ja imetyksen aikana.
• Valio sulatejuustot. Valio sulatejuustojen kuten Valio Koskenlaskija® , Valio Olympia, Valio Aamupala® sulatejuustoviipaleiden, Valio Polar® 9% levittyvän, Valio Oltermanni® levittyvän ja Valio Kippari® juustojen valmistusprosessissa on voimakas lämpökäsittely, joka tuhoaa mikrobit. Tuotteet pakataan myös kuumana, joten se on turvallinen myös raskaana oleville ja imettäville.
Teksti lainattu Valion sivulta.
[quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 12:40"]
[quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 11:41"]Pastöroidusta maidosta tehtyjä tuorejuustoja voi syödä raskauden aikana, joten jos teet kotimaisesta tuorejuustosta, voit tehdä kaikille samanlaisia.
[/quote]
Erityisesti Valion sivulla sanotaan, että Valion violaa voi käyttää raskaana. Tietääkö joku miten on olympian laita?
[/quote] Eikös olympia oo sulatejuusto.
[quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 12:46"][quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 12:40"]
[quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 11:41"]Pastöroidusta maidosta tehtyjä tuorejuustoja voi syödä raskauden aikana, joten jos teet kotimaisesta tuorejuustosta, voit tehdä kaikille samanlaisia.
[/quote]
Erityisesti Valion sivulla sanotaan, että Valion violaa voi käyttää raskaana. Tietääkö joku miten on olympian laita?
[/quote] Eikös olympia oo sulatejuusto.
[/quote]
Kyllä on, mutta itse käytän sitä aina juustokakuissa! Meinasin, että se varmaan käy aloittajan leivoksiin hyvin! 12
[quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 13:01"]
[quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 12:46"][quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 12:40"]
[quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 11:41"]Pastöroidusta maidosta tehtyjä tuorejuustoja voi syödä raskauden aikana, joten jos teet kotimaisesta tuorejuustosta, voit tehdä kaikille samanlaisia.
[/quote]
Erityisesti Valion sivulla sanotaan, että Valion violaa voi käyttää raskaana. Tietääkö joku miten on olympian laita?
[/quote] Eikös olympia oo sulatejuusto.
[/quote]
Kyllä on, mutta itse käytän sitä aina juustokakuissa! Meinasin, että se varmaan käy aloittajan leivoksiin hyvin! 12
[/quote]Ok. Mä en oo edes ajatellut, että se sopis mihinkään muuhun kuin porkkanakakun päälliseksi.
[quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 13:04"][quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 13:01"]
[quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 12:46"][quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 12:40"]
[quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 11:41"]Pastöroidusta maidosta tehtyjä tuorejuustoja voi syödä raskauden aikana, joten jos teet kotimaisesta tuorejuustosta, voit tehdä kaikille samanlaisia.
[/quote]
Erityisesti Valion sivulla sanotaan, että Valion violaa voi käyttää raskaana. Tietääkö joku miten on olympian laita?
[/quote] Eikös olympia oo sulatejuusto.
[/quote]
Kyllä on, mutta itse käytän sitä aina juustokakuissa! Meinasin, että se varmaan käy aloittajan leivoksiin hyvin! 12
[/quote]Ok. Mä en oo edes ajatellut, että se sopis mihinkään muuhun kuin porkkanakakun päälliseksi.
[/quote]
Suklaisiin juustokakkuihin sopii niin ei tule äklömakeita ;)
[quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 13:01"][quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 12:46"][quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 12:40"]
[quote author="Vierailija" time="15.07.2014 klo 11:41"]Pastöroidusta maidosta tehtyjä tuorejuustoja voi syödä raskauden aikana, joten jos teet kotimaisesta tuorejuustosta, voit tehdä kaikille samanlaisia.
[/quote]
Erityisesti Valion sivulla sanotaan, että Valion violaa voi käyttää raskaana. Tietääkö joku miten on olympian laita?
[/quote] Eikös olympia oo sulatejuusto.
[/quote]
Kyllä on, mutta itse käytän sitä aina juustokakuissa! Meinasin, että se varmaan käy aloittajan leivoksiin hyvin! 12
[/quote]
Hyi.
Joo, rahkakin tekee aika tukevaa tahnaa kermavaahdon kanssa. Jääkaapissa se vielä jähmettyy entisestään. Muista kuitenkin, että rahka on aika hapanta maultaan, tuorejuustot taas ei välttämättä ole. Itse koitin joskus rahkaa ja suklaata, ja suoraan sanottuna tuli sillä kertaa aika kamalaa :)