Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Caesar salaatti

Vierailija
21.02.2014 |

Olen järkkäämässä tupareita ja ruoaksi salaattia ja muuta pientä, ajattelin hakea perjantaina valmista salaattia stockan herkusta, söilytän jääkaapissa ja syödään lauantaina. Säilyyhän se jääkaapissa vuorokauden??

 

 

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Caesar-salaatti ei oikein kestä säilytystä, vaan vettyy kastikkeen vuoksi, vaikka romaine ihan kestävä salaattilaji onkin. Minä tekisin caesarin itse, se on tosi helppo ja nopea tehdä (paahtaa maalaisleipää vaikkapa valkosipulissa ja öljyssä, leikkaa romainen, raastaa juustolastuja, kaataa päälle Newman'sin valmista soosia...)

Vierailija
2/12 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkäs takia et hae lauantaina? Onhan se nyt paljon parempaa tuoreeltaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos kylmäketju ei katkea kaupasta kotiin, niin säilyy. Kysy Stockalta kauanko säilyy, jos ei pakkauksessa lue.

Vierailija
4/12 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ehdi lauantaina, kävin vilkaisemassa salaatteja jotka oli valmiiksi rasioissa ja niissä oli vikana käyttöpäivänä seuraava päivä, tästä päättelin että säilyisi, mutta halusin varmistella teiltä.

 

Kysyn myös stockalta kun sinne menen.

Vierailija
5/12 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä se säilyy, ei toki ole ihan yhtä hyvää kuin ihan tuoreena, mutta ei siis pilaantunuttakaan. 

Vierailija
6/12 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Säilyy varmasti, mutta menee aivan lötsöksi jo valmiina joukossa olevan kastikkeen takia, hyi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 15:06"]

Caesar-salaatti ei oikein kestä säilytystä, vaan vettyy kastikkeen vuoksi, vaikka romaine ihan kestävä salaattilaji onkin. Minä tekisin caesarin itse, se on tosi helppo ja nopea tehdä (paahtaa maalaisleipää vaikkapa valkosipulissa ja öljyssä, leikkaa romainen, raastaa juustolastuja, kaataa päälle Newman'sin valmista soosia...)

[/quote]

 

Miks ihmeessä se majoneesisoosi pitää tunkea etukäteen siihen saalaattin? Eteenkin jos tietää et se tarjoillaan vasta seuraavana päivänä. Salaattikulhon viereen majoneesikippo ja krutongit ja jokainen saa siitä sitt ottaa mielensä mukaan.

Vierailija
8/12 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus Herkussakin on sellaista jo parhaat hetkensä nähnyttä salaattia tyrkyllä. Sellaista en haluaisi tarjota edes samana iltana. Mutta jos onnistut saamaan ihan tuoretta, on se jonkinlaista vielä seuraavana päivänä. Tauteja siitä nyt ei varmaankaan saa, mutta ulkonäky ja maku voi kärsiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 16:49"]Miks ihmeessä se majoneesisoosi pitää tunkea etukäteen siihen saalaattin? Eteenkin jos tietää et se tarjoillaan vasta seuraavana päivänä. Salaattikulhon viereen majoneesikippo ja krutongit ja jokainen saa siitä sitt ottaa mielensä mukaan.

[/quote]

Lähinnä ajattelin, että ap tekisi/sekoittaisi salaatin juuri ennen tarjoilua, koska sen tekee tosi nopeasti. Toki ainekset voi seisovaan pöytään laittaa erikseenkin tarjolle, mutta vaikkapa lautastarjoiluna ei oikein toimi.

Vierailija
10/12 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta Pirkka Caesarsalaattipusseja tarvittava määrä. Siinä on kastike ja krutongit ja juusto erikseen. On hyvää, ja maksaa vaan 3 euroa pussi, siitä syö 2-3.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lidlistä saa Deluxe-sarjan Caesar-kastiketta (jossa mm. n. 20% parmesaania, oikeasti sardelleja jne.) n. 2 € per pullo. Ja sieltä saa Cosmopolitan-salaattia joka Romainen puutteessa kelpaa hyvin. Eli tee itse. Lisäksi tarvitset yhden palasen parmesania + vaaleaa leipää josta teet krutongit. 30 min kestää 3-4 hengen satsin tekeminen, isommalle porukalle hieman enemmän.

 

Itse sanoisin, että säilyy n. 30-45 minuuttia ja sitten alkaa paras isku olemaan poissa. Majoneesia pitää sekoittaa ensin pienehkö määrä ja maistaa, liikaa jos on niin alkaa maistua liikaa kastikkeelle. Sen näkee kyllä silmällä kun on sopivasti!

Vierailija
12/12 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei taida säilyä tuoreen ja rapeana, se nahistuu. Cesar salaatin pitää olla samana päivänä tehtyä. Sorry.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yhdeksän yksi