Voiko aurajuustoa pakastaa?
Mies meni ostamaan viisi pakettia kun halvalla sai (päiväystuote). Joo, tykätään kyllä aurajuustosta tosi paljon mutta ei ehditä noita kaikkia syömään ennen kuin ovat piloilla enkä kyllä halua heittää ruokaa roskiinkaan.
Kommentit (21)
Voi pakastaa. Ei ehkä optimaalisin ratkaisu, mutta hyvin kelpaa ruoanlaittoon vielä sulatettuna. Tee yhdestä palasta vaikka punajuuri-aurakeittoa, toisesta aurainen kiusaus, kolmannesta juustopiirakka pakkaseen ja pakasta loput sellaisenaan.
Voi pakastaa. Ei ehkä optimaalisin ratkaisu, mutta hyvin kelpaa ruoanlaittoon vielä sulatettuna. Tee yhdestä palasta vaikka punajuuri-aurakeittoa, toisesta aurainen kiusaus, kolmannesta juustopiirakka pakkaseen ja pakasta loput sellaisenaan.
Voi pakastaa. Ei ehkä optimaalisin ratkaisu, mutta hyvin kelpaa ruoanlaittoon vielä sulatettuna. Tee yhdestä palasta vaikka punajuuri-aurakeittoa, toisesta aurainen kiusaus, kolmannesta juustopiirakka pakkaseen ja pakasta loput sellaisenaan.
sehän on homejuustoa... Mitä luulet sille tapahtuvan päiväyksen jälkeen? :D
Ostin Auraa toissa viikolla kun oli -20% ja äsken söin loput. Yks päivä söin rahkaa mikä oli viisi päivää vanhaa. Kyllä sen silmällä näkee ja nenällä haistaa ja lopulta maistaa mikä on syötävää.
Jos ne Ap:n Aurat on avaamattomia, niin reilusti voi syödä vielä viikonkin päästä. Muistan jonkun juustomestarin kerran sanoneen että suomalaiset syövät juustot "raakana". Siinä vaiheessa kun juusto on homeinen ja vanhentunut se alkaa olla syömäkelpoista.
Helposti voi pakastaa. Avaa pakastimen kansi, laita Aura-juusto sisään ja sulje kansi.
Ap taas.
Kiitos kovasti vastauksista. Juu, tuskin nyt heti seuraavana päivänä päiväyksestä ovat piloilla mutta tosiaan, vaikka syödään paljon aurajuustoa, ei saada noita tuhottua ennen kuin ovat huonoja. Ei voi sitä kauheasti laittaa ruokiinkaan kun toinen lapsista ei vai tykkää aurajuustosta.
Itse asiassa tiedän, mitä tapahtuu kun homejuusto on huonoa eikä se haju ole kovin miellyttävä :D Ja kyllä se rakenne ja värikin pikkusen muuttuu.
[quote author="Vierailija" time="17.01.2014 klo 23:57"]
Helposti voi pakastaa. Avaa pakastimen kansi, laita Aura-juusto sisään ja sulje kansi.
[/quote]
mutta mitä jos pakastimessa ei ole kantta vaan ovi?
[quote author="Vierailija" time="17.01.2014 klo 23:56"]
Ostin Auraa toissa viikolla kun oli -20% ja äsken söin loput. Yks päivä söin rahkaa mikä oli viisi päivää vanhaa. Kyllä sen silmällä näkee ja nenällä haistaa ja lopulta maistaa mikä on syötävää.
Jos ne Ap:n Aurat on avaamattomia, niin reilusti voi syödä vielä viikonkin päästä. Muistan jonkun juustomestarin kerran sanoneen että suomalaiset syövät juustot "raakana". Siinä vaiheessa kun juusto on homeinen ja vanhentunut se alkaa olla syömäkelpoista.
[/quote]
Roskaa! Vai söit loput? Aurasta ei jää mitään loppuja - se syödään himokkaasti ahmien ja kaikki kerralla. Uuniruokaan ja/ tai kastikkeeseen niin paljon kuin menee, ja loput sellaisenaan paketista! Nyt! Heti!
[quote author="Vierailija" time="17.01.2014 klo 23:59"]
[quote author="Vierailija" time="17.01.2014 klo 23:57"]
Helposti voi pakastaa. Avaa pakastimen kansi, laita Aura-juusto sisään ja sulje kansi.
[/quote]
mutta mitä jos pakastimessa ei ole kantta vaan ovi?
[/quote]
Näsäviisastelua.
Jollain on jotain vastaansanomista valionkin vastaukseen... Ok.
Jos yksi perheessä ei syö, ei auraa silti ole vaikea käyttää muille maustamiseen. Teet vain samat ruoat, mutta laitat ruoan esille kahteen astiaan. Pihvien tai vastaavien kanssa se on erityisen helppoa, kun vaan muistat mikä pihvi on maustamaton.
Meillä monien ruokien kanssa toimitaan vastaavasti, mutta allergioiden takia. Silloinkin, kun on kyse kypsennettävistä vihanneksista se onnistuu, kun laittaa vihannekset erikseen pieneen kannelliseen uunivuokaan. Nesteet tietenkin myös mukaan, kun laittaa ruoan astioihin, joissa sen laittaa esille.
[quote author="Vierailija" time="18.01.2014 klo 00:16"]
Jollain on jotain vastaansanomista valionkin vastaukseen... Ok.
[/quote]
ja valioko on joku ylijumala? Valio vastaa tietenkin, ettei kannata pakastaa jos rakenne voi muuttua. Muuten joku idiootti ostaisi pakkasen täyteen auraa ja reklamoisi sitten kun "se oli ihan erilaista kuin yleensä!!! ihan kakkaa!!!". Oikeasti sille tuskin mitään tapahdu, mutta valion täytyy tietenkin vastata kaikki riskit ja kaikki ihmiset huomioonottaen.
[quote author="Vierailija" time="18.01.2014 klo 00:18"]
[quote author="Vierailija" time="18.01.2014 klo 00:16"]
Jollain on jotain vastaansanomista valionkin vastaukseen... Ok.
[/quote]
ja valioko on joku ylijumala? Valio vastaa tietenkin, ettei kannata pakastaa jos rakenne voi muuttua. Muuten joku idiootti ostaisi pakkasen täyteen auraa ja reklamoisi sitten kun "se oli ihan erilaista kuin yleensä!!! ihan kakkaa!!!". Oikeasti sille tuskin mitään tapahdu, mutta valion täytyy tietenkin vastata kaikki riskit ja kaikki ihmiset huomioonottaen.
[/quote]No mä jotenkin luin ton niin, että voi pakastaa, että käyttökelpoista on sittenkin, muttei ihan ehkä tuoreen veroista ole, joten ei kannattaisi ehkä pakastaa ihan vain huvikseen jollei ole hyvää syytä, kuten ap:llä on.
Niin me luetaan eri tavalla ;)
[quote author="Vierailija" time="18.01.2014 klo 00:16"]
Jollain on jotain vastaansanomista valionkin vastaukseen... Ok.
[/quote]
Valio valehtelee. On muitakin firmoja, ei-suomalaisia ja ne kertovat totuuden! Boikotoi Valion tuotteita!
[quote author="Vierailija" time="18.01.2014 klo 00:25"]
[quote author="Vierailija" time="18.01.2014 klo 00:16"]
Jollain on jotain vastaansanomista valionkin vastaukseen... Ok.
[/quote]
Valio valehtelee. On muitakin firmoja, ei-suomalaisia ja ne kertovat totuuden! Boikotoi Valion tuotteita!
[/quote]
Ookko Arlalla töissä?
[quote author="Vierailija" time="18.01.2014 klo 00:18"]
[quote author="Vierailija" time="18.01.2014 klo 00:16"]
Jollain on jotain vastaansanomista valionkin vastaukseen... Ok.
[/quote]
ja valioko on joku ylijumala? Valio vastaa tietenkin, ettei kannata pakastaa jos rakenne voi muuttua. Muuten joku idiootti ostaisi pakkasen täyteen auraa ja reklamoisi sitten kun "se oli ihan erilaista kuin yleensä!!! ihan kakkaa!!!". Oikeasti sille tuskin mitään tapahdu, mutta valion täytyy tietenkin vastata kaikki riskit ja kaikki ihmiset huomioonottaen.
[/quote]
Arvaapa mitä käy homeelle, kun se pakastaa? Itiöt kyllä säilyvät ja maku heti sulattamisen jälkeen on ok... Pakastettu homejuusto on syytä kuitenkin käyttää nopeammin, maku muuttuu pakastamisen jälkeen jääkaapissa vaikka se ei varsinaisesti mene pilalle.
[quote author="Vierailija" time="18.01.2014 klo 00:02"]
[quote author="Vierailija" time="17.01.2014 klo 23:59"]
[quote author="Vierailija" time="17.01.2014 klo 23:57"]
Helposti voi pakastaa. Avaa pakastimen kansi, laita Aura-juusto sisään ja sulje kansi.
[/quote]
mutta mitä jos pakastimessa ei ole kantta vaan ovi?
[/quote]
Näsäviisastelua.
[/quote]
Vähemmän kuin viestissä, johon hän vastasi.
Aura on ihan kakkaa ilman pakastamistakin. Anteeksi, että kommentoin vasta nyt, mutta täytyyhän sinun ymmärtää meitä hitaita hämäläisiä.
Voiko Valio AURA® sinihomejuustoja pakastaa?
Pakastaminen ei ole juustoille ensisijaisesti suositeltavaa, koska juuston rakenne muuttuu helposti kuivemmaksi ja maku voi myös hieman kärsiä. Periaatteessa Valio AURA® ja Valio AURA® Gold sinihomejuustoja kuitenkin voi pakastaa.
Pakastusta varten juustot kannattaa pakata ilmatiiviisti alumiinifolioon ja pakastuspussiin, etteivät ne pääse kuivumaan pinnoiltaan. Pakastusaika on korkeintaan 3 kuukautta. Juustot on hyvä sulattaa jääkaapissa.
http://ammattilaiset.valio.fi/portal/page/portal/ammattilaiset/foodservice/hyva_tietaa/juustotietoa22072009092634/valio_juustojen_valmistajana22072009115235/valio_aura_sinihomejuuston_historia26042010130540/usein_kysyttya___valio_aura%C2%AE26042010144354#6721661