Voiko makeutusjauhetta käyttää sokerin sijasta leipomisessa?
Onko kukaan kokeillut ja miten onnistuu esim. makeutusjauheen kuumentaminen? Entä leivosten maku?
Kommentit (7)
sokeria, ihan vaan sen taikinan kemiikan kannalta.
hiiva, sokeri ja suola yhdessä saa kaikkea jännää taikinassa aikaan, tietty leivinjauhekin.
Eli pyrkimyksenä v ois olla, että sen verran sokeria, että se nostatusprosessi käy kunnolla ja sitten ihan makeutukseen se makeutusaine?
Ter
Ainakaan osa makeutusaineista. Muuttuu jotenkin myrkylliseksi, En muista tarkemmin miten. Kannattaa tarkistaa purkista miten on oman kanssa. Plus tulee pahat kakut, maistuu palaneelta.
Entäs karppisokeri? Onko kukaan kokeillut?
karppisokeri.fi
Ainakin Karppisokeria voi käyttää kuten sokeria. On kaloritonta ja maistuu sokerille - mä teen kaiken karppiksesta
Ei onnistu niin hyvin kuin sokerin kanssa. Esimerkiksi kuohkeusrakenne on ihan surkea. Jos teet jonkun marjapiirakan, niin siinä ehkä kehtaa käyttää, mutta ei muuten. Se marjapiirakkakin jää kyllä sitten lättänäksi.