Uskallanko pakastaa?
Hei. Olen niitä onnettomia, joilta rahat loppuvat aina kesken kuukauden kesken ja sitten vingutetaan visaa..
Tässä kuussa ajattelin hoitaa asiat niin, että ostan ruuat koko kuukaudeksi mahdollisimman täydellisesti nyt, kun palkka kolahti tilille. Uskallanko pakastaa seuraavia tuotteita?
1) Leipä (vaalea täysjyväleipä)
2) Kinkku (leivän päälle)
3) Saarioisten ym. Valmismikroruuat
a) makaronilaatikko, b) maksalaatikko, c) kinkkukiusaus
4) Maito
5) Kanankoivet
6) jauheliha
7) mummon lihapullat
8) Jogurtti
Kiitos, jos jaksat vastata!! :)
Kommentit (6)
Pakasta leipä, kanankoivet, jauheliha, lihapullat ja maksalaatikko. En pakastaisi maitoa, enkä jugurttia. Tee itse kinkkiukiusaus ja makaroonilaatikko ja pakasta sitten vasta. Säästyy raha siihen maitoon.
eivät kuullosta kovin terveellisiltä...valmisruuat ovat muutenkin niin täynnä erilaisia lisäaineita että säilyvät kylmässäkin viikkokausia. Osta mieluummin oikeaa ruokaa ja tee isoja määriä pakkaseen, pääset halvemmallakin...ei ihme että ruokakassa on lopussa kuun lopussa.
Käytä ensi viikonloppu ruuanlaittoon, ja tee pakastimeen valmiita ruokia sopivissa kerta-annoksissa.
1) Leipä (vaalea täysjyväleipä)
voi pakastaa, mutta kuivuu pakastamisen jälkeen nopeasti, eli pakasta noin päivän aikana kulutettavissa annoksissa.
2) Kinkku (leivän päälle)
voi pakastaa, mutta sulatettuna säilyy hyvänä vain vähän aikaa, eli pakasta kerta-annoksina
3) Saarioisten ym. Valmismikroruuat
a) makaronilaatikko, b) maksalaatikko, c) kinkkukiusaus
tee makaronilaatikko ja kinkkukiusaus itse ja pakasta sitten. a) halvempaa, b) terveellisempää
4) Maito
voi pakastaa, sulatettuna ei säily pitkään hyvänä. en itse pakastaisi, vaan ostaisin ruuanlaittoon/leivontaan maitojauhetta ja juotavaa maitoa sitten tarpeen mukaan.
5) Kanankoivet
voi pakastaa.
6) jauheliha
voi pakastaa, kannattaa siirtää paketista muovipussiin ja painella mahdollisimman litteäksi, niin jäätyy ja sulaa nopeasti.
7) mummon lihapullat
tee itse lihapullia ja pakasta sitten.
8) Jogurtti
voi varmaan pakastaakin, rakenne voi muuttua pakastettaessa. osta mahdollisimman pitkillä päiväyksillä olevaa jugurttia ja loppukuusta sitten täydennystä.
Kuiva-ainekaappiin kannattaa ostaa pastaa, riisiä, cousousia, nuudelia, puurohiutaleita, tomaattimurskaa, papuja, tonnikalaa... Ja pakastimeen pakastevihanneksia, kalapaloja, broilerinmaksaa... Niistä saa loppukuusta venytettyä monta ateriaa.
maidon ravinto-ominaisuudet kestää pakastamisen, mutta sen maku muuttuu. Siksi en pakastaisi.
Nuo einesateriat taas on usein olleet jo pakastettuja jossain ketjun vaiheessa jvalmistuksensa jälkeen joko kaupassa tai kuljetuksessa, joten niitä ei sit sais enää uudestaan pakastaa. Mut tosiaan, voithan sä ostaa jauhelihaa ja kinkkusuikaleita ja tehdä ihan itse laatikot, jotka sitten pakastat sopivan kokoisina annoksina. Tai pakastat ne lihat ja suikaleet nyt alkukuusta ja teet sitten vähän kerrallaan ruoaksi. Makaroonit ja kaalit ja parunathan voi myös ostaa kerralla, mutta niitä ei tarvi pakastaa, säiyvät kaapissa tai kellarissa.
Mummon Lihapullia ei tietääkseni pakasteta kuljetus- tai kauppavaiheessa, mutta ne taas on niin pahoja että siksi välttäisin muuten. Mut tuon kaiken muun voi pakastaa.
[quote author="Vierailija" time="01.03.2011 klo 10:53"]
Nuo einesateriat taas on usein olleet jo pakastettuja jossain ketjun vaiheessa jvalmistuksensa jälkeen joko kaupassa tai kuljetuksessa, joten niitä ei sit sais enää uudestaan pakastaa.[/quote]
Minä olen pakastanut noita einesaterioitakin ongelmitta, mutta tällä kertaa 3 kk pakastettuna ollut maksalaatikko oli erilainen kuin aiemmin, kun nyt se tuntuu murenevan herkästi. Onko syytä huoleen? Söin jo puolet siitä...
Ehkä en enää pakasta maksalaatikkoa, vaikka aiemmin ei mitään tuollaista ollut tapahtunut.
Jugurttia en tosin ole koskaan pakastanut, säilyy hyvänä kylmässä avattunakin ja jämistä voi tehdä kotijuustoa. Koeta onkia hyllystä takaa mahdollisimman kaukaiset viimeiset myyntipäivät... Kaupan tavoitteena on myös pitää hyllyikää mahdollisimman pitkänä, katso Arenasta silminnäkijän ruokaohjelma. Olikos se nyt 45 päivää vai mikä...
Jos on hyvä pakastin, kuukauden, kaksi tai kolmekin säilyy esim. jauheliha.