Pika: Mitä tulee sienipiirakkaan sienien lisäksi?
Laitanko kermaa, kermaviiliä vai mitä? Entä munia? Eikös pelkästä kermasta tule aika niljakas pinta?
Kommentit (5)
Minä laitan aina lisäksi sipulia. Usein vähän palvattua lihaa.
Sitten päälle: yleensä laitan tuorejuustoa ja kermaa sekä 2 kananmunaa (pyöreä piirakkavuoka). Juustoraastetta.
Jos ei ole tuorejuustoa, niin sitten sen tilalle kermaviiliä tai ranskankermaa tai sitten vain kermaa.
Tuorejuustosta tulee paras!
pannulla kuullotettua sipulia
suolaa ja pippuria
kaksi munaa + ruokakermaa
juustoraastetta
Kuullotan sipulit voissa ja lisään sienet sekaan ja kuullotan niitä hetken. Maustan mustapippurirouheella ja ripauksella suolaa. Kaadan sienet ja sipulin esipaistetun pohjan päälle. Sekoitan keskenään purkillisen ruokakermaa, kaksi munaa ja pussillisen emmental-juustoraastetta. Kaadan sen sienien ja sipulin päälle ja sekoitan varovasti hieman, että levittyy osittain sienien sekaan. Sitten uuniin. Todella herkullinen piirakka. Jos haluaa, niin paistetu pekoni sopii myös tähän piirakkaan.
samalla kaavalla, paitsi että tulos on aina eri.. :-)
mutta siis voitaikinapohja, perunaa, jos on, mutta muuten voita ja vehnäjauhoja ja se piirakkavauokaan.
päälle sieniä, sipulia ja mitä muuta sattuu olemaan. (tämäkin periaatteessa riittää, jos on tarpeeksi täytettä)
sitten siihen tulee tämä "munamaito" eli alkuperäinen ohje oli purkki ranskankermaa, purkki kevytkermaa, juustoraastetta ja neljä munaa...
itse en koskaan laita neljää munaa, kaks riittää tai jos tota kermaa on vähemmän, niin sitten kolme. juustoa "sopivasti" eli kahvikupillinen tai reilu. kermapuolesta, harrastan kuohukermaa, joten toi toinen voi olla jotain kevyempääkin, mutta yleensä laitan purkin kermaviiliä ja jotain vähän jatkoksi, vaikka maitoa, jos ei kermaa ole. (maitoa vaan ei voi laittaa kovin paljon (vähemmän kuin kaks desiä) koska se löysyttää täytettä suotta.)
toivottavasti pärjäät näillä!