Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hääateria itse tehden

Vierailija
12.04.2010 |

Auttakaahan. Hakusessa olisi ruokia jotka voisi pääosin tarjoilla kylminä tai haaleina. Juhlapaikalla on vain 1 tavallinen hella. Eli paikat 4lle kattilalle ja normikokoinen uuni.



Vieraita tulee 100 ja vieraslistaa ei karsita enempää.



Valtaosa ruoista valmistetaan etukäteen ja pakastetaan tai säilytetään jääkaapissa juhlapäivään asti. Salaatit jätän paikalle palkattavan emännän huoleksi.



Tarjolla on 2-3 salaattia, graavia kalaa+ loimutettua kalaa, hunajajuureksia, perunoita, sienikastiketta, jotain porsaan sisäfilettä/paahtopaistia (porsaan sisäfile onnistuu minulta paremmin), joku kasvisvaihtoehto ja siihen sitten loppuukin ideat.



olisin halunnut tarjota vielä jotain riistaruokaa, paikalle olisi saatavilla soppatykki tai vaihtoehtoisesti paellapannu. Käytännössä taitaa jäädä toi idea pois, koska pannun/soppatykin käyttöön pitäisi palkata extrahenkilö. Paikalle tulee 1 emäntä ja 2-3 apulaista.

Kommentit (36)

Vierailija
1/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaisikohan suosiolla mennä salaatti + voileipäkakku + piirakka -linjalle, ei minun ainakaan tekisi mieleni syödä yllä kuvatun tyyppisiä (lämpimänä herkullisia) ruokia kylmänä/haaleana!

Vierailija
2/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

itse aikoinaan, viime la puolestaan oli 50v juhlat joissa myös kylmää tarjottavaa. Vaikka näin:



- paahtopaisti (paranee kun saa tekeytyä yön yli)

- toisena meillä oli villisian kinkku (tai hyvä possunfilekin käy)

- kolmas liharuoka oli kanarullat joissa sisällä fetaa ja ilmakuivattua tomaattia, pekoniin rullattuna

- lisukkeina perunasalaatti (perinteinen tai mukailtu), sekasalaatti, ratatouille tms, antipasto (oliivia, artisokkaa ja parmesania marinadissa)

- juustotarjotin



Kaikki em ruuat voi tehdä edellisenä päivänä joten juhlapäivää jää vain salaatin sekoitus ja kattaus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

...haluaa ison stressin, kannattaa tehdä itse ruuat, jos haluaa nauttia hääpäivästä hankkii pitopalvelun. Luojan kiitos käytimme pitopalvelua, vaikka alunperin suunnittelimme itse ruuat tekevämme. Tsemppiä!!!

Vierailija
4/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

possunfile, sienikastike, perunat ja juurekset ei kuulosta kylmänä tarjoiltavilta ruoilta.



Kylmänä voisi tarjoilla

paahtopaistia

kaloja

salaatteja

suolaisia piiraita

juustoja

karjalanpiirakoita yms.



Mä harkitsisin tuota soppatykkiä, jos kerran porukkaa tulee noin paljon. Monenlaisten lajien tekeminen noin isolle porukalle ei ole ihan yksinkertaista ja vaatii kylmätilaakin todella paljon. Ei riitä mikään normaali kodin jääkaappi.



Ehdotus:

Hyvä liha tai lohikeitto tykistä

leipää levitteitä ja ruokajuomat

jälkkäriksi kakku ja kahvit

Vierailija
5/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mäkään en niin innostu noista haaleita "lämpimistä ruoista". Tekisin mieluummin niin päin, että olisi jotain, mitä oikeasti voi tarjota KYLMÄNÄ, esim runsas tanskalainen voileipä/leikkelepöytä. Että olisi useampaa lajia kalaa, muutamaa lajia lihaa, jaria sorttia pateeta tai terriiniä, juustoja, hilloja vihanneksia, salaatteja, oliiveja, sineppeja, kastikkeita, majoneesejä, pestoa, jms. Nää vois asetella tarjottimille valmiksi ja säilöä tarjottimilla jääkaapissa ja nostaa sit vaan pöytää (kai teillä tarjoiluväkeä on?)



Mut hintavaksihan tämä tulee.

Vierailija
6/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

...haluaa ison stressin, kannattaa tehdä itse ruuat, jos haluaa nauttia hääpäivästä hankkii pitopalvelun. Luojan kiitos käytimme pitopalvelua, vaikka alunperin suunnittelimme itse ruuat tekevämme. Tsemppiä!!!

Jos haluaa välttää stressin, menee ravintolaan syömään koko hääseurueen kanssa. Meillä oli 8 ruokalajin illallinen koko seurueelle (4 henkilöä) ja sen päälle meille vastanaineille oli romanttinen luxushuone sitä naintia varten.... Ei stressiä ohjelmasta, anopin viihtymisestä, ei huolta morsiustyttöjen kimpuista ja kyyneleistä kun työn jako ei miellytä. Ei stressiä mistään. Hääkakkukin haettiin leipomosta vihkimisen jälkeen, koko seurue osallistui valintaan.

No, oli meillä jännitystä... Todistajat oli täsmällisiä, eivät siis ilmaantuneet paikalle sekuntiakaan liian aikasin. Ja morsian taisi vielä ommella todistajamiehen housunlahkeet ennen vihkimistä, mutta aika pientä tuo stressi oli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

että hänen häänsä pääsee häämokia-ketjuun..

Vierailija
8/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

että hänen häänsä pääsee häämokia-ketjuun..

että hänen häissään saa ruokamyrkutuksen syömällä haaleita lämpimiäruokia ja kai myös haaleita kylmiä ruokia. kannattaa katsastaa missä lämpötiloissa ruoka pitää säilyttää/tarjoilla jos on kuumaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja kylmäsäilytys kunnossa?

Vierailija
10/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei hitto, mitkä häät on taas tulossa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tajuatko lainkaan mikä homma tuossa on? Sukulainen piti juhlat noin 45:lle vieraalle, eivät tarjonneet mitään lämpimiä ruokia, vaan kakkuja (täytekakkua ja suklaakakkua, kuivakakkua), pastasalaattia, vuohenjuustosalaattia, vihreätä salaattia, savustettua kalaa (tehty edellisenä päivänä), paahtopaistia, leipiä muutamaa lajia, ja jotain muutakin oli en muista mitä. Sanoivat että aivan kauhea homma oli, ehdottomasti isomalle joukolle eivät lähtisi enää tekemään kun tietävät minkä määrän työtä tuo teetti. Heilläkin oli muutama palkattu tarjoilija.



Jos meinaatte jotain kunnollista lämmintä ruokaa tarjota tuolle vierasjoukolle, on se soppatykki oikeasti tuolla varustuksella ainut vaihtoehto. Turha leikkiä tärkeällä päivällä, mikään ei harmita niin paljon kuin pieleen menneet ruokatarjoilut. Saatika sitten mahdolliset ruokamyrkytykset!

Vierailija
12/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerro vielä, että kyseessä ovat Meidän Häät, tai Satuhäät tai Jotkut, niin me kaikki saadaan ens keväällä nauraa.



=D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuollaiselle joukolle pystyy ruoat tekemään itse, jos on taitoa ja välineitä.

Vierailija
14/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

hääpari oli itse tehnyt ruuan. Eivät olleet minkäänsortin ammattilaisia ruoka-alalla. Tekivät omasta mielestään paljon ruokaa. Vieraat olivat kuitenkin pitkän matkan takaa ja häät kestivät kauan. Ruoka ja kakkukin loppui kesken. Sitten kiireesti haettiin jotain einespitsoja lihapullia lähikaupasta ja lämmitettiin niitä vieraille. Kaikki eivät siltikään saaneet mitään syödäkseen. Osa lähti kesken pois kun oli nälkä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olin kerran järjestämässä synttäreitä paikassa, jossa mikään ei toiminut. Lämmintä vettäkään ei tullut ja astioita ei ollut tarpeeksi. Laskutilaa tai säilytystilaa tarjoiluvadeille ei ollut. En koskaan enää... ja tän tein ystävänpalveluksena!

Vierailija
16/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuollaiselle joukolle pystyy ruoat tekemään itse, jos on taitoa ja välineitä.

Lisäksi he ovat hääpari jonka pitäis hehkeänä keskittyä toisisiinsa

Tämä kuvio ei tule toimimaan, täydellisen katastrofin ainekset ovat jo kasassa

25 hengelle pystyy normaali-ihminen duunaamaan kylmät juhlasapuskat jos on vaikka ristiäisvauvan äiti, kuten minä , mutta mullakin on aina ollut tarjoiluapua eli juhlan aikana pysyin poissa keittiöstä

100 henkeä alkeelliset olosuhteet ja osaamaton hääpari kokkina, huh huh !

Vierailija
17/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

on meinaan sen sortin katastrofi tulossa! Kyllä ihmiset on hulluja...



T. ravintola-ammattilainen

Vierailija
18/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mahdollisuus pitää ruoat kylmänä? Kylmäketju ei saa katketa. Eli jo ruokien tekovaiheessa ruoat pitää saada jäähdytettyä nopeasti (tuollaista määrää ei jäähdytä tavallinen jääkaappi tai kaksikaan, vaikka ruoat mahtuisivatkin sisään). Sitten ne pitää vielä saada siirrettyä kylminä ja pidettyä kylmänä juhlapaikalla.



Muuten on tiedossa ruokamyrkytyksiä. Jos kuitenkin olette uhkarohkeita ja yritätte, informoittehan vieraitanne tästä, jotta edes raskaana olevat ja vanhukset osaavat varoa, ettei tule turhia keskenmenoja ja sairaalareissuja.

Vierailija
19/36 |
12.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sä kerjäät hankaluuksia, sori vain. Toi ei voi toimia. Siis paljonko siellä on kylmätiloja? Toimiiko kylmäketju varmasti? Paljonko siellä on astioita, millainen pesukone? Paljonko keittiöhenkilökuntaa? Tossa on katastrofin ainekset koossa aika nopsaan.



Säästäkää missä tahansa muussa paitsi ruuassa, pyydän! Sen ruoka tekee juhlan, ja on juhlan tärkeimpiä asioita vieraiden mielestä. Meillä oli todella pienen budjetin häät, ja kaikki raha käytännössä menikin ruokaan. Vieraat oli tyytyväisiä ja kekkerit onnistuneet. :)

Vierailija
20/36 |
13.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

lapsen takia kiire. (sai sitten noron)

Perunat&juurekset olisivat ainoat, jotka tarjoaisimme kuumana/lämpiminä. Kastike tietty myös lämpimänä.

Muutoin tarjottavat silleen, että ovat kyllä juhlapöytään päästessään jo hyvin jäähtyneet. Ei nyt sentään kuitenkaan jääkaappikylmiä.

Voileipäkakkuja ei kiitos!!! Eikä piirakkaa! Kyllä halutaan tarjota ruokabuffet.

ap

Siis kylmää lihaa + kylmät/haaleat juurekset + kylmiä/haaleita perunoita?! Kannattaisikohan suosiolla mennä salaatti + voileipäkakku + piirakka -linjalle, ei minun ainakaan tekisi mieleni syödä yllä kuvatun tyyppisiä (lämpimänä herkullisia) ruokia kylmänä/haaleana!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi viisi kolme