Soseiden aloitus
Miten olette aloittaneet soseruuat? Millä määrillä etenette? Olisi kiva kuulla?
Kommentit (5)
pari t-lusikallista eka..siitä sit aika nopeeta, parin kolmen päivän jälkeen jo puoli pikkusta purkkia...
kyllä sen huomaa, jos maha ei vauvalla kestä!!
Eli alkuun n.1/3 purkkia ja siitä sit vauvan halun mukaan kasvatin annoksia, nykyään 6kk syö purkin kerrallaan. Ja vauva oli aloittaessamme 4kk. Nyt ei tarvii kenenkään alkaa kertoo kuinka tein väärin :)
sitten 5 päivää lisäksi porkkanaa, jonka jälkeen 5 päivää kukkakaalia, parsakaalia, päärynää, broileria, possua, naudanlihaa, bataattia jne. Uutta makua aina ensin teelusikallinen ja pikkuhiljaa lisäsin määrää. Kun kaikki tavallisimmat oli kokeiltu otettiin käyttöön ensin kala, sitten kananmuna ja tietysti jossain välissä viljoja puuron muodossa.
Esikoinen syntyi keskosena ja tuon vuoksi soseet käskettiin aloittamaan 4 kk iässä ja varsin nopealla tahdilla. Kaikin puolin meni syöttäminen sen jälkeen huonosti ja vaikeasti. Lapsi tajusi syömisen idean vasta monen kuukauden jälkeen (sylki vaan pois) ja syöminen oli hankalaa vuosia. (Ihan terve lapsi siis.)
Kuopukselle annoin 5 kk iässä lusikallisen sosetta päivässä viikon ajan. Sitten seuraavalla viikolla pari kertaa päivässä. Muutamana päivän syötiin vaan samaa sössöä. Innostus ruokaan oli hyvä ja vähitellen lisäsin määrää 0,5 dl:aan kerralla. Puolen vuoden iän jälkeen annoin soseita jo varsin reilusti. Pari kertaa päivässä desin ehkä. 8kk iässä kuvioissa oli 4 kunnon soseateriaa. Imetin kuitenkin vielä paljon vuoden ikäiseksi. Tuon jälkeen vähensin imetystä ja lisäsin muita ruokia. En olisi ikinä voinut uskoa että syöttäminen voi onnistua noin helposti.
Lapsi oli jo 6kk, joten aika nopeasti siitä kyllä sitten laajennettiin.
Parina päivänä lusikallinen, sitten pari-kolme lusikallista. Ja koska ikää oli jo tuon verran, otin jo parin päivän päästä toisen aterian mukaan, eli 2krt/pvä se muutama lusikallinen.