Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hyvä jauhelihamurekeohje?

Vierailija
05.04.2010 |

Olen nelikymppinen nainen, enkä ole koskaan tehnyt jauhelihamureketta, paitsi ehkä joskus yläasteen köksäntunnilla...



Kerrotko hyvän ohjeen?



Mitä taikinaan laitetaan, vai onko se niinkuin lihapullien taikina? Munaa, korppujauhoja tai kaurahiutaleita, nestettä? Mitä nestettä? Sipulia, pippuria varmaankin.



Entä mitä laitatte sisälle? Sulatejuustoa, pakastevihanneksia?



Paistolämpötila ja -aika?



Kiitos jo etukäteen, jos ehditte vastailla!

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
05.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 pss sipulikeittoainesta

1 prk kermaviiliä

jauhelihaa

(sinappia ja ketsuppia)



Sekoita sipulikeittoaines ja kermaviili, anna seistä 15 min. Sekoita jauheliha joukkoon.

Muotoile taikinasta uunivuokaan tasapaksu "läjä". Halutessasi voit sivellä pintaan ketsuppia ja sinappia, ei ole pakko.

Paista uunissa 225 asteessa keskitasolla noin 30 min.

Vierailija
2/11 |
05.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuossa korvaisin itse tuon sipulikeittopussin muilla mausteilla, yritän suolivaivan takia välttää kaikkia valmisruokia.



Laittakaahan lisää ohjeita!



ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
05.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

-munaa ja korppujauhoa (anna rurvota)

-kuullotettua sipulihaketta

-suolaa ja pippuria



itse laitan joskus myös tomaattipyrettä tai korvaan osan korppujauhosta jauhetuilla kuivatuilla suppilovahveroilla.



Sisälle on kätevää laittaa esin. aurinkotomaattipaloja ja fetajuustoa plus jotain yrttiä. Tämä sisälmys ei valu.

Vierailija
4/11 |
05.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

- Jauhelihaa, n. puol kiloo

- 1 pss sipulikeittoainesta

- 1 prk kermaviiliä

- n. 1 dl korppujauhoja

- 2 kpl kananmunia



Sekoita noi, jauheliha viimeisenä. Ei tarvii välttämättä maustaa sen kummemmin ollenkaan. Suola tulee siitä sipulikeitosta. Ehkä vähän pippuria jos haluaa.

Anna turvota vähän aikaa.

Kananmunat on hyvä laittaa, muuten tulee liian lötköä (jotkut oli näköjään tehnyt ilman kananmunia)



Muotoile taikina johonkin vuokaan (voideltu) sellaiseksi sopivaksi limpuksi. Tee keskelle vako jos haluat täyttää murekkeen. Esim. herne-maissi-paprika ja aurajuustoa olen käyttänyt. Sitten vaan suljet vaon vetämällä taikinaa siihen sivuilta päälle, ja viimeistelet pötkön.



Sitten uuniin, joku 200 astetta....ehkä joku 40-45 min....(?)

Vierailija
5/11 |
05.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

400-500g paketti jauhelihaa

1 isohko sipuli

puoli desiä nestettä (voi olla lihalientä, punaviiniä, olutta, maitoa tai ranskankermaa (ranskankerma on hyvää, muttei kevytversio)

1 viipale (vaaleaa) leipää

noin 1,5 tl suolaa (vähennä jos käytät lihalientä nesteenä)

noin vajaa 1 tl mustapippurirouhetta

(1 rkl tomaattipyrettä tai katsuppia)

kourallinen timjamia tai persiljaa tai mitä yrrtiä sattuu olemaan



Sipuli pilkotaan ja kuullotetaan kevyesti. Sekoitetaan se lihaan ja mausteisiin. Nypitään murusiksi leipä ja sekoitetaan ne ja neste lihan sekaan tasaiseksi mössöksi. Annetaan tekeytyä hetken. Sitten muotoillaan tästä murekepötkö ja paistetaan 200 asteessa uunissa noin 35-40 minuuttia.



TÄstä perusversiosta voi sitten tehdä erilaisia muunnoksia esim laittamalla täytteeksi kinkkumurua tai maksamakkaraa ja tomaaattia tai vaikka juustoraastetta. Kaverin suosikkiversio on prkkanaraaste ja keitetty kananmuna. Itse tykkään sekoittaa taikinaan punajuuri- tai porkkanaraastetta tai vaikka juustoraastetta. Tai pöytkön voi peittää uunissa pekoniviipaleilla tai vastaavalla.



Mukrekkeen tiiviys on kiinni sipulinpalasten pienuudesta. Jos haluat tiivistä niin raasta sipuli todella hienoksi. Jos tykkäät ilmavammasta, jätä palat isommiksi.

Vierailija
6/11 |
05.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja koska aina aikaisemmin se on ollut vaan "no joo"-tasoa, niin arvelisin sen Jutun olleen sika-nauta-jauhelihan, tuli niin mehevä ja maukas..



Eli



sika-nautajauhelihaa 700g

sipuli pieneksi hakattuna

valkosipulinkynsiä samoin maun mukaan

pari-kolme viipaletta vaaleaa leipää (laitoin Monivilja-paahtoleipää)

kermaa+ maitoa leipien turvotukseen

1-2 munaa

suolaa

mustapippuria rouhittuna



Ekana turvota silputtu leipä kermamaidossa. Lisää mausteet, muna, sipulit silppuna sekä jauheliha. Vaivaa mielellään käsin huolella, jotta liha rikkoontuu kunnolla eikä ala sitten pullistelemaan paistaessa. Muotoile pötkö pellille, sivele pinta sileäksi vedellä tai öljyllä kostutetuilla käsillä. Paista n. 200 asteessa 30-45 min. jotta pinta ruskistuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
05.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

edes ajatella murekkeen tai lihapullien tekemistä muusta kuin sika-naudasta. Tai no joo, hirvesdtä tai lampaasta kyllä, mutta että tavallisesta kaupan naudanpaistijauhiksesta? Kuivaahan siitä tulee.

Vierailija
8/11 |
05.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

edes ajatella murekkeen tai lihapullien tekemistä muusta kuin sika-naudasta. Tai no joo, hirvesdtä tai lampaasta kyllä, mutta että tavallisesta kaupan naudanpaistijauhiksesta? Kuivaahan siitä tulee.

Tuskin ny paistijauhelihaa kukaan murekkeeseen laittaa, mutta nauta-sikaa olen yleensä käyttänyt. Nyt siis suhteet toisin päin ja hyvä tuli.

t:9

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
05.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarkoitin lähinnä pelkkää nautaa.

Vierailija
10/11 |
05.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja titenkin mausteita. Mutta ei mitään nesteitä, korppujauhoja, munaa tm. ne ovat ennen kuuluneet resepteihin kun ei ole ollut varaa ostaa lihaa kuten nykyään.



Eli:



*jauhelihaa esim. 700gr



*sipuli hienoksi silputtuna



*mausteita, kuten pippurisekoitus ja jauhelihamauste +yrttejä, mausta oman maun mukaan.



*jos haluat laittaa täytteeksi jotain, niin esim. aurinkokuivatut tomaatit, vihannessilppu, fetajuusto&oliivit (vähennä tällöin mausteiden eli SUOLAN määrää taikinassa), tai sienet ovat hyviä täytetteitä.



Paistetaan n. 45min ja 200 asteessa, tosin tuo hieman uunikohtaista...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
05.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ap tekee lihapullat aina pelkästä naudasta...

Syötäviä niistä tulee, mutta ehkä tosiaan hiukan kuivia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kuusi kolme