Kuinka usein teillä syödään kalaa ja missä muodossa?
Kuka sen valmistaa?
Meillä syödään noin kerran viikossa, mutta vain siksi, että mies valmistaa sen. Jos minun pitäisi käsitellä kalaa, meillä syötäisiin sitä todella harvoin; en pidä kalasta enkä varsinkaan kalan hajusta. Mies sen sijaan tykkää kovasti kalaruoista ja tekisi niitä varmaan useamminkin, ellen minä toppuuttelisi. Tekee myös monipuolisesti erilaisia kalaruokia eri tavoin ja eri lajeista; uunissa, paistettuna, keittoa, kiusausta, savustaakin itse.
Kommentit (8)
yleensä lohta (ikävä kyllä). Mutta välillä kuhaa tai ahventa, miten ehtii käydä ostamassa isommasta marketista. Asumme nykyään siis maaseudulla.
lapset tykkää kalasta enemmän kuin lihasta. Uunilohta usein, savusiikaa, nieriää, ahvenfileitä, paistettuja muikkuja... Ostan aina valmiiksikäsiteltyä kalafileitä tai puhdistettuja kaloja, en ala perkaamaan.
Lähinnä uunisiikaa/uunilohta, kalakeittoa seistä ja ahvenesta + paistettua ahventa. Joskus kun laiskottaa, oikaisen ja meillä tarjoillaan kirjolohipyöryköitä (siis ei niitä paneroituja) ja niistä lapsi tykkää ihan hulluna. Tonnikalapastaa teen myös, vaikka jotenkin sitä on vaikea edes kalaksi mieltää. Silloin tällöin, ehkä kerran kahdessa kuussa, ostan leivitettyjä kalapihvejä ja tehdään kalahampurilaisia. Nekin on nameja, aika epäterveellisiä tosin. :)
Täytyykin katsoa onko meidän kaupassa,olisko merkkiä?
silakkapihvejä jne. Syödään n 2 kertaa viikossa kalaa.
lohi uunissa
savulohi
tonnikala
kalapuikot
aikoina kolmisen kertaa viikossa.
Mateesta kalakeittoa, kuhasta ja siiasta fileitä pannulla tai uunissa paistettuna, kevättalvella pilkkiahvenia pannulla paistettuna.
Kaupasta ostetaan aika usein muikkuja (ne on lasten herkkua) ja kasvatuslohta, vaikka se alkaa jo tökkiä. Sinappisilliä vielä lisäksi.